01044 · Претходна Поштенски Број

Поштенски Број 01046 - Киев

Главен градКиев
Телефонски Броеви44
Локално времесабота 06:56
Временска зонаИсточноевропско летно време
Координати50.4547° / 30.5238°
Сродно Поштенски Броеви010320103301034010420104301044

Карта на Поштенски Број 01046

Интерактивна мапа

Главен град

Киев (украински: Київ; руски: Киев) — главен и најголем град во Украина, кој се наоѓа во северниот централен дел на земјата на реката Днепар. Населението на градот според пописот од 2001 година е 2.611.300. Сепак, според печатот, денеска овој број е поголем. ..  ︎  Страницата со Википедија Киев