Временска зонаИсточноевропско време
Површина182 км²
Население604.597 (Повеќе детали)
Машко население282.840 (46,8 %)
Femaleенско население321.759 (53,2 %)
Средна возраст38,2
Поштенски Броеви79000, 79002, 79003 (51 повеќе)
Телефонски Броеви32, 322

(54) Поштенски Броеви во Лавов, Лавовска област

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
79000ЛавовЛавовска област717.803
79002ЛавовЛавовска област717.803
79003ЛавовЛавовска област717.803
79005ЛавовЛавовска област717.803
79006ЛавовЛавовска област717.803
79007ЛавовЛавовска област717.803
79008ЛавовЛавовска област717.803
79010ЛавовЛавовска област717.803
79011ЛавовЛавовска област717.803
79012ЛавовЛавовска област717.803
79013ЛавовЛавовска област717.803
79014ЛавовЛавовска област717.803
79016ЛавовЛавовска област717.803
79017ЛавовЛавовска област717.803
79018ЛавовЛавовска област717.803
79019ЛавовЛавовска област717.803
79020ЛавовЛавовска област717.803
79021ЛавовЛавовска област717.803
79022ЛавовЛавовска област717.803
79023ЛавовЛавовска област717.803
79024ЛавовЛавовска област717.803
79025ЛавовЛавовска област717.803
79026ЛавовЛавовска област717.803
79031ЛавовЛавовска област717.803
79032ЛавовЛавовска област717.803
79034ЛавовЛавовска област717.803
79035ЛавовЛавовска област717.803
79037ЛавовЛавовска област717.803
79038ЛавовЛавовска област717.803
79039ЛавовЛавовска област717.803
79040ЛавовЛавовска област717.803
79041ЛавовЛавовска област717.803
79044ЛавовЛавовска област717.803
79049ЛавовЛавовска област717.803
79052ЛавовЛавовска област717.803
79053ЛавовЛавовска област717.803
79054ЛавовЛавовска област717.803
79057ЛавовЛавовска област717.803
79058ЛавовЛавовска област717.803
79059ЛавовЛавовска област717.803
79060ЛавовЛавовска област717.803
79066ЛавовЛавовска област717.803
79067ЛавовЛавовска област717.803
79068ЛавовЛавовска област717.803
79069ЛавовЛавовска област717.803
79070ЛавовЛавовска област717.803
79071ЛавовЛавовска област717.803
80373Лавовска област
80374Лавовска област
80375Лавовска област
80376Лавовска област
80378Лавовска област
80379Лавовска област
81600ЛавовЛавовска област717.803

Демографска информација Лавов, Лавовска област

Население604.597
Густина на население3.321 / km²
Машко население282.840 (46,8 %)
Femaleенско население321.759 (53,2 %)
Средна возраст38,2
Средна возраст за мажи35,2
Средна возраст за жени40,9
Бизниси во Лавов, Лавовска област23.767
Население (1975)597.734
Население (2000)633.314
Промена на населението од 1975 во 2015 +1,1 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -4,5 %

Лавов

Лавов (украински: Львів) е град во западна Украина. Тој е административен центар на Лавовската област и административен центар на околниот Лавовски реон, во рамките на област.  ︎  Страницата со Википедија Лавов