(222) Поштенски Броеви во Черновечка област

Погледнете список на Поштенски Броеви во Черновечка област
Временска зонаИсточноевропско време
Површина8.097 км²
Население879.636 (Повеќе детали)
Машко население412.868 (46,9 %)
Femaleенско население466.768 (53,1 %)
Средна возраст37,1
Поштенски Броеви22335, 23171, 23424 (219 повеќе)
Телефонски Броеви37, 372, 3722 (15 повеќе)
Градови32
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
58000 - 58032, 60414 - 60416Chernivtsi28
59023 - 59025Chudey3
59100 - 59109Putyla8
59115 - 59119, 78354 - 78356Banyliv9
59300 - 59309Kitsman’4

(222) Поштенски Броеви во Черновечка област

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
22335Черновечка област
23171Черновечка област
23424Novodnistrovs’kЧерновечка област10.770
23765VolokaЧерновечка област2.915
23842SokyryanyЧерновечка област9.877
24019Novodnistrovs’kЧерновечка област10.770
26423Черновечка област
58000ChernivtsiЧерновечка област236.250
58001ChernivtsiЧерновечка област236.250
58002ChernivtsiЧерновечка област236.250
58003ChernivtsiЧерновечка област236.250
58004ChernivtsiЧерновечка област236.250
58005ChernivtsiЧерновечка област236.250
58007ChernivtsiЧерновечка област236.250
58008ChernivtsiЧерновечка област236.250
58010ChernivtsiЧерновечка област236.250
58011ChernivtsiЧерновечка област236.250
58012ChernivtsiЧерновечка област236.250
58013ChernivtsiЧерновечка област236.250
58014ChernivtsiЧерновечка област236.250
58018ChernivtsiЧерновечка област236.250
58019ChernivtsiЧерновечка област236.250
58020ChernivtsiЧерновечка област236.250
58021ChernivtsiЧерновечка област236.250
58022ChernivtsiЧерновечка област236.250
58023ChernivtsiЧерновечка област236.250
58025ChernivtsiЧерновечка област236.250
58026ChernivtsiЧерновечка област236.250
58029ChernivtsiЧерновечка област236.250
58032ChernivtsiЧерновечка област236.250
59000Storozhynets’Черновечка област
59005Черновечка област
59006Черновечка област
59020ChudeyЧерновечка област5.058
59021DavydivkaЧерновечка област2.981
59022Krasnoyil’s’kЧерновечка област
59023ChudeyЧерновечка област5.058
59024Черновечка област
59025ChudeyЧерновечка област5.058
59030YizhivtsiЧерновечка област3.240
59031Черновечка област
59032Черновечка област
59033Черновечка област
59034YizhivtsiЧерновечка област3.240
59035Черновечка област
59040Mikhal’chaЧерновечка област
59052VolokaЧерновечка област2.915
59100PutylaЧерновечка област
59101PutylaЧерновечка област
59107PutylaЧерновечка област
59108PutylaЧерновечка област
59109PutylaЧерновечка област
59110BanylivЧерновечка област3.748
59112Черновечка област
59114PutylaЧерновечка област
59115BanylivЧерновечка област3.748
59116BanylivЧерновечка област3.748
59117BanylivЧерновечка област3.748
59118BanylivЧерновечка област3.748
59119BanylivЧерновечка област3.748
59123Черновечка област
59128Черновечка област
59129Черновечка област
59130Черновечка област
59131Черновечка област
59132Черновечка област
59133Черновечка област
59134Черновечка област
59135Черновечка област
59136Черновечка област
59137Черновечка област
59139PutylaЧерновечка област
59140Черновечка област
59141Черновечка област
59142Черновечка област
59143Черновечка област
59144Черновечка област
59145Черновечка област
59146PutylaЧерновечка област
59148Черновечка област
59149Черновечка област
59150Черновечка област
59151Черновечка област
59152Черновечка област
59153Черновечка област
59154Черновечка област
59155Черновечка област
59156Черновечка област
59157Черновечка област
59200VyzhnytsyaЧерновечка област4.834
59206Черновечка област
59207Черновечка област
59208VyzhnytsyaЧерновечка област4.834
59209Черновечка област
59210VashkivtsiЧерновечка област5.764
59213VashkivtsiЧерновечка област5.764
59216BanylivЧерновечка област3.748
59222IspasЧерновечка област4.278
59225Черновечка област
59233BerehometЧерновечка област8.227
59236Черновечка област
59239Черновечка област
59240Черновечка област
59241Черновечка област
59242Черновечка област
59300Kitsman’Черновечка област
59307Kitsman’Черновечка област
59308Kitsman’Черновечка област
59309Kitsman’Черновечка област
59330Черновечка област
59331Черновечка област
59332BerehometЧерновечка област8.227
59333Черновечка област
59334Черновечка област
59335Черновечка област
59341ShypyntsiЧерновечка област2.937
59342LuzhanyЧерновечка област4.520
59343LuzhanyЧерновечка област4.520
59357Черновечка област
59400ZastavnaЧерновечка област8.536
59410Черновечка област
59411Черновечка област
59420Черновечка област
59421Черновечка област
59422Черновечка област
59423Черновечка област
59424Черновечка област
59433ViknoЧерновечка област
59434Черновечка област
60000Черновечка област
60006OkopyЧерновечка област
60007Черновечка област
60008Черновечка област
60009Черновечка област
60012Черновечка област
60014KlishkivtsiЧерновечка област6.272
60023Черновечка област
60030Черновечка област
60031Черновечка област
60032Черновечка област
60033Черновечка област
60034Черновечка област
60035Черновечка област
60051Черновечка област
60054Черновечка област
60100Kel’mentsiЧерновечка област
60111ChernivtsiЧерновечка област236.250
60112Черновечка област
60115Черновечка област
60133Черновечка област
60141Черновечка област
60144Черновечка област
60151Черновечка област
60200SokyryanyЧерновечка област9.877
60209SokyryanyЧерновечка област9.877
60211Черновечка област
60216Черновечка област
60220Черновечка област
60222VashkivtsiЧерновечка област5.764
60226Черновечка област
60234Черновечка област
60236Novodnistrovs’kЧерновечка област10.770
60300NovoselytsyaЧерновечка област8.088
60307Черновечка област
60309Черновечка област
60310Черновечка област
60311Черновечка област
60312Черновечка област
60313Черновечка област
60314Черновечка област
60315Черновечка област
60321BoyanyЧерновечка област4.260
60323Черновечка област
60360Черновечка област
60361Черновечка област
60362Черновечка област
60363Черновечка област
60364Черновечка област
60365Черновечка област
60400HlybokaЧерновечка област8.942
60410ChernivtsiЧерновечка област236.250
60411ChernivtsiЧерновечка област236.250
60412MolodiyaЧерновечка област3.691
60413VolokaЧерновечка област2.915
60414ChernivtsiЧерновечка област236.250
60415MolodiyaЧерновечка област3.691
60416ChernivtsiЧерновечка област236.250
60417LuzhanyЧерновечка област4.520
60420Черновечка област
60423Черновечка област
60425Nyzhni PetrivtsiЧерновечка област2.887
60435Verkhni SynivtsiЧерновечка област
60438Черновечка област
60440Черновечка област
60441Черновечка област
60442Bila KrynytsyaЧерновечка област
60444Черновечка област
60445Черновечка област
60446Черновечка област
60447Черновечка област
60448Черновечка област
60500GertsaЧерновечка област
60501GertsaЧерновечка област
60510Черновечка област
60543GertsaЧерновечка област
77720HlybokaЧерновечка област8.942
78125ViknoЧерновечка област
78150Черновечка област
78152Черновечка област
78243HlybokaЧерновечка област8.942
78261Черновечка област
78263Черновечка област
78264Черновечка област
78267Черновечка област
78268Черновечка област
78269Черновечка област
78354BanylivЧерновечка област3.748
78355Черновечка област
78356BanylivЧерновечка област3.748
78661Черновечка област
78664Черновечка област
81291Черновечка област

Демографска информација Черновечка област

Население879.636
Густина на население108,6 / km²
Машко население412.868 (46,9 %)
Femaleенско население466.768 (53,1 %)
Средна возраст37,1
Средна возраст за мажи34,5
Средна возраст за жени39,4
Бизниси во Черновечка област7.316
Население (1975)819.397
Население (2000)903.080
Промена на населението од 1975 во 2015 +7,4 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -2,6 %

Черновечка област

Черновечката област (украински: Чернівецька област) е една од 24-те области на Украина. Се наоѓа во западниот дел на земјата. Taa е дел од историската област Буковина. Граничи со Ивано-Франковската, Хмелничката и Тернополската област. На југ, Черновечката обла..  ︎  Страницата со Википедија Черновечка област