(1) Поштенски Броеви во Martjanci

Временска зонаСредноевропско време
Површина3,7 km²
Население492
Густина на население133,0 / km²
Поштенски Број9221
Бизниси во Martjanci, Moravske Toplice127

(1) Поштенски Броеви во Martjanci, Moravske Toplice

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
9221Martjanci1.78438,8 km²

Martjanci

Martjanci (Hungarian: Mártonhely, Prekmurje Slovene (sometimes): Martijanci) is a village between Murska Sobota and Moravske Toplice in the Prekmurje region of Slovenia. is known for its parish church dedicated to Saint Martin, from which the villag..  ︎  Страницата со Википедија Martjanci

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
BogojinaMoravske TopliceСловенија5379222
FilovciMoravske TopliceСловенија4789222
FokovciMoravske TopliceСловенија2009208
RenkovciObčina TurniščeСловенија6229224