Временска зонаИсточноевропско време
Површина7,1 км²
Население554 (Повеќе детали)
Машко население258 (46,5 %)
Femaleенско население296 (53,5 %)
Средна возраст35,4
Поштенски Броеви35400, 35408, 35424 (8 повеќе)
Телефонски Број3650

Демографска информација Hoshcha, Ровненска област

Население554
Густина на население78,1 / km²
Машко население258 (46,5 %)
Femaleенско население296 (53,5 %)
Средна возраст35,4
Средна возраст за мажи32,8
Средна возраст за жени37,6
Бизниси во Hoshcha, Ровненска област108
Население (1975)753
Население (2000)649
Промена на населението од 1975 во 2015 -26,4 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -14,6 %

Hoshcha

Hoshcha (Ukrainian: Гоща; Polish: Hoszcza) is an urban-type settlement in Rivne Oblast (province) in western Ukraine. The town serves as the administrative center of the Hoshcha Raion (district), housing the district's local administration buildings...  ︎  Страницата со Википедија Hoshcha