Поштенски Број 20002

Вашингтон | Соединети Американски Држави

Вашингтон (анг: Washington, D.C.) е главен град на Соединетите Американски Држави. Името го добил по првиот Претседател на Соединетите Американски Држави. Се наоѓа во Федералниот округ Колумбија (District of Columbia односно „D.C.“), специјална област која не ..    Wikipedia.org
20002 Детални информации
Град:Вашингтон20002 Површина:5,3 квадратни милји
Соседства:Capitol Hill, Capitol Hill East, Eckington, H Street Corridor, Kingman Park, Near Northeast, NoMa, Northeast Washington, Stanton Park, TrinidadВременска зона:Источно стандардно време
Локално време:Sunday 14:55Географска ширина и должина:38.89° / -77.03°
Телефонски Броеви202Сродно Поштенски Броеви:200012000320004200052000620007

Бизнис податоци за 20002

Бизниси во 20002  - Вашингтон

Поштенски услуги во 20002 - Вашингтон
Видете повеќе Поштенски услуги во 20002
2.5  · $$
1501 Eckington Pl NE, Washington, DC 20002 · Вашингтон
Logo
3.5 
800 Florida Ave NE, Washington, DC 20002 · Вашингтон
Logo
4.5  · Отвори сега
2 Massachusetts Ave NE; Washington, District of Columbia 20002 · Вашингтон
Logo
3.0 
1563 Maryland Avenue Northeast · Вашингтон
Logo
3.0 
50 Massachusetts Ave NE, Washington, DC 20002 · Вашингтон
Logo
3.5 
50 Massachusetts Avenue Northeast · Вашингтон

Статистички податоци и демофрафија за 20002  - Вашингтон

Население:49.333Домаќинства во 20002:25.006
Луѓе според домаќинство:2,25Просечна вредност на домови:$123.000
Приход по домаќинство:$35.313Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20002/

Во близина Вашингтон

Сродно Поштенски Броеви