Поштенски Број 20712, Соединети Американски Држави - Мапа

Mount Rainier

Mount Rainier /reɪˈnɪər/ is a city in Prince George's County, Maryland, United States. The population was 8,080 at the 2010 census. Bordering Washington, D.C., Mount Rainier got its start as a streetcar suburb. (See Streetcars in Washington, D.C.) Ac..    Wikipedia.org
Детални информации
Град:Mount Rainier
20712 Површина:0,7 квадратни милји
Соседства:Hyattsville, Michigan Park, Mount Rainier
Временска зона:Источно летно сметање на времето
Локално време:Monday 09:07
Географска ширина и должина:38.9430902013892° / -76.9652553367757°
Телефонски Броеви202240301
Сродно Поштенски Броеви:207102071120714207152071620717

Бизнис податоци за 20712

Бизниси во 20712  - Mount Rainier

Повеќе
20712 - Mount Rainier

Статистички податоци и демофрафија за 20712

Население:9.067Домаќинства во 20712:3.967
Луѓе според домаќинство:2,45Просечна вредност на домови:$114.000
Приход по домаќинство:$35.889Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20712/

Во близина Mount Rainier


Види ги сите градови во Мериленд

Сродно Поштенски Броеви


Соединети Американски Држави Поштенски Броеви

Поштенски Броеви според административен регион

Ајдахо
Ајова
Алабама
Алјаска
Аризона
Види повеќе