(1) Поштенски Броеви во Sveti Jurij v Slovenskih Goricah

Временска зонаСредноевропско време
Површина30,8 km²
Население1.967 (Повеќе детали)
Машко население991 (50,4 %)
Femaleенско население976 (49,6 %)
Средна возраст40,2
Поштенски Број2223
Градови1

Интерактивна мапа

(1) Поштенски Броеви во Sveti Jurij v Slovenskih Goricah

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
2223Jurovski Dol1.97630,9 km²

Демографска информација Sveti Jurij v Slovenskih Goricah

Население1.967
Густина на население63,9 / km²
Машко население991 (50,4 %)
Femaleенско население976 (49,6 %)
Средна возраст40,2
Средна возраст за мажи38,8
Средна возраст за жени41,7
Бизниси во Sveti Jurij v Slovenskih Goricah104
Население (1975)2.250
Население (2000)2.127
Промена на населението од 1975 во 2015 -12,6 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -7,5 %

Sveti Jurij v Slovenskih Goricah

The Municipality of Sveti Jurij v Slovenskih Goricah (Slovene: Občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah) is a municipality in northeastern Slovenia. It was created in 2006 when it separated from the Municipality of Lenart. It lies at the western end o..  ︎  Страницата со Википедија Sveti Jurij v Slovenskih Goricah