Поштенски Број 20912, Соединети Американски Држави - Мапа

Takoma Park

Takoma Park is a city in Montgomery County, Maryland. It is a suburb of Washington, D.C., and part of the Washington metropolitan area. Founded in 1883 and incorporated in 1890, Takoma Park, informally called "Azalea City," is a Tree City USA and a n..    Wikipedia.org
Детални информации
Град:Takoma Park
20912 Површина:2,7 квадратни милји
Соседства:International Corridor, Kilmarock, Takoma Park, Takoma Park Historic District, Takoma-DC
Временска зона:Источно летно сметање на времето
Локално време:Monday 09:07
Географска ширина и должина:38.982186782567° / -77.0012483242974°
Телефонски Броеви240301
Сродно Поштенски Броеви:209102091120913209142091520916

Бизнис податоци за 20912

Бизниси во 20912  - Takoma Park

Повеќе
20912 - Takoma Park

Статистички податоци и демофрафија за 20912

Население:24.498Домаќинства во 20912:9.889
Луѓе според домаќинство:2,52Просечна вредност на домови:$178.800
Приход по домаќинство:$44.572Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20912/

Во близина Takoma Park


Види ги сите градови во Мериленд

Сродно Поштенски Броеви


Соединети Американски Држави Поштенски Броеви

Поштенски Броеви според административен регион

Ајдахо
Ајова
Алабама
Алјаска
Аризона
Види повеќе