Поштенски Број 20611, Соединети Американски Држави - Мапа

Bel Alton

Bel Alton is an unincorporated community in Charles County, Maryland, United States. It is marked by old-style motels, a popular "bikers'" tavern, and other small businesses along U.S. Highway 301 catering to local residents and interstate travelers...    Wikipedia.org
Детални информации
Површина:7,1 квадратни милји
Население:1.183
Средна возраст:44,4
Град:Bel Alton
Временска зона:Источно стандардно време
Локално време:Monday 10:54
Географска ширина и должина:38.4607991297334° / -76.9845567519765°
Телефонски Броеви240301
Сродно Поштенски Броеви:206102061220613206152061620617

Бизнис податоци за 20611

Бизниси во 20611  - Bel Alton

Повеќе
20611 - Bel Alton

Статистички податоци и демофрафија за 20611

Население:1.183Домаќинства во 20611:317
Луѓе според домаќинство:2,84Просечна вредност на домови:$148.300
Приход по домаќинство:$53.125Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20611/

Во близина Bel Alton


Види ги сите градови во Мериленд

Сродно Поштенски Броеви


Соединети Американски Држави Поштенски Броеви

Поштенски Броеви според административен регион

Ајдахо
Ајова
Алабама
Алјаска
Аризона
Види повеќе