Временска зонаИсточноевропско време
Површина358 км²
Население867.659 (Повеќе детали)
Машко население384.319 (44,3 %)
Femaleенско население483.339 (55,7 %)
Средна возраст42,4
Поштенски Броеви26552, 26553, 26554 (18 повеќе)
Телефонски Броеви62, 622

(21) Поштенски Броеви во Донецк, Донечка област

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
26552ДонецкДонечка област1.024.700
26553ДонецкДонечка област1.024.700
26554ДонецкДонечка област1.024.700
74372ДонецкДонечка област1.024.700
83000ДонецкДонечка област1.024.700
83001ДонецкДонечка област1.024.700
85151ДонецкДонечка област1.024.700
85152ДонецкДонечка област1.024.700
85153ДонецкДонечка област1.024.700
85154ДонецкДонечка област1.024.700
85155ДонецкДонечка област1.024.700
85157ДонецкДонечка област1.024.700
85159ДонецкДонечка област1.024.700
85493ДонецкДонечка област1.024.700
85604ДонецкДонечка област1.024.700
85605ДонецкДонечка област1.024.700
85637ДонецкДонечка област1.024.700
85638ДонецкДонечка област1.024.700
85639ДонецкДонечка област1.024.700
85740ДонецкДонечка област1.024.700
86051ДонецкДонечка област1.024.700

Демографска информација Донецк, Донечка област

Население867.659
Густина на население2.423 / km²
Машко население384.319 (44,3 %)
Femaleенско население483.339 (55,7 %)
Средна возраст42,4
Средна возраст за мажи38,2
Средна возраст за жени45,7
Бизниси во Донецк, Донечка област14.137
Население (1975)976.029
Население (2000)955.531
Промена на населението од 1975 во 2015 -11,1 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -9,2 %

Донецк

48.008889, 37. (украински: Донецьк, (руски: Донецк), е град во Украина. Градот е административен центар на Донечка област. Исто така, градот е означен како самостоен град во рамките на областа. Според скорешните проценки, во градот живеат околу 965 800 жители..  ︎  Страницата со Википедија Донецк