Временска зонаСредноевропско време
Површина88.361 км²
Население7,3 милиони
Густина на население83,1 / km²
Поштенски Броеви10000, 10010, 10020 (1.328 повеќе)
Телефонски Броеви10, 11, 12 (40 повеќе)
Бизниси во Србија155.255
Градови292
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
11000 - 19377, 31102 - 37257Централна Србија693
21101 - 31327Војводина283

Интерактивна мапа

(1.331) Поштенски Броеви во Србија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
10000
10010
10020
10030
10040
10050
10060
10070
10080
10090
10100
10110
10120
10130
10500
10510
10520
10530
11000БелградЦентрална Србија25.6004,647 км²
11001БелградЦентрална Србија
11010БелградЦентрална Србија29.6443,596 км²
11030БелградЦентрална Србија61.18815,3 км²
11040БелградЦентрална Србија50.49114,7 км²
11050БелградЦентрална Србија88.32210,7 км²
11060БелградЦентрална Србија51.00810,6 км²
11070БелградЦентрална Србија99.67316,5 км²
11073БелградЦентрална Србија23.6438,9 км²
11077SurčinЦентрална Србија85.42726,2 км²
11078БелградЦентрална Србија
11080БелградЦентрална Србија56.99312,7 км²
11090БелградЦентрална Србија75.23613 км²
11102БелградЦентрална Србија
11103БелградЦентрална Србија7.1990,541 км²
11104
11108БелградЦентрална Србија5.9920,568 км²
11111БелградЦентрална Србија12.3760,662 км²
11118БелградЦентрална Србија29.3921,578 км²
11120БелградЦентрална Србија22.7162,242 км²
11126ZvezdaraЦентрална Србија15.3046,1 км²
1113035.79817,7 км²
11147БелградЦентрална Србија34.42720,5 км²
11158БелградЦентрална Србија28.7383,838 км²
11160БелградЦентрална Србија50.0379,6 км²
11185ЗемунЦентрална Србија11.1254,715 км²
11186ЗемунЦентрална Србија17.4277,6 км²
11194Rakovica4.52616,1 км²
11195БелградЦентрална Србија
11210БелградЦентрална Србија81.77490,9 км²
11211БелградЦентрална Србија1.77479 км²
11212БелградЦентрална Србија35.925116,4 км²
Страница 1Следно

Србија

Србија (српски: Србија или Srbija) — држава на Балканскиот полуостров и во Средна Европа, опфаќајќи го јужниот дел од Панонската Низина и централниот Балкан и лежејќи меѓу истоимениот масив и Карпатите на исток, Динарските Планини на запад, и долината на Морав..  ︎  Страницата со Википедија Србија