Поштенски Број 20001

Вашингтон | Соединети Американски Држави

Вашингтон (анг: Washington, D.C.) е главен град на Соединетите Американски Држави. Името го добил по првиот Претседател на Соединетите Американски Држави. Се наоѓа во Федералниот округ Колумбија (District of Columbia односно „D.C.“), специјална област која не ..    Wikipedia.org
20001 Детални информации
Град:Вашингтон20001 Површина:2,2 квадратни милји
Соседства:Bloomingdale, Downtown, Downtown-Penn Quarter-Chinatown, Mount Vernon Square, Northwest Washington, Shaw, Truxton CircleВременска зона:Источно стандардно време
Локално време:Sunday 15:04Географска ширина и должина:38.89° / -77.03°
Телефонски Броеви202703Сродно Поштенски Броеви:200022000320004200052000620007

Бизнис податоци за 20001

Бизниси во 20001  - Вашингтон

Поштенски услуги во 20001 - Вашингтон
Видете повеќе Поштенски услуги во 20001
2.5  · $$ · Отвори сега
650 Massachusetts Ave NW, Suite 105 · Вашингтон
Logo
3.0 
416 Florida Avenue Northwest · Вашингтон
2.5  · $$
400 New Jersey Ave NW, Washington, DC 20001 · Вашингтон
4.0  · $$
999 9th St NW, Washington, DC 20001 · Вашингтон
5.0 
915 5th Street Northwest, Washington · Вашингтон
(202) 378-9001
901 New York Ave NW, Washington, DC 20001 · Вашингтон

Статистички податоци и демофрафија за 20001  - Вашингтон

Население:33.550Домаќинства во 20001:14.079
Луѓе според домаќинство:2,38Просечна вредност на домови:$135.400
Приход по домаќинство:$25.095Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20001/

Во близина Вашингтон

Сродно Поштенски Броеви