Поштенски Број 20603, Соединети Американски Држави - Мапа

Waldorf

Waldorf is an unincorporated community and census-designated place in Charles County, Maryland, United States. It is 23 miles (37 km) south-southeast of Washington, D.C. The population of the census-designated area (now including the large planned co..    Wikipedia.org
Детални информации
Површина:17,1 квадратни милји
Население:31.472
Средна возраст:34,6
Главен град:Waldorf
Асоцијативни градови:Bennsville
Соседства:Lancaster, St. Charles, Waldorf, Westlake
Временска зона:Источно стандардно време
Локално време:Monday 12:08
Географска ширина и должина:38.6293927537266° / -76.9769668572072°
Телефонски Броеви240301304
Сродно Поштенски Броеви:206002060120602206042060620607

Бизнис податоци за 20603

Бизниси во 20603  - Waldorf

Повеќе
20603 - Waldorf

Статистички податоци и демофрафија за 20603

Население:31.472Домаќинства во 20603:7.177
Луѓе според домаќинство:2,98Просечна вредност на домови:$169.800
Приход по домаќинство:$71.762Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20603/

Во близина Waldorf


Види ги сите градови во Мериленд

Сродно Поштенски Броеви


Соединети Американски Држави Поштенски Броеви

Поштенски Броеви според административен регион

Ајдахо
Ајова
Алабама
Алјаска
Аризона
Види повеќе