Поштенски Број 20602, Соединети Американски Држави - Мапа

Waldorf

Waldorf is an unincorporated community and census-designated place in Charles County, Maryland, United States. It is 23 miles (37 km) south-southeast of Washington, D.C. The population of the census-designated area (now including the large planned co..    Wikipedia.org
Детални информации
Површина:14,0 квадратни милји
Население:27.267
Средна возраст:32,5
Град:Waldorf
Соседства:Huntington, Smallwood, St. Charles
Временска зона:Источно стандардно време
Локално време:Monday 12:19
Географска ширина и должина:38.5839787766811° / -76.8942515777597°
Телефонски Броеви240301304
Сродно Поштенски Броеви:206002060120603206042060620607

Бизнис податоци за 20602

Бизниси во 20602  - Waldorf

Повеќе
20602 - Waldorf

Статистички податоци и демофрафија за 20602

Население:27.267Домаќинства во 20602:7.873
Луѓе според домаќинство:2,84Просечна вредност на домови:$130.800
Приход по домаќинство:$52.254Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20602/

Во близина Waldorf


Види ги сите градови во Мериленд

Сродно Поштенски Броеви


Соединети Американски Држави Поштенски Броеви

Поштенски Броеви според административен регион

Ајдахо
Ајова
Алабама
Алјаска
Аризона
Види повеќе