Поштенски Број 20024, Соединети Американски Држави - Мапа

Вашингтон

Детални информации
Површина:3,4 квадратни милји
Население:11.081
Средна возраст:38,8
Асоцијативни градови:Вашингтон
Соседства:Southwest, Southwest - Waterfront, Southwest Employment Area, Southwest Federal Center, Southwest Washington, Southwest Waterfront
Временска зона:Источно стандардно време
Локално време:Sunday 11:40
Географска ширина и должина:38.8782720214217° / -77.0275866285111°
Телефонски Броеви202301703
Сродно Поштенски Броеви:200162002020022200262002720029

Бизнис податоци за 20024

Бизниси во 20024  - Вашингтон

Повеќе
20024 - Вашингтон

Статистички податоци и демофрафија за 20024

Население:11.081Домаќинства во 20024:7.462
Луѓе според домаќинство:1,68Просечна вредност на домови:$148.200
Приход по домаќинство:$37.035Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20024/

Во близина Вашингтон

Сродно Поштенски Броеви


Соединети Американски Држави Поштенски Броеви

Поштенски Броеви според административен регион

Ајдахо
Ајова
Алабама
Алјаска
Аризона
Види повеќе