(82) Поштенски Броеви во Крим (полуостров)

Погледнете список на Поштенски Броеви во Крим (полуостров)
Временска зонаВреме во Москва
Површина26.944,4 km²
Население2,3 милиони (Повеќе детали)
Машко население1.034.218 (45,8 %)
Femaleенско население1.224.623 (54,2 %)
Средна возраст40,3
Поштенски Броеви22621, 23086, 23635 (79 повеќе)
Телефонски Броеви4857, 5161, 6132 (27 повеќе)
Градови29
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
98100 - 98113Феодосија4

(82) Поштенски Броеви во Крим (полуостров)

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
22621Крим (полуостров)
23086Крим (полуостров)
23635Крим (полуостров)
28201Крим (полуостров)
52413Крим (полуостров)
56640Крим (полуостров)
56643Крим (полуостров)
56644Крим (полуостров)
56645Крим (полуостров)
70457Крим (полуостров)
74113Крим (полуостров)
75127Крим (полуостров)
75512Крим (полуостров)
75620Крим (полуостров)
95000СимферополКрим (полуостров)358.108
95493Крим (полуостров)
96000Krasnoperekops’kКрим (полуостров)30.700
96001Krasnoperekops’kКрим (полуостров)30.700
96012АрмјанскКрим (полуостров)26.000
96013АрмјанскКрим (полуостров)26.000
96100DzhankoyКрим (полуостров)41.731
96101DzhankoyКрим (полуостров)41.731
96200Rozdol’neКрим (полуостров)8.163
96400Chornomors’keКрим (полуостров)11.000
96420MizhvodneКрим (полуостров)1.816
96440OlenevkaКрим (полуостров)2.596
96500Крим (полуостров)
96501Крим (полуостров)
96550Крим (полуостров)
97000СимферополКрим (полуостров)358.108
97001Krasnohvardiys’keКрим (полуостров)
97012Krasnohvardiys’keКрим (полуостров)
97055Крим (полуостров)
97060Крим (полуостров)
97201Sovyets’kyyКрим (полуостров)
97400Крим (полуостров)
97492Крим (полуостров)
97493Крим (полуостров)
97501Крим (полуостров)
97503Крим (полуостров)
97546MykolayivkaКрим (полуостров)
97560Крим (полуостров)
97600Крим (полуостров)
97601Крим (полуостров)
98000SudakКрим (полуостров)13.956
98032Novyi SvitКрим (полуостров)1.093
98033Крим (полуостров)
98100ФеодосијаКрим (полуостров)72.052
98101ФеодосијаКрим (полуостров)72.052
98109ФеодосијаКрим (полуостров)72.052
98113ФеодосијаКрим (полуостров)72.052
98176BerehoveКрим (полуостров)2.421
98179BerehoveКрим (полуостров)2.421
98184OrdzhonikidzeКрим (полуостров)2.773
98186Koktebel’Крим (полуостров)2.841
98201LenineКрим (полуостров)8.297
98213Крим (полуостров)
98224ZoloteКрим (полуостров)
98300КерчКрим (полуостров)152.195
98400BakhchysarayКрим (полуостров)26.525
98401BakhchysarayКрим (полуостров)26.525
98431UhloveКрим (полуостров)3.283
98500АлуштаКрим (полуостров)30.271
98501АлуштаКрим (полуостров)30.271
98520Крим (полуостров)
98521RybacheКрим (полуостров)1.273
98522Крим (полуостров)
98540Крим (полуостров)
98541Крим (полуостров)
98542Крим (полуостров)
98600ЈалтаКрим (полуостров)79.509
98601ЈалтаКрим (полуостров)79.509
98640Крим (полуостров)
98641Крим (полуостров)
98650Крим (полуостров)
98655Крим (полуостров)
98660Крим (полуостров)
98670Крим (полуостров)
98676Крим (полуостров)
98680Крим (полуостров)
98688Крим (полуостров)
98690ForosКрим (полуостров)2.185

Демографска информација Крим (полуостров)

Население2,3 милиони
Густина на население83,8 / km²
Машко население1.034.218 (45,8 %)
Femaleенско население1.224.623 (54,2 %)
Средна возраст40,3
Средна возраст за мажи36,2
Средна возраст за жени43,7
Бизниси во Крим (полуостров)17.478
Население (1975)2.224.304
Население (2000)2.354.536
Промена на населението од 1975 во 2015 +1,6 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -4,1 %