(20.545) Поштенски Броеви во Франција

Погледнете список на Поштенски Броеви во Франција
Временска зонаСредноевропско време
Површина643.801 км²
Население64,8 милиони
Густина на население100,6 / km²
Поштенски Броеви00000, 01000, 01001 CEDEX (20.542 повеќе)
Телефонски Броеви1, 2, 3 (5 повеќе)
Бизниси во Франција3.186.845
Градови8.902
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
02000 - 02939 CEDEX 9, 60000 - 60981 CEDEX 9, 80000 - 80980Пикардија634
04000 - 06999 CEDEX, 13000 - 13990, 83000 - 84977 CEDEXПрованса-Алпи-Азурен Брег1.552
08000 - 08800, 10000 - 10910 CEDEX 9, 51000 - 52920 CEDEX 9Шампања-Ардени434
14000 - 14990, 50000 - 50958 CEDEX 9, 61000 - 61994 CEDEX 9Долна Нормандија498
16000 - 17940, 79000 - 79953 CEDEX 9, 86000 - 86984 CEDEXПоату-Шаранта668
19000 - 19800, 23000 - 23800, 87000 - 87950 CEDEX 9Лимузен282
20000 - 20900 CEDEX 9Корзика184
27000 - 27950, 76000 - 76980Горна Нормандија491
54000 - 55840, 57000 - 57990, 88000 - 88809 CEDEXЛорена821
59000 - 59998 CEDEX, 62000 - 62990Север-Па де Кале1.021
67000 - 68990Алзас595
75000 - 75998 CEDEX 14, 77000 - 78997 CEDEX, 91000 - 97490Ил де Франс4.319

Интерактивна мапа

(20.545) Поштенски Броеви во Франција

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
00000
01000Bourg-en-BresseРона-Алпи43.11536,8 км²
01001 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01002 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01003 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01004 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01005 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01006 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01007 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01008 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01009 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01010 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01011 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01012 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01013 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01014 CEDEX 9Bourg-en-BresseРона-Алпи
01015 CEDEX 9Bourg-en-BresseРона-Алпи
01016 CEDEX 9Bourg-en-BresseРона-Алпи
01017 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01018 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01019 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01020 CEDEXBourg-en-BresseРона-Алпи
01059 CEDEX 9Bourg-en-BresseРона-Алпи
01060 CEDEX 9Bourg-en-BresseРона-Алпи
01061 CEDEX 9Bourg-en-BresseРона-Алпи
01069 CEDEX 9Bourg-en-BresseРона-Алпи
01090LurcyРона-Алпи9.85441,2 км²
01100GéovreissetРона-Алпи33.263105,3 км²
01101 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01102 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01103 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01104 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01105 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01106 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01107 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01108 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01109 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01110ChampdorРона-Алпи7.556197,9 км²
01111 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01112 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01115 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01116 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01117 CEDEXOyonnaxРона-Алпи
01120Sainte-CroixРона-Алпи18.51993,7 км²
01121 CEDEXMontluelРона-Алпи
01122 CEDEXMontluelРона-Алпи
01123 CEDEXMontluelРона-Алпи
01124 CEDEXMontluelРона-Алпи
01125 CEDEXMontluelРона-Алпи
01126 CEDEXMontluelРона-Алпи
Страница 1Следно

Франција

Француската Република или Франција (француски: République française или France) (/ˈfræns/  е демократска држава чија територија главниот дел (метрополитен)се наоѓа во Западна Европа и која е најголема во Европската Унија по површина од 551.500 км2, и втора по ..  ︎  Страницата со Википедија Франција