(27.013) Поштенски Броеви во Украина

Погледнете список на Поштенски Броеви во Украина
Временска зонаИсточноевропско време
Население45,4 милиони
Поштенски Броеви07658, 07700, 07701 (27.010 повеќе)
Телефонски Броеви31, 312, 3122 (656 повеќе)
Бизниси во Украина719.915
Градови1.293

(27.013) Поштенски Броеви во Украина

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
07658Киев
07700YahotynКиевска област22.779
07701YahotynКиевска област22.779
07702DruzhbaЧерниговска област793
07707DruzhbaЧерниговска област793
07708DruzhbaЧерниговска област793
07709DruzhbaЧерниговска област793
07710Киев
07711Киев
07712Киев
07713Киев
07714YahotynКиевска област22.779
07715Харковска област
07716Запорошка област
07717Полтавска област
07718Zin’kivПолтавска област10.393
07720Киев
07721ChervoneЖитомирска област2.880
07722Киев
07723Полтавска област
07724Запорошка област
07725Киев
07726Полтавска област
07727Черкаска област
07728Черкаска област
07729Черкаска област
07730Виничка област
07731Киев
07732Сумска област
07733Киев
07734Харковска област
07735Киев
07738Полтавска област
07739Полтавска област
07740Киев
07741Черниговска област
07742Виничка област
07743Николаевска област
07744ChernyakhivkaКиевска област1.002
07750Сумска област
07751Сумска област
07752Сумска област
07753Сумска област
07754Сумска област
07755Сумска област
07800BorodyankaКиевска област12.069
07801BorodyankaКиевска област12.069
07802BorodyankaКиевска област12.069
07806Житомирска област
07807BorodyankaКиевска област12.069
07808DruzhbaЖитомирска област531
07809Киев
07810Житомирска област
07811Киев
07812Киев
07813Киев
07814Киев
07815Киев
07816Киев
07817Киев
07818Киев
07819Житомирска област
07820PiskivkaКиевска област6.889
07821Киев
07822PiskivkaКиевска област6.889
07823Кировоградска област
07824Житомирска област
07825Киев
07826Киев
07827Житомирска област
07828Киев
07829Киев
07830BabyntsiКиевска област
07831Киев
07832BabyntsiКиевска област
07833BabyntsiКиевска област
07834Velyki OzeraРовненска област
07835Vorzel’Киевска област8.500
07836Черниговска област
07837Киев
07838Черниговска област
07839Лавовска област
07840Житомирска област
07841Житомирска област
07842Виничка област
07843Киев
07844Киев
07845Житомирска област
07846Житомирска област
07850Klavdiyevo-TarasoveКиевска област4.685
07851Klavdiyevo-TarasoveКиевска област4.685
07852Киев
07853NemishayeveКиевска област
07854NemishayeveКиевска област
07855Киев
08000MakarivКиевска област11.594
08001MakarivКиевска област11.594
08002MakarivКиевска област11.594
08003MakarivКиевска област11.594
08004MakarivКиевска област11.594
Страница 2Следно

Украина

Украина (украински: Україна) — држава во Источна Европа. Се граничи со Русија на североисток, со Белорусија на север, со Полска, Словачка и Унгарија на запад и со Романија и Молдавија на југозапад. На југ излегува на Црно и на Азовско Море. Главен град е Киев...  ︎  Страницата со Википедија Украина