Поштенски Број 20006, Соединети Американски Држави - Мапа

Вашингтон

Детални информации
Асоцијативни градови:Вашингтон |  Foggy Bottom
20006 Површина:0,3 квадратни милји
Соседства:Connecticut Ave/ K Street, Connecticut Avenue - K Street, Downtown, Dupont Circle, Northwest, Northwest Washington
Временска зона:Источно летно сметање на времето
Локално време:Friday 08:11
Географска ширина и должина:38.89870242168° / -77.0414377132521°
Телефонски Броеви202301703
Сродно Поштенски Броеви:200012000220003200042000520007

Бизнис податоци за 20006

Бизниси во 20006  - Вашингтон

Повеќе
20006 - Вашингтон

Статистички податоци и демофрафија за 20006

Население:1.874Домаќинства во 20006:705
Луѓе според домаќинство:1,29Просечна вредност на домови:$52.800
Приход по домаќинство:$5.787Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20006/

Во близина Вашингтон

Сродно Поштенски Броеви


Соединети Американски Држави Поштенски Броеви

Поштенски Броеви според административен регион

Ајдахо
Ајова
Алабама
Алјаска
Аризона
Види повеќе