Поштенски Број 20001, Соединети Американски Држави - Мапа

Вашингтон

Детални информации
Асоцијативни градови:Вашингтон |  Shaw
20001 Површина:2,2 квадратни милји
Соседства:Cardozo, Downtown, Downtown-Penn Quarter-Chinatown, Mount Vernon Square, Northwest Washington, Penn Quarter
Временска зона:Источно летно сметање на времето
Локално време:Monday 09:16
Географска ширина и должина:38.9108444345761° / -77.0178168894112°
Телефонски Броеви202301703
Сродно Поштенски Броеви:200022000320004200052000620007

Бизнис податоци за 20001

Бизниси во 20001  - Вашингтон

Повеќе
20001 - Вашингтон

Статистички податоци и демофрафија за 20001

Население:33.550Домаќинства во 20001:14.079
Луѓе според домаќинство:2,38Просечна вредност на домови:$135.400
Приход по домаќинство:$25.095Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20001/

Во близина Вашингтон

Сродно Поштенски Броеви


Соединети Американски Држави Поштенски Броеви

Поштенски Броеви според административен регион

Ајдахо
Ајова
Алабама
Алјаска
Аризона
Види повеќе