(1.669) Поштенски Броеви во Черниговска област

Погледнете список на Поштенски Броеви во Черниговска област
Временска зонаИсточноевропско време
Површина31.865 km²
Население1,1 милиони (Повеќе детали)
Машко население479.518 (45,4 %)
Femaleенско население576.410 (54,6 %)
Средна возраст43
Поштенски Броеви07052, 07212, 07213 (1.666 повеќе)
Телефонски Броеви46, 462, 4622 (20 повеќе)
Градови48
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
07702 - 07709Druzhba7
14000 - 14037Чернигов25
15041 - 15047Lyubech9
15107 - 15109Horodnya6
15207 - 15209Shchors8
15300 - 15302, 15363 - 15368Koryukivka8
15329 - 15331Kholmy5
15400 - 15408Semenivka9
15526 - 15528Sedniv4
16100 - 16107Sosnytsya6
16300 - 16306Kulykivka4
16500 - 16502Bakhmach9
16600 - 16612Nizhyn12
16651 - 16654Talalayivka7
17000 - 17019Kozelets’13
17024 - 17027Desna4
17044 - 17047Oster5
17100 - 17108Nosivka6
17223 - 17225Talalayivka4
17300 - 17309, 17320 - 17330Sribne11
17332 - 17334Dihtyari7
17500 - 17510Pryluky14

(1.669) Поштенски Броеви во Черниговска област

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
07052Черниговска област
07212Черниговска област
07213Черниговска област
07235Черниговска област
07238NosivkaЧерниговска област15.164
07288Черниговска област
07316Черниговска област
07322Черниговска област
07436Черниговска област
07450Черниговска област
07551Черниговска област
07552SemenivkaЧерниговска област9.320
07553DihtyariЧерниговска област1.289
07556Черниговска област
07612Черниговска област
07631Черниговска област
07634Черниговска област
07640Черниговска област
07641Черниговска област
07643Черниговска област
07647Черниговска област
07648Черниговска област
07702DruzhbaЧерниговска област793
07707DruzhbaЧерниговска област793
07708DruzhbaЧерниговска област793
07709DruzhbaЧерниговска област793
07741Черниговска област
07836Черниговска област
07838Черниговска област
08062Черниговска област
08073Черниговска област
08166Черниговска област
08323Черниговска област
08336Черниговска област
08337ShchorsЧерниговска област11.857
08350Черниговска област
08410Черниговска област
08412Черниговска област
08413Черниговска област
08414Черниговска област
08415Черниговска област
08416Черниговска област
08417Черниговска област
08418Черниговска област
08419Черниговска област
08510Черниговска област
08512Черниговска област
08637Черниговска област
08715Черниговска област
08751SemenivkaЧерниговска област9.320
Страница 1Следно

Демографска информација Черниговска област

Население1,1 милиони
Густина на население33,1 / km²
Машко население479.518 (45,4 %)
Femaleенско население576.410 (54,6 %)
Средна возраст43
Средна возраст за мажи38,4
Средна возраст за жени46,8
Бизниси во Черниговска област8.452
Население (1975)1.521.764
Население (2000)1.271.427
Промена на населението од 1975 во 2015 -30,6 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -16,9 %

Черниговска област

Черниговската област (украински: "Чернігівська область"; исто така се нарекува Чернигившчина - украински: Чернігівщина) е област во северна Украина. Административен центар на областа е градот Чернигов.  ︎  Страницата со Википедија Черниговска област