(77) Поштенски Броеви во Француска Гвајана

Погледнете список на Поштенски Броеви во Француска Гвајана
Временска зонаВреме во Француска Гвајана
Население250.109
Поштенски Броеви97300, 97305 CEDEX, 97306 CEDEX (74 повеќе)
Бизниси во Француска Гвајана1.488
Градови15
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
97300 - 97309 CEDEX, 97321 CEDEX - 97347 CEDEXКајена34
97371 CEDEX - 97389 CEDEXKourou17

Интерактивна мапа

(77) Поштенски Броеви во Француска Гвајана

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
97300Кајена57.00624,8 км²
97305 CEDEXКајена
97306 CEDEXКајена
97307 CEDEXКајена
97308 CEDEXКајена
97309 CEDEXКајена
97310Kourou28.5942.348,1 км²
97311Roura8283.021,8 км²
973127675.814,9 км²
973136.0422.846,6 км²
97314Saül
97315Sinnamary3.2351.266,7 км²
9731611.0212.647,2 км²
973178.4552.158,4 км²
97318Mana
97319Awala-Yalimapo1.515204,7 км²
9732052.3884.284,2 км²
97321 CEDEXКајена
97322 CEDEXКајена
97323 CEDEXКајена
97324 CEDEXКајена
97325 CEDEXКајена
97326 CEDEXКајена
97327 CEDEXКајена
97328 CEDEXКајена
97329 CEDEXКајена
973301.95610.435,9 км²
97331 CEDEXКајена
97332 CEDEXКајена
97333 CEDEXКајена
97334 CEDEXКајена
97335 CEDEXКајена
97336 CEDEXКајена
97337 CEDEXКајена
97338 CEDEXКајена
97339 CEDEXКајена
97340Grand-Santi6.0962.187,9 км²
97341 CEDEXКајена
97342 CEDEXКајена
97343 CEDEXКајена
97344 CEDEXКајена
97345 CEDEXКајена
97346 CEDEXКајена
97347 CEDEXКајена
973502.3262.623,6 км²
97351Matoury31.561145,2 км²
97352Roura
97353Régina
97354Rémire20.41051,9 км²
9735512.080314,4 км²
97356Tonnégrande2.759622,4 км²
97357 CEDEXMatoury
9736010.1394.980,7 км²
9737012.91818.775,7 км²
97371 CEDEXKourou
97372 CEDEXKourou
97373 CEDEXKourou
97374 CEDEXKourou
97375 CEDEXKourou
97376 CEDEXKourou
97377 CEDEXKourou
97378 CEDEXKourou
97379 CEDEXKourou
97380Ouanary711.053 км²
97381 CEDEXKourou
97382 CEDEXKourou
97383 CEDEXKourou
97384 CEDEXKourou
97387 CEDEXKourou
97388 CEDEXKourou
97389 CEDEXKourou
9739078610.147,2 км²
97391 CEDEX 2Кајена
97392 CEDEX 2Кајена
97393 CEDEXSaint-Laurent-du-Maroni
97394 CEDEXRémire
97399 CEDEXКајена

Француска Гвајана

Француска Гвајана (француски: Guyane (française)) е прекуморски регион на Франција кој се наоѓа на северниот брег на Атлантскиот Океан, во Јужна Америка. На исток и југ се граничи со Бразил, а на запад се граничи со Суринам. Нејзината површина изнесува 83.534 ..  ︎  Страницата со Википедија Француска Гвајана