(1.363) Поштенски Броеви во Виничка област

Погледнете список на Поштенски Броеви во Виничка област
Временска зонаИсточноевропско време
Површина26.513 km²
Население1,6 милиони (Повеќе детали)
Машко население736.118 (46 %)
Femaleенско население863.672 (54 %)
Средна возраст40,6
Поштенски Броеви07039, 07294, 07309 (1.360 повеќе)
Телефонски Броеви3259, 3841, 43 (30 повеќе)
Градови48
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
21000 - 21050, 22060 - 22069Виница (Украина)39
22000 - 22009Khmil’nyk7
22100 - 22109, 22142 - 22146Kozyatyn8
22400 - 22403Kalynivka8
22700 - 22709Illintsi5
22800 - 22806, 22810 - 22819Nemyriv12
23000 - 23009Bar8
23100 - 23109Zhmerynka7
23111 - 23113, 23117 - 23119Lityn8
23140 - 23143Sutysky6
23600 - 23609, 24324 - 24329Tul’chyn12
23614 - 23618Shpykiv10
23800 - 23809Teplyk4
24200 - 24206Tomashpil’6
24240 - 24247Vapnyarka7
24360 - 24366Torkanivka3
24600 - 24607Kryzhopil’12
24800 - 24806Chechel’nyk4

(1.363) Поштенски Броеви во Виничка област

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
07039KalynivkaВиничка област19.315
07294Виничка област
07309Виничка област
07419SobolivkaВиничка област3.605
07615Виничка област
07730Виничка област
07742Виничка област
07842Виничка област
08018SobolivkaВиничка област3.605
08023Виничка област
08027Виничка област
08046Виничка област
08614Виничка област
08819Виничка област
08845Виничка област
09018Виничка област
09040Виничка област
09147VapnyarkaВиничка област8.443
09167Виничка област
09221Виничка област
09222Виничка област
09223Виничка област
09224Виничка област
09225Виничка област
09226Виничка област
09227Виничка област
09228Виничка област
09229Виничка област
09302Виничка област
09303Виничка област
09304Виничка област
09305Виничка област
09306Виничка област
09307Виничка област
09308Виничка област
09309Виничка област
09311Виничка област
09316Виничка област
09357Виничка област
09361Виничка област
09515Виничка област
09642KalynivkaВиничка област19.315
09703KalynivkaВиничка област19.315
09726Виничка област
09833Khmil’nykВиничка област28.136
09835Виничка област
13641Виничка област
13644Виничка област
13646Виничка област
13647Виничка област
Страница 1Следно

Демографска информација Виничка област

Население1,6 милиони
Густина на население60,3 / km²
Машко население736.118 (46 %)
Femaleенско население863.672 (54 %)
Средна возраст40,6
Средна возраст за мажи37,1
Средна возраст за жени43,5
Бизниси во Виничка област11.019
Население (1975)1.888.016
Население (2000)1.793.381
Промена на населението од 1975 во 2015 -15,3 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -10,8 %

Виничка област

Виничката област (украински: Вінницька область; се нарекува и Виничина - украински: Вінниччина) е област во југозападниот дел на Украина. Административен центар на областа е градот Виница.  ︎  Страницата со Википедија Виничка област