Поштенски Број 20003, Соединети Американски Држави - Мапа

Вашингтон

Детални информации
Површина:2,5 квадратни милји
Население:28.947
Средна возраст:34,2
Асоцијативни градови:Вашингтон |  Capitol Hill
Соседства:Capitol Hill, Capitol Riverfront, Navy Yard, Southeast, Southeast Washington
Временска зона:Источно стандардно време
Локално време:Sunday 10:13
Географска ширина и должина:38.8812311195692° / -76.9905659386469°
Телефонски Броеви202301703
Сродно Поштенски Броеви:200012000220004200052000620007

Бизнис податоци за 20003

Бизниси во 20003  - Вашингтон

Повеќе
20003 - Вашингтон

Статистички податоци и демофрафија за 20003

Население:28.947Домаќинства во 20003:11.225
Луѓе според домаќинство:1,99Просечна вредност на домови:$197.900
Приход по домаќинство:$50.663Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20003/

Во близина Вашингтон

Сродно Поштенски Броеви


Соединети Американски Држави Поштенски Броеви

Поштенски Броеви според административен регион

Ајдахо
Ајова
Алабама
Алјаска
Аризона
Види повеќе