(472.793) Поштенски Броеви во Холандија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Холандија
Временска зонаСредноевропско време
Површина4.143 km²
Население16,6 милиони
Густина на население4.017 / km²
Поштенски Броеви1011, 1012, 1013 (4.091 повеќе)
Поштенски Броеви472.793
Телефонски Броеви10, 111, 113 (152 повеќе)
Бизниси во Холандија2.210.946
Градови2.058

Интерактивна мапа

(4.094) Поштенски Броеви во Холандија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
1011АмстердамProvincie Noord-Holland6.6061,032 km²
1012АмстердамProvincie Noord-Holland7.0671,207 km²
1013АмстердамProvincie Noord-Holland26.7926,3 km²
1014АмстердамProvincie Noord-Holland15.0562,699 km²
1015АмстердамProvincie Noord-Holland5.9260,776 km²
1016АмстердамProvincie Noord-Holland5.5680,793 km²
1017АмстердамProvincie Noord-Holland9.3361,293 km²
1018АмстердамProvincie Noord-Holland14.0042,159 km²
1019АмстердамProvincie Noord-Holland13.1742,996 km²
1021АмстердамProvincie Noord-Holland6.5391,486 km²
1022АмстердамProvincie Noord-Holland4.7381,157 km²
1023АмстердамProvincie Noord-Holland6.1282,597 km²
1024АмстердамProvincie Noord-Holland7.4611,58 km²
1025АмстердамProvincie Noord-Holland13.0332,414 km²
1026АмстердамProvincie Noord-Holland2.94612,4 km²
1027АмстердамProvincie Noord-Holland6.08210 km²
1028АмстердамProvincie Noord-Holland2.43413,9 km²
1031АмстердамProvincie Noord-Holland9.0491,621 km²
1032АмстердамProvincie Noord-Holland8.3321,482 km²
1033АмстердамProvincie Noord-Holland19.1513,881 km²
1034АмстердамProvincie Noord-Holland11.1522,107 km²
1035АмстердамProvincie Noord-Holland13.1962,616 km²
1036АмстердамProvincie Noord-Holland1.7650,242 km²
1037АмстердамProvincie Noord-Holland2.23490.298 m²
1041АмстердамProvincie Noord-Holland17.5483,535 km²
1042АмстердамProvincie Noord-Holland13.2822,517 km²
1043АмстердамProvincie Noord-Holland16.2083,425 km²
1044АмстердамProvincie Noord-Holland16.2753,063 km²
1045АмстердамProvincie Noord-Holland20.2415,9 km²
1046АмстердамProvincie Noord-Holland15.7894,257 km²
1047АмстердамProvincie Noord-Holland28.12010,5 km²
1051АмстердамProvincie Noord-Holland6.1510,925 km²
1052АмстердамProvincie Noord-Holland4.1760,625 km²
1053АмстердамProvincie Noord-Holland4.5820,709 km²
1054АмстердамProvincie Noord-Holland6.1860,957 km²
1055АмстердамProvincie Noord-Holland8.4241,26 km²
1056АмстердамProvincie Noord-Holland6.8170,982 km²
1057АмстердамProvincie Noord-Holland6.4661,015 km²
1058АмстердамProvincie Noord-Holland7.0801,128 km²
1059АмстердамProvincie Noord-Holland4.6990,832 km²
1060АмстердамProvincie Noord-Holland6.4961,621 km²
1061АмстердамProvincie Noord-Holland7.4501,103 km²
1062АмстердамProvincie Noord-Holland9.2571,563 km²
1063АмстердамProvincie Noord-Holland9.4311,298 km²
1064АмстердамProvincie Noord-Holland12.4972,821 km²
1065АмстердамProvincie Noord-Holland9.4641,88 km²
1066АмстердамProvincie Noord-Holland27.6146,4 km²
1067АмстердамProvincie Noord-Holland24.8118,8 km²
1068АмстердамProvincie Noord-Holland11.5941,887 km²
1069АмстердамProvincie Noord-Holland15.5312,317 km²
1071АмстердамProvincie Noord-Holland9.7731,366 km²
1072АмстердамProvincie Noord-Holland4.2810,63 km²
1073АмстердамProvincie Noord-Holland4.2140,601 km²
1074АмстердамProvincie Noord-Holland2.4450,432 km²
1075АмстердамProvincie Noord-Holland6.1390,98 km²
1076АмстердамProvincie Noord-Holland8.4401,341 km²
1077АмстердамProvincie Noord-Holland11.5821,753 km²
1078АмстердамProvincie Noord-Holland7.7971,161 km²
1079АмстердамProvincie Noord-Holland9.4711,576 km²
1081АмстердамProvincie Noord-Holland13.6773,311 km²
1082АмстердамProvincie Noord-Holland8.8521,53 km²
1083АмстердамProvincie Noord-Holland8.8691,729 km²
1086АмстердамProvincie Noord-Holland8782,526 km²
1087АмстердамProvincie Noord-Holland6.2046,8 km²
1090АмстердамProvincie Noord-Holland
1091АмстердамProvincie Noord-Holland6.9050,961 km²
1092АмстердамProvincie Noord-Holland3.7100,547 km²
1093АмстердамProvincie Noord-Holland3.9270,605 km²
1094АмстердамProvincie Noord-Holland3.2890,477 km²
1095АмстердамProvincie Noord-Holland11.0704,195 km²
1096АмстердамProvincie Noord-Holland12.7643,086 km²
1097АмстердамProvincie Noord-Holland15.4722,742 km²
1098АмстердамProvincie Noord-Holland14.0662,877 km²
1099АмстердамProvincie Noord-Holland
1101АмстердамProvincie Noord-Holland14.7502,384 km²
1102АмстердамProvincie Noord-Holland13.8132,915 km²
1103АмстердамProvincie Noord-Holland9.2941,993 km²
1104АмстердамProvincie Noord-Holland10.0442,104 km²
1105АмстердамProvincie Noord-Holland10.3103,48 km²
1106АмстердамProvincie Noord-Holland12.1022,54 km²
1107АмстердамProvincie Noord-Holland7.3011,997 km²
1108АмстердамProvincie Noord-Holland5.0452,858 km²
1109АмстердамProvincie Noord-Holland2.7661,65 km²
111113.2568,2 km²
1112DiemenProvincie Noord-Holland12.3104,615 km²
1113Diemen-ZuidProvincie Noord-Holland1.5750,555 km²
1114АмстердамProvincie Noord-Holland5.2793,181 km²
1115DuivendrechtProvincie Noord-Holland3.7801,63 km²
1117SchipholProvincie Noord-Holland4.0523,129 km²
1118SchipholProvincie Noord-Holland14.94112,5 km²
1119SchipholProvincie Noord-Holland2.5581,691 km²
1121LandsmeerProvincie Noord-Holland8.51818,1 km²
1127Den IlpProvincie Noord-Holland1.8594,106 km²
1131VolendamProvincie Noord-Holland9.53714,9 km²
1132VolendamProvincie Noord-Holland7.7582,841 km²
1135VolendamProvincie Noord-Holland8.22211,2 km²
1141MonnickendamProvincie Noord-Holland6.98116 km²
1145KatwoudeProvincie Noord-Holland1.3288,5 km²
1151Broek in WaterlandProvincie Noord-Holland2.83311,1 km²
1153ZuiderwoudeProvincie Noord-Holland6555,9 km²
Страница 1Следно

Холандија

Холандија (холандски: Nederland) — европскиот дел од Кралството Холандија (холандски: Koninkrijk der Nederlanden). Холандија е парламентарна демократија со уставен монарх, лоцирана во северо-западна Европа. Се граничи со Северното Море на север и запад, со Бел..  ︎  Страницата со Википедија Холандија