(1) Поштенски Броеви во Spodnji Duplek

Временска зонаСредноевропско време
Површина3,62 км²
Население1.126 (Повеќе детали)
Машко население546 (48,5 %)
Femaleенско население580 (51,5 %)
Средна возраст39,2
Поштенски Број2241

Интерактивна мапа

(1) Поштенски Броеви во Spodnji Duplek

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
2241Spodnji Duplek4.70120,6 км²

Демографска информација Spodnji Duplek

Население1.126
Густина на население311,0 / km²
Машко население546 (48,5 %)
Femaleенско население580 (51,5 %)
Средна возраст39,2
Средна возраст за мажи38,8
Средна возраст за жени39,6
Бизниси во Spodnji Duplek463
Население (1975)630
Население (2000)912
Промена на населението од 1975 во 2015 +78,7 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +23,5 %

Spodnji Duplek

Spodnji Duplek (pronounced [ˈspoːdnji ˈduːplɛk]) is a settlement and the administrative centre of the Municipality of Duplek in northeastern Slovenia. It lies on the left bank of the Drava River southeast of Maribor. The area is part of the tradition..  ︎  Страницата со Википедија Spodnji Duplek

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
MalečnikМариборСловенија5532229
Orehova VasObčina Hoče-SlivnicaСловенија4272312
StaršeObčina StaršeСловенија8032205
Zgornja KorenaDuplekСловенија4192242