(657) Поштенски Броеви во Тернополска област

Погледнете список на Поштенски Броеви во Тернополска област
Временска зонаИсточноевропско време
Површина13.823 km²
Население1,1 милиони (Повеќе детали)
Машко население498.917 (46,5 %)
Femaleенско население573.111 (53,5 %)
Средна возраст38,8
Поштенски Броеви07531, 09128, 09129 (654 повеќе)
Телефонски Броеви35, 352, 3540 (14 повеќе)
Градови41
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
23460 - 23466Tovste7
31601 - 31609Yablonovka5
46000 - 46400Ternopil’27
47010 - 47079, 47210 - 48001Pidhaytsi269
47101 - 47175Shutromintsy41
47300 - 47303Zbarazh3
47400 - 47402Lanivtsi2
47500 - 47502Бережани4
48400 - 48480Buchach40
59412 - 59419Budanov7
60142 - 60147Kozova4
60426 - 60428Skala-Podil’s’ka6
78280 - 78289Kremenets’9
81184 - 81188Dobrovody7
81236 - 81239Zboriv7
81270 - 81276Pidvolochys’k7

(657) Поштенски Броеви во Тернополска област

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
07531Тернополска област
09128OzernaТернополска област3.451
09129OzernaТернополска област3.451
09634Тернополска област
12749Тернополска област
22310BelozërkaТернополска област
22353MikulintsyТернополска област3.457
22426БережаниТернополска област16.962
23460TovsteТернополска област3.382
23462TovsteТернополска област3.382
23463TovsteТернополска област3.382
23464TovsteТернополска област3.382
23465TovsteТернополска област3.382
23466TovsteТернополска област3.382
23760Тернополска област
23761Тернополска област
23762Тернополска област
23763Тернополска област
23766Тернополска област
23767Тернополска област
30222Тернополска област
30344Тернополска област
31335Тернополска област
31601YablonovkaТернополска област617
31602YablonovkaТернополска област617
31608YablonovkaТернополска област617
31609YablonovkaТернополска област617
32040Тернополска област
32042Тернополска област
32043Тернополска област
32046Тернополска област
32048Тернополска област
32530Тернополска област
32532Тернополска област
32536Тернополска област
32620Тернополска област
32624Тернополска област
32625Тернополска област
35537Тернополска област
46000Ternopil’Тернополска област235.676
46001Ternopil’Тернополска област235.676
46002Ternopil’Тернополска област235.676
46003Ternopil’Тернополска област235.676
46005Ternopil’Тернополска област235.676
46006Ternopil’Тернополска област235.676
46008Ternopil’Тернополска област235.676
46009Ternopil’Тернополска област235.676
46010Ternopil’Тернополска област235.676
46011Ternopil’Тернополска област235.676
46012Ternopil’Тернополска област235.676
Страница 1Следно

Демографска информација Тернополска област

Население1,1 милиони
Густина на население77,6 / km²
Машко население498.917 (46,5 %)
Femaleенско население573.111 (53,5 %)
Средна возраст38,8
Средна возраст за мажи35,8
Средна возраст за жени41,4
Бизниси во Тернополска област9.967
Население (1975)1.139.551
Население (2000)1.162.355
Промена на населението од 1975 во 2015 -5,9 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -7,8 %

Тернополска област

Тернополската област (украински: Тернопільська область) е една од 24-те области на Украина. Се наоѓа во западниот дел на земјата. Граничи со Ровненската, Ивано-Франковската, Лавовската, Хмелничката и Черновечката област. Опфаќа површина од 13 823 км². Во облас..  ︎  Страницата со Википедија Тернополска област