Поштенски Број 20913, Соединети Американски Држави - Мапа

Takoma Park

Takoma Park is a city in Montgomery County, Maryland. It is a suburb of Washington, D.C., and part of the Washington metropolitan area. Founded in 1883 and incorporated in 1890, Takoma Park, informally called "Azalea City," is a Tree City USA and a n..    Wikipedia.org
Детални информации
Главен град:Takoma Park
Асоцијативни градови:Silver Spring
Временска зона:Источно летно сметање на времето
Локално време:Thursday 04:17
Географска ширина и должина:38.9821° / -77.00279°
Телефонски Броеви240
Сродно Поштенски Броеви:209102091120912209142091520916

Бизнис податоци за 20913

Статистички податоци и демофрафија за 20913

Податоци од попис:unitedstateszipcodes.org/20913/

Во близина Takoma Park


Види ги сите градови во Мериленд

Сродно Поштенски Броеви


Соединети Американски Држави Поштенски Броеви

Поштенски Броеви според административен регион

Ајдахо
Ајова
Алабама
Алјаска
Аризона
Види повеќе