Поштенски Број 20901, Соединети Американски Држави - Мапа

Silver Spring

Silver Spring is an unincorporated area and census-designated place (CDP) in Montgomery County, Maryland, United States. It had a population of 76,716 according to 2013 estimates by the United States Census Bureau, making it the fourth most populous ..    Wikipedia.org
Детални информации
Главен град:Silver Spring
Асоцијативни градови:Four Corners
20901 Површина:5,4 квадратни милји
Соседства:Burnt Mills Hills, Clifton Park Village, Indian Spring, Montgomery Knolls, South Four Corners, Woodmoor
Временска зона:Источно летно сметање на времето
Локално време:Monday 09:07
Географска ширина и должина:39.0214825410192° / -77.0090548139012°
Телефонски Броеви202240301410Повеќе
Сродно Поштенски Броеви:209022090320904209052090620907

Бизнис податоци за 20901

Бизниси во 20901  - Silver Spring

Повеќе
20901 - Silver Spring

Статистички податоци и демофрафија за 20901

Население:33.793Домаќинства во 20901:12.752
Луѓе според домаќинство:2,69Просечна вредност на домови:$178.100
Приход по домаќинство:$66.507Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20901/

Во близина Silver Spring


Види ги сите градови во Мериленд

Сродно Поштенски Броеви


Соединети Американски Држави Поштенски Броеви

Поштенски Броеви според административен регион

Ајдахо
Ајова
Алабама
Алјаска
Аризона
Види повеќе