Временска зонаСредноевропско време
Површина56.594 km²
Население4,5 милиони
Густина на население79,4 / km²
Поштенски Броеви10000, 10010, 10020 (986 повеќе)
Телефонски Броеви1, 20, 21 (24 повеќе)
Бизниси во Хрватска177.803
Градови699

Интерактивна мапа

(989) Поштенски Броеви во Хрватска

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
10000ЗагребЗагреб274.109154,1 km²
10010BuzinЗагреб42.69723,8 km²
10020ЗагребЗагреб76.40876,3 km²
10040ЗагребЗагреб88.16359,4 km²
10090ЗагребЗагреб92.16840,2 km²
10110ЗагребЗагреб70.61615,2 km²
10150Загрепска жупанија
10250JeždovecЗагреб14.03110 km²
10251Hrvatski LeskovacЗагреб
10253ЗагребЗагреб
10255Gornji StupnikЗагреб9.30524,8 km²
10257Hudi BitekЗагреб24.20384,6 km²
10290JablanovecЗагрепска жупанија28.97551,4 km²
10291Zdenci BrdovečkiЗагрепска жупанија14.79044,5 km²
10292Gornji LadučЗагрепска жупанија5.69730,2 km²
10293ЗагребЗагреб
10294ЗагребЗагреб
10295KupljenovoЗагрепска жупанија1.8919,4 km²
10296ЗагребЗагреб
10297ЗагребЗагреб7.70652,7 km²
10298Novaki BistranskiЗагрепска жупанија7.24563,3 km²
10299ЗагребЗагреб
10310Ivanić-GradЗагрепска жупанија20.640251 km²
10311Lijevi DubravčakЗагрепска жупанија
10312Загрепска жупанија
10313Загрепска жупанија
10314KrižЗагрепска жупанија6.645118,3 km²
10315Загрепска жупанија
10316Lijevi DubravčakЗагрепска жупанија
10340Pavlovec VrboveckiЗагрепска жупанија20.235309,6 km²
10341Загрепска жупанија
10342Загрепска жупанија7.710210,5 km²
10343Nova KapelaЗагрепска жупанија
10344Загрепска жупанија
10345Загрепска жупанија
10346Загрепска жупанија
10347Загрепска жупанија
10360Ivanja RekaЗагреб83.62972,6 km²
10361Загреб6.45223,4 km²
10362BlagušaЗагреб9.93145,7 km²
10363Загреб7.16840,5 km²
10370LupoglavЗагрепска жупанија27.019171,6 km²
10372Загрепска жупанија
10373ЗагребЗагреб
10380Sveti Ivan ZelinaЗагрепска жупанија16.447206,8 km²
10381BedenicaЗагрепска жупанија
10382Загрепска жупанија
10383KominЗагрепска жупанија
10408Velika MlakaЗагрепска жупанија
10410Загрепска жупанија45.649207,3 km²
Страница 1Следно

Хрватска

Хрватска (хрватски: Hrvatska) или официјално Република Хрватска (Republika Hrvatska) — држава на Балканскиот Полуостров која е географски сместена на раскрсницата на патиштата за Средна Европа и Средоземјето. Главниот град на Хрватска е Загреб. Граничи со Слов..  ︎  Страницата со Википедија Хрватска