01024 · Претходна Поштенски Број
Следна Поштенски Број · 01032

Поштенски Број 01030 - Киев

Главен градКиев
Телефонски Броеви44
СоседстваShevchenkivs'kyi district, Zoloti Vorota
Локално времесабота 07:14
Временска зонаИсточноевропско летно време
Координати50.445549899995314° / 30.51432340003441°
Сродно Поштенски Броеви010190102101024010320103301034

Карта на Поштенски Број 01030

Интерактивна мапа

Соседства

Дистрибуција на деловни активности по соседство во 01030
 Shevchenkivs'kyi district: 84,8 %
 Zoloti Vorota: 7,7 %
 Друго: 7,4 %

Индустрии

Дистрибуција на деловни активности по индустрија
 Купување: 19,9 %
 Професионални услуги: 16,7 %
 Хотели и патување: 11,1 %
 Ресторанти: 10,9 %
 Образование: 5,3 %
 Друго: 36,1 %

Деловна дистрибуција по цена за Поштенски Број 01030

 умерен: 50 %
 ефтин: 25 %
 скапи: 16,7 %
 Многу скапо: 8,3 %

Главен град

Киев (украински: Київ; руски: Киев) — главен и најголем град во Украина, кој се наоѓа во северниот централен дел на земјата на реката Днепар. Населението на градот според пописот од 2001 година е 2.611.300. Сепак, според печатот, денеска овој број е поголем. ..  ︎  Страницата со Википедија Киев