Временска зонаВреме во Филипини
Население99,9 милиони
Поштенски Броеви0400, 0401, 0410 (2.145 повеќе)
Телефонски Броеви2, 32, 33 (76 повеќе)
Бизниси во Филипини1.216.015
Градови1.321
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
1051 - 1089, 1707 - 1799, 4000 - 4342КАЛАБАРЗОН204
1100 - 1147, 1200 - 1235, 1400 - 1909Метро Манила279
2000 - 2334, 3000 - 3207Централен Лузон116
2400 - 2519, 2700 - 2922Илокос (регион)108
3304 - 3713Кагајанска Долина (регион)70
4400 - 4810, 5401 - 5502Бикол (регион)102
4900 - 4905, 5100 - 5321, 5500 - 5515МИМАРОПА61
5000 - 5048, 5600 - 5816, 6100 - 6132Западни Висаи115
6000 - 6088, 6204 - 6343Централни Висаи109
6403 - 6822Источни Висаи121
7003 - 7306Полуостров Замбоанга60
7200 - 7214, 8700 - 8723, 9000 - 9222Северен Минданао72
7400 - 7509, 9300 - 9320, 9600 - 9810Автономен регион во Муслимански Минданао56
8000 - 8209, 8800 - 8810Давао (регион)53
8300 - 8610Карага (регион)69

(2.148) Поштенски Броеви во Филипини

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
0400Метро Манила
0401Метро Манила
0410Метро Манила
0420Метро Манила
0550Метро Манила
0560Метро Манила
0800Метро Манила
0801Метро Манила
0802Метро Манила
0810Метро Манила
0820Метро Манила
0830Метро Манила
0840Метро Манила
0850Метро Манила
0860Метро Манила
0870Метро Манила
0880Метро Манила
0900
0901
0902
0903
0904
0905BacacayБикол (регион)14.109
0906
0907
0908
0909
0910
0911
0912
0913Метро Манила
0914
0915
0916
0917
0918
0919
0920
0921
0922
0923
0924
0925
0926
0927
0928
0929
0930
0940
0950
Страница 1Следно

Филипини

Филипините се островска држава во Југоисточна Азија. Главен град е Манила.  ︎  Страницата со Википедија Филипини