Временска зонаСредноевропско време
Население10,0 милиони
Поштенски Броеви1011, 1012, 1013 (3.537 повеќе)
Телефонски Броеви1, 20, 22 (58 повеќе)
Бизниси во Унгарија544.018
Градови2.564
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
1011 - 1806Будимпешта178
2000 - 2769Пешта (округ)270
2400 - 2490, 8000 - 8157Фејер146
2500 - 2545, 2800 - 2949Комаром-Естергом106
2640 - 2699, 3041 - 3253Ноград134
3000 - 3036, 3200 - 3399Хевеш137
3400 - 3999Боршод-Абауј-Земплен349
4000 - 4288Хајду-Бихар141
4300 - 4977Саболч-Сатмар-Берег255
5000 - 5476Јас-Наѓкун-Солнок113
5500 - 5948Бекеш102
6000 - 6528Бач-Кишкун144
6600 - 6932Csongrád megye114
7020 - 7228Толна116
7300 - 7396, 7600 - 7985Барања214
7400 - 7589, 8600 - 8739Somogy megye222
8161 - 8598Веспрем (округ)227
8353 - 8395, 8741 - 8999Зала176
9001 - 9495Ѓер-Мошон-Шопрон218
9500 - 9985Ваш (округ)191

Интерактивна мапа

(3.540) Поштенски Броеви во Унгарија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
1011Budapest X. kerületБудимпешта5.0520,931 км²
1012Budapest X. kerületБудимпешта2.9050,418 км²
1013Budapest X. kerületБудимпешта6.0660,934 км²
1014Budapest X. kerületБудимпешта2.5940,236 км²
1015Budapest X. kerületБудимпешта3.4070,338 км²
1016Budapest X. kerületБудимпешта7.8761,028 км²
1020Budapest X. kerületБудимпешта
1021Budapest X. kerületБудимпешта9.4547,5 км²
1022Budapest X. kerületБудимпешта8.4971,22 км²
1023Budapest X. kerületБудимпешта5.1480,877 км²
1024Budapest X. kerületБудимпешта3.8450,537 км²
1025Budapest X. kerületБудимпешта22.2347,2 км²
1026Budapest X. kerületБудимпешта12.3542,372 км²
1027Budapest X. kerületБудимпешта1.2200,17 км²
1028Budapest X. kerületБудимпешта15.83011,6 км²
1029Budapest X. kerületБудимпешта8.3604,395 км²
1030Budapest X. kerületБудимпешта
1031Budapest X. kerületБудимпешта23.0657,2 км²
1032Budapest X. kerületБудимпешта3.3770,538 км²
1033Budapest X. kerületБудимпешта12.5543,052 км²
1034Budapest X. kerületБудимпешта2.6420,447 км²
1035Budapest X. kerületБудимпешта3.2420,481 км²
1036Budapest X. kerületБудимпешта4.7540,801 км²
1037Budapest X. kerületБудимпешта39.00216,6 км²
1038Budapest X. kerületБудимпешта16.5925 км²
1039Budapest X. kerületБудимпешта25.3935,3 км²
1041Budapest X. kerületБудимпешта6.4310,857 км²
1042Budapest X. kerületБудимпешта4.9120,507 км²
1043Budapest X. kerületБудимпешта4.7750,573 км²
1044Budapest X. kerületБудимпешта29.2068,8 км²
1045Budapest X. kerületБудимпешта17.7592,245 км²
1046Budapest X. kerületБудимпешта19.6872,774 км²
1047Budapest X. kerületБудимпешта9.4531,239 км²
1048Budapest X. kerületБудимпешта11.3642,756 км²
1051Budapest X. kerületБудимпешта6.0750,544 км²
1052Budapest X. kerületБудимпешта5.8140,4 км²
1053Budapest X. kerületБудимпешта1.8980,245 км²
1054Budapest X. kerületБудимпешта4.5820,442 км²
1055Budapest X. kerületБудимпешта5.6270,639 км²
1056Budapest X. kerületБудимпешта3.4260,303 км²
1060Budapest X. kerületБудимпешта
1061Budapest X. kerületБудимпешта3.2870,236 км²
1062Budapest X. kerületБудимпешта13.3480,84 км²
1063Budapest X. kerületБудимпешта1.6030,187 км²
1064Budapest X. kerületБудимпешта2.4750,181 км²
1065Budapest X. kerületБудимпешта1.6340,136 км²
1066Budapest X. kerületБудимпешта3.9870,249 км²
1067Budapest X. kerületБудимпешта4.1190,214 км²
1068Budapest X. kerületБудимпешта4.6650,25 км²
1069Budapest X. kerületБудимпешта
Страница 1Следно

Унгарија

Унгарија (унгарски: Magyarország) е држава во Средна Европа, што се граничи со Австрија, Украина, Романија, Србија, Хрватска, Словенија и Словачка. Локално е позната како Земја на Унгарците. Главен град на Унгарија е Будимпешта. Химна на Унгарија е Isten, áldd..  ︎  Страницата со Википедија Унгарија