Временска зонаИсточноевропско време
Површина33.824 км²
Население5,2 милиони
Густина на население155,0 / km²
Поштенски Броеви00002, 00014, 00099 (3.770 повеќе)
Телефонски Броеви13, 14, 15 (14 повеќе)
Бизниси во Финска708.050
Градови585
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
00014 - 13000Uusimaa487
11100 - 14870Häme70
15100 - 19770Päijänne-Tavastland84
20002 - 25960Varsinais-Suomi193
26100 - 26820, 27220 - 29901Satakunta100
33002 - 39880Pirkanmaa209
40014 - 44910Keski-Suomi108
45100 - 49930Kymenlaakso87
50100 - 52980, 57100 - 58940Southern Savonia113
53100 - 56801Etelä-Karjala69
65100 - 68970Pohjanmaa97
67100 - 68550, 69210 - 69951Keski-Pohjanmaa46
70000 - 74701, 78200 - 79520Pohjois-Savo143
80100 - 83985Северна Карелија112
84100 - 86900, 90000 - 95110Северна Остроботнија190
87100 - 89800Каину66
94100 - 99990Лапонија (Финска)205

Интерактивна мапа

(3.773) Поштенски Броеви во Финска

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
00002
00014PähkinärinneUusimaa
00099VallilaUusimaa
00100VallilaUusimaa16.6073,321 км²
00101VallilaUusimaa
00102VallilaUusimaa
00104VallilaUusimaa
00108VallilaUusimaa
00120VallilaUusimaa3.5780,431 км²
00121PoriSatakunta
00130VallilaUusimaa3.3710,429 км²
00131PoriSatakunta
00140VallilaUusimaa3.5910,721 км²
00141VallilaUusimaa
00150VallilaUusimaa
00151PoriSatakunta
00153VallilaUusimaa
00160VallilaUusimaa3.2830,574 км²
00161VallilaUusimaa
00170VallilaUusimaa4.2870,729 км²
00171
00180VallilaUusimaa10.6401,738 км²
00181
00190VallilaUusimaa8.0584,063 км²
00200VallilaUusimaa11.4264,663 км²
00201
00210VallilaUusimaa5.6601,501 км²
00211
00220VallilaUusimaa5.9270,962 км²
00230VallilaUusimaa1.1330,172 км²
00231VallilaUusimaa
00240VallilaUusimaa14.3762,353 км²
00241VallilaUusimaa
00250VallilaUusimaa11.6014,717 км²
00251
00260VallilaUusimaa3.8860,906 км²
00270VallilaUusimaa5.2610,865 км²
00271
00280VallilaUusimaa3.2480,787 км²
00281VallilaUusimaa
00290VallilaUusimaa1.7270,269 км²
00300VallilaUusimaa3.8180,851 км²
00301VallilaUusimaa
00310VallilaUusimaa1.6920,658 км²
00320VallilaUusimaa9.3851,943 км²
00321VallilaUusimaa
00330VallilaUusimaa6.5302,887 км²
00331VallilaUusimaa
00340VallilaUusimaa1.3914,275 км²
00341VallilaUusimaa
Страница 1Следно

Финска

Финска (фински: Suomi; шведски: Finland), или официјално Република Финска (Suomen tasavalta; Republiken Finland) е нордиска земја во Северна Европа, заобиколена со Балтичкото Море на југозапад, Финскиот Залив на југоисток и Ботнискиот Залив на запад. На копно,..  ︎  Страницата со Википедија Финска