Турција
Турција 
Светски поштенски кодови
Временска зонаВреме во Турција
Површина81.478 km²
Население77,8 милиони
Густина на население954,9 / km²
Поштенски Броеви00000, 00034, 00035 (4.268 повеќе)
Телефонски Броеви212, 216, 222 (120 повеќе)
Бизниси во Турција4.119.549
Градови1.319
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
01000 - 01995Адана (покраина)97
02000 - 02920Адјаман (покраина)43
03000 - 03980Афјонкарахисар (покраина)130
04000 - 04950Агри (покраина)23
05000 - 05920Амасија (покраина)40
06000 - 06990Анкара (покраина)152
07000 - 07995Анталија (покраина)115
08000 - 08890Артвин (покраина)20
09000 - 09990Aydın60
10000 - 10975Балкесир (покраина)87
11000 - 11840Билеџик (покраина)34
12000 - 12902Бингол (покраина)19
13000 - 13802Битлис (покраина)16
14000 - 14912Болу (покраина)25
15000 - 15930Бурдур (покраина)43
16000 - 16990Бурса (покраина)98
17000 - 17980Чанаккале (покраина)49
18000 - 18920Чанкр (покраина)37
19000 - 19952, 99320 - 99390Чорум (покраина)41
20000 - 20980Денизли (покраина)98
21000 - 21950Дијарбакир (покраина)32
22000 - 22970Одрин (покраина)46
23000 - 23962, 99400 - 99420Елазиг (покраина)39
24000 - 24880Ерзинџан (покраина)53
25000 - 25940Ерзурум (покраина)44
26000 - 26970Ескишехир (покраина)59
27000 - 27970Газиантеп (покраина)50
28000 - 28960Гиресун (покраина)41
29000 - 29832, 99800 - 99890Ѓумушхане (покраина)22
30000 - 30802Хаќари (покраина)11
31000 - 31960Хатај (покраина)82
32000 - 32966Испарта (покраина)68
33000 - 33990Мерсин (покраина)88
34000 - 34990Истанбул (покраина)380
35000 - 35995Измир (покраина)167
36000 - 36902Карс (покраина)20
37000 - 37972Кастамону (покраина)49
38000 - 38940, 99655 - 99680Кајсери (покраина)59
39000 - 39860Кркларели (покраина)41
40000 - 40740Кршехир (покраина)34
41000 - 41960Коџаели (покраина)49
42002 - 42980Конија (покраина)149
43000 - 43970Ќутахија (покраина)82
44000 - 44960Малатија (покраина)49
45000 - 45970Маниса (покраина)85
46000 - 46840Кахраманмараш (покраина)74
47000 - 47880Мардин (покраина)26
48000 - 48990Мугла (покраина)68
49000 - 49802Муш (покраина)31
50000 - 50990Невшехир (покраина)55
51000 - 51920Нигде (покраина)42
52000 - 52960Орду (покраина)35
53000 - 53980Ризе (покраина)46
54000 - 54950Сакарија (покраина)35
55000 - 55900Самсун (покраина)50
56000 - 56872Сирт (покраина)19
57000 - 57910Синоп (покраина)22
58000 - 58982Сивас (покраина)63
59000 - 59950Текирдаг (покраина)33
60000 - 60955Токат (покраина)95
61000 - 61960Трабзон (покраина)57
62000 - 62952Тунџели (покраина)17
63000 - 63990Шанлурфа (покраина)32
64000 - 64940Ушак (покраина)33
65000 - 65970Ван (покраина)30
66000 - 66920Јозгат (покраина)42
67000 - 67980Зонгулдак (покраина)43
68000 - 68950Аксарај (покраина)47
69000 - 69502Бајбурт (покраина)10
70000 - 70810Караман (покраина)22
71000 - 71902Крккале (покраина)30
72000 - 72502Батман (покраина)18
73000 - 73802Шрнак (покраина)18
74000 - 74610Бартин (покраина)16
75000 - 75902Ардахан (покраина)13
76000 - 76902Игдир (покраина)11
77000 - 77740Јалова (покраина)25
78000 - 78720Карабук (покраина)19
79000 - 79702Килис (покраина)7
80000 - 80952, 99670 - 99690Османие (покраина)27
81000 - 81100, 81600 - 81952Düzce23

Интерактивна мапа

(4.271) Поштенски Броеви во Турција

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
00000
00034Истанбул (покраина)
00035Измир (покраина)
01000АданаАдана (покраина)
01010SeyhanАдана (покраина)1.1520,668 km²
01020SeyhanАдана (покраина)2.2821,284 km²
01030SeyhanАдана (покраина)6.5899,6 km²
01040SeyhanАдана (покраина)27.3864,813 km²
01050SeyhanАдана (покраина)29.4262,526 km²
01060SeyhanАдана (покраина)8.1952,303 km²
01070SeyhanАдана (покраина)22.6031,948 km²
01080SeyhanАдана (покраина)57.2316 km²
01100SeyhanАдана (покраина)80.9929,8 km²
01110SeyhanАдана (покраина)30.3545,6 km²
01120SeyhanАдана (покраина)2.3621,856 km²
01130SeyhanАдана (покраина)35.5403,222 km²
01140SeyhanАдана (покраина)4.3092,576 km²
01150SeyhanАдана (покраина)8.3403,698 km²
01160SeyhanАдана (покраина)58.2223,634 km²
01170MemişliАдана (покраина)152.794288,3 km²
01173АданаАдана (покраина)
01180SeyhanАдана (покраина)37.8942,275 km²
01190SeyhanАдана (покраина)39.0563,206 km²
01200SeyhanАдана (покраина)66.23110 km²
01210АданаАдана (покраина)
01220YüreğirАдана (покраина)5.6824,498 km²
01230YüreğirАдана (покраина)2.7017,7 km²
01240YüreğirАдана (покраина)4.8703,354 km²
01250Адана (покраина)12.38438,5 km²
01260YüreğirАдана (покраина)7.3815,7 km²
01263АданаАдана (покраина)2.7182,221 km²
01270АданаАдана (покраина)
01280YüreğirАдана (покраина)2.4901,222 km²
01285YüreğirАдана (покраина)11.34414,3 km²
01290АданаАдана (покраина)
01291АданаАдана (покраина)4.8046,5 km²
01300АданаАдана (покраина)
01310АданаАдана (покраина)
01316YüreğirАдана (покраина)
01330АданаАдана (покраина)
01340İncirlikАдана (покраина)1.03239,2 km²
01345АданаАдана (покраина)
01350YüreğirАдана (покраина)1.0408,5 km²
01355SeyhanАдана (покраина)78.940286,7 km²
01358Адана (покраина)55312,3 km²
01360Адана (покраина)89.88811,2 km²
01365SeyhanАдана (покраина)1.3375,9 km²
01370YüreğirАдана (покраина)6.11821,1 km²
01375YüreğirАдана (покраина)8.15460 km²
01380İncirlikАдана (покраина)
Страница 1Следно

Турција

Турција (турски: Türkiye) или официјално Република Турција (Türkiye Cumhuriyeti ) е независна држава во Евроазија која се протега полуостровот Мала Азија и на дел од Балканскиот Полуостров во Југоисточна Европа. Турција е една од шесте независни турски држави ..  ︎  Страницата со Википедија Турција