(2.995) Поштенски Броеви во Узбекистан

Погледнете список на Поштенски Броеви во Узбекистан
Временска зонаВреме во Узбекистан
Површина44.878 км²
Население27,9 милиони
Густина на население620,9 / km²
Поштенски Броеви100000, 100001, 100002 (2.992 повеќе)
Телефонски Броеви61, 62, 6222 (26 повеќе)
Бизниси во Узбекистан21.507
Градови27
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
100000 - 100213Ташкент177
100214 - 110117, 110502 - 110516, 112001 - 112017Toshkent Viloyati37
110201 - 231620Navoiy Province2.582
120100 - 120106, 121001 - 121005Sirdaryo11
130100 - 130117Jizzakh Province10
140100 - 140108, 140143 - 140161Samarqand Viloyati18
150100 - 150120, 150700 - 150712, 151101 - 151114Fergana48
160100 - 160141Namangan Province29
170100 - 170138Andijan25
180100 - 180120Qashqadaryo Province18
190100 - 190115Surxondaryo Viloyati13
200100 - 200130Bukhara Province21
220100 - 220110Xorazm Viloyati10

(2.995) Поштенски Броеви во Узбекистан

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
100000ТашкентТашкент1.978.028
100001ТашкентТашкент1.978.028
100002ТашкентТашкент1.978.028
100003ТашкентТашкент1.978.028
100004ТашкентТашкент1.978.028
100005ТашкентТашкент1.978.028
100007ТашкентТашкент1.978.028
100008ТашкентТашкент1.978.028
100009ТашкентТашкент1.978.028
100011ТашкентТашкент1.978.028
100012ТашкентТашкент1.978.028
100013ТашкентТашкент1.978.028
100014ТашкентТашкент1.978.028
100015ТашкентТашкент1.978.028
100016ТашкентТашкент1.978.028
100017ТашкентТашкент1.978.028
100019ТашкентТашкент1.978.028
100020ТашкентТашкент1.978.028
100021ТашкентТашкент1.978.028
100022ТашкентТашкент1.978.028
100025ТашкентТашкент1.978.028
100026ТашкентТашкент1.978.028
100027ТашкентТашкент1.978.028
100028ТашкентТашкент1.978.028
100029ТашкентТашкент1.978.028
100030ТашкентТашкент1.978.028
100031ТашкентТашкент1.978.028
100033ТашкентТашкент1.978.028
100034Ташкент
100035ТашкентТашкент1.978.028
100037ТашкентТашкент1.978.028
100039ТашкентТашкент1.978.028
100040Ташкент
100041SalorToshkent Viloyati26.494
100042ТашкентТашкент1.978.028
100043ТашкентТашкент1.978.028
100044ТашкентТашкент1.978.028
100047ТашкентТашкент1.978.028
100049ТашкентТашкент1.978.028
100050Ташкент
100052ТашкентТашкент1.978.028
100053ТашкентТашкент1.978.028
100054ТашкентТашкент1.978.028
100055ТашкентТашкент1.978.028
100056ТашкентТашкент1.978.028
100057ТашкентТашкент1.978.028
100058ТашкентТашкент1.978.028
100059ТашкентТашкент1.978.028
100060ТашкентТашкент1.978.028
100066ТашкентТашкент1.978.028
Страница 1Следно

Узбекистан

Узбекистан (узбечки: O‘zbekiston, Ўзбекистон), или официјално Република Узбекистан (O‘zbekiston Respublikasi, Ўзбекистон Республикаси) — држава во Централна Азија. Узбекистан се граничи со Казахстан на запад и југ, со Киргистан и Таџикистан на исток и со Авган..  ︎  Страницата со Википедија Узбекистан