Временска зонаСредноевропско време
Површина7.866 км²
Население10,5 милиони
Густина на население1.331 / km²
Поштенски Броеви2.783
Градови1.908
Телефонски Броеви39
Бизниси во Чешка612.239

Интерактивна мапа

(2.783) Поштенски Броеви во Чешка

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
018 44
100 00ПрагаПрага38.6247 км²
101 00ПрагаПрага20.3683,517 км²
102 00ПрагаПрага42.60312,2 км²
103 00ПрагаПрага8.15912 км²
104 00ПрагаПрага25.80825,9 км²
106 00ZáběhliceПрага16.1323,534 км²
107 00DubečПрага7.0329 км²
108 00ПрагаПрага23.0214,578 км²
109 00Horní MěcholupyПрага22.6697,3 км²
110 00Staré MěstoПрага18.7663,192 км²
110 02ПрагаПрага
118 00Malá StranaПрага9.1802,3 км²
118 01ПрагаПрага
119 00ПрагаПрага4800,128 км²
120 00ПрагаПрага17.3912,772 км²
128 00ПрагаПрага6.4491,444 км²
130 00ПрагаПрага34.4036,5 км²
140 00ПрагаПрага52.2789,7 км²
140 21ПрагаПрага
140 78ПрагаПрага
141 00ПрагаПрага21.8163,746 км²
142 00ПрагаПрага39.98710,4 км²
143 00ModřanyПрага36.97321,3 км²
144 00ПрагаПрага
147 00ПрагаПрага31.6707,7 км²
148 00ПрагаПрага30.70211 км²
149 00ПрагаПрага44.44415,7 км²
150 00ПрагаПрага51.20714,9 км²
152 00ПрагаПрага15.1715,3 км²
153 00ПрагаПрага19.1629,4 км²
154 00ПрагаПрага11.3999,8 км²
155 00ПрагаПрага46.52822,7 км²
155 15ПрагаПрага
155 21ZlíčínПрага14.4047,3 км²
155 31Прага5.9807,4 км²
156 00ПрагаПрага19.0539 км²
158 00ПрагаПрага22.1058,3 км²
159 00Velká ChuchleПрага11.9067,6 км²
160 00ПрагаПрага48.65512 км²
160 08ПрагаПрага
160 41ПрагаПрага
161 00Horní LibocПрага33.55017,9 км²
161 08Прага
162 00ПрагаПрага20.3004,955 км²
163 00ŘepyПрага15.2743,301 км²
164 00ПрагаПрага8.63111 км²
165 00ПрагаПрага11.4886,6 км²
166 36ПрагаПрага
169 00ПрагаПрага19.8504,264 км²
170 00ПрагаПрага31.3916,7 км²
171 00TrojaПрага8.4383,86 км²
180 00LibeňПрага18.6844,058 км²
181 00ПрагаПрага19.7177,8 км²
182 00ПрагаПрага41.70217,3 км²
184 00Dolní ChabryПрага9.1895,3 км²
186 00ПрагаПрага11.7572,082 км²
190 00ПрагаПрага54.10112 км²
190 11BěchoviceПрага8.8586,2 км²
190 12Dolní PočerniceПрага6.6995,2 км²
190 14KlánoviceПрага5.9868,9 км²
190 15SataliceПрага5.9862,832 км²
190 16ПрагаПрага15.82512,2 км²
190 17Прага7.1556,4 км²
190 93ПрагаПрага
193 00Horní PočerniceПрага38.07215,8 км²
196 00ПрагаПрага16.5119,7 км²
197 00KbelyПрага15.5716,9 км²
198 00ПрагаПрага47.93816,2 км²
198 19ПрагаПрага
198 21ПрагаПрага
199 00ПрагаПрага18.2954,969 км²
250 01DřevčiceСредночешки крај20.24537,2 км²
250 02Средночешки крај
250 63MratínСредночешки крај6.29330,5 км²
250 64MěšiceСредночешки крај6.0959,9 км²
250 65LíbezniceСредночешки крај6.92720,8 км²
250 66ZdibyСредночешки крај4.0429,4 км²
250 67KlecanyСредночешки крај4.38712,8 км²
250 68HusinecСредночешки крај1.6772,833 км²
250 69VodochodyСредночешки крај1.48212,6 км²
250 70Odolena VodaСредночешки крај8.74327,3 км²
250 72PředbojСредночешки крај1.8459,5 км²
250 73JenštejnСредночешки крај4.40115,4 км²
250 74RadoniceСредночешки крај3858.308 м²
250 75Nový VestecСредночешки крај1.44812,3 км²
250 81NehvizdyСредночешки крај3.1489,9 км²
250 82HoroušánkyСредночешки крај10.28329,9 км²
250 83ŠkvorecСредночешки крај2.34914,1 км²
250 84SibřinaСредночешки крај5.82715,1 км²
250 87Средночешки крај2.31615,8 км²
250 88Средночешки крај12.47116 км²
250 89Средночешки крај1.3895,1 км²
250 90JirnyСредночешки крај3.5938,3 км²
250 91SvémysliceСредночешки крај5.02515,9 км²
250 92ŠestajoviceСредночешки крај5.7575,5 км²
251 01Средночешки крај26.83467,9 км²
251 62LouňoviceСредночешки крај5.83516,3 км²
251 63KuniceСредночешки крај4.73024 км²
251 64MnichoviceСредночешки крај4.79417,4 км²
251 65Средночешки крај2.60830,9 км²
251 66MirošoviceСредночешки крај3.50813,8 км²
251 67Средночешки крај2.71925,3 км²
251 68Средночешки крај8.60946,4 км²
251 69Средночешки крај3.98222,8 км²
251 70ČestliceСредночешки крај
252 02JílovištěСредночешки крај87214 км²
252 03ŘitkaСредночешки крај1.4783,936 км²
252 04ČisoviceСредночешки крај9327,8 км²
252 05HvozdniceСредночешки крај7976 км²
252 06Средночешки крај2.94017,3 км²
252 07Средночешки крај1.5517,8 км²
252 08Средночешки крај1.70240,5 км²
252 09Средночешки крај2.20111,5 км²
252 10ZahořanyСредночешки крај8.34464,4 км²
252 16Средночешки крај2.5135,9 км²
252 17ChýniceСредночешки крај1.53610,5 км²
252 18ÚhoniceСредночешки крај2.02617,8 км²
252 19DrahelčiceСредночешки крај7.61117,1 км²
252 25OřechСредночешки крај4.50017,1 км²
252 26KosořСредночешки крај3.10318,9 км²
252 28ČernošiceСредночешки крај8.57313,3 км²
252 29KarlíkСредночешки крај5.89015,8 км²
252 30ŘevniceСредночешки крај3.48310,3 км²
252 31VšenoryСредночешки крај1.5283,52 км²
252 41Средночешки крај8.45531,3 км²
252 42Средночешки крај15.75322,2 км²
252 43PrůhoniceСредночешки крај3.1997,8 км²
252 44PsáryСредночешки крај4.55111,2 км²
252 45ZvoleСредночешки крај5.41718,8 км²
252 46Vrané nad VltavouСредночешки крај2.6364,209 км²
252 61DobrovízСредночешки крај2.00913,2 км²
252 62HoroměřiceСредночешки крај7.73814,9 км²
252 63RoztokyСредночешки крај9.4278,5 км²
252 64Средночешки крај7.33623,1 км²
252 65Средночешки крај3.46317 км²
252 66Средночешки крај3.2287,2 км²
252 67TuchoměřiceСредночешки крај1.9918,8 км²
252 68StředoklukyСредночешки крај2.20314,6 км²
252 81PetrovСредночешки крај6913,534 км²
252 82Kamenný PřívozСредночешки крај1.3616,3 км²
253 01ChýněСредночешки крај12.99719,3 км²
254 01Средночешки крај6.09738,5 км²
256 01PetroupecСредночешки крај20.094134,9 км²
257 01Средночешки крај1.78761,7 км²
257 02BenešovСредночешки крај
257 03Средночешки крај1.37048,9 км²
257 05ZvěstovСредночешки крај
257 06Средночешки крај1.40661,8 км²
257 08Средночешки крај1.19156,7 км²
257 09PravonínСредночешки крај36211,4 км²
257 21MračСредночешки крај2.30513,9 км²
257 22ČerčanyСредночешки крај5.18331,2 км²
257 23PřestavlkyСредночешки крај3304,996 км²
257 24ChoceradyСредночешки крај2.30438 км²
257 25Средночешки крај
257 26Средночешки крај2.78082 км²
257 28ChotýšanyСредночешки крај3805,6 км²
257 41Средночешки крај6.42335,3 км²
257 42KrhaniceСредночешки крај1.17213,6 км²
257 44Средночешки крај3.49382,3 км²
257 51JinošiceСредночешки крај3.86150,3 км²
257 53Vrchotovy JanoviceСредночешки крај1.94854 км²
257 54VojkovСредночешки крај1920,428 км²
257 55MaršoviceСредночешки крај3477,7 км²
257 56NeveklovСредночешки крај3.35593,4 км²
257 62BenešovСредночешки крај550,273 км²
257 63Средночешки крај2.14761,6 км²
257 64ZdislaviceСредночешки крај5806,9 км²
257 65Средночешки крај2.90997 км²
257 66KřivsoudovСредночешки крај3577,7 км²
257 68Средночешки крај1.77169,4 км²
257 71SouticeСредночешки крај2055,7 км²
257 86Средночешки крај1.70273,3 км²
257 87StřezimířСредночешки крај2874,193 км²
257 88Červený ÚjezdСредночешки крај1652,056 км²
257 89Средночешки крај1.22038 км²
257 91Средночешки крај2.78758,1 км²
257 92Средночешки крај826,3 км²
258 01NemížСредночешки крај13.691105,5 км²
259 01Средночешки крај5.42649,6 км²
261 01Средночешки крај38.98893,3 км²
261 02PříbramСредночешки крај
262 02Stará HuťСредночешки крај1.2878,4 км²
262 03Средночешки крај5.597121,4 км²
262 04Nová Ves pod PlešíСредночешки крај1.08910,9 км²
262 05Velká LečiceСредночешки крај1704,844 км²
262 06KorkyněСредночешки крај583,085 км²
262 11RosoviceСредночешки крај2904,819 км²
262 12ObořištěСредночешки крај5155,3 км²
262 13NečínСредночешки крај5248,2 км²
262 14HřiměždiceСредночешки крај2963,756 км²
262 15BoroticeСредночешки крај760,537 км²
262 21ObecniceСредночешки крај1.1644,799 км²
262 22HlubošСредночешки крај5118 км²
262 23PříbramСредночешки крај3.84355,5 км²
262 25PičínСредночешки крај5469,4 км²
262 31BohosticeСредночешки крај3.48487,7 км²
262 32PečiceСредночешки крај1430,298 км²
262 41Средночешки крај2.07613,2 км²
262 42Средночешки крај6.458140 км²
262 43VěšínСредночешки крај63516 км²
262 44HvožďanyСредночешки крај4226,8 км²
262 51DubloviceСредночешки крај77110,1 км²
262 52Vysoký ChlumecСредночешки крај3937,1 км²
262 55Средночешки крај1.61445,6 км²
262 56Средночешки крај2.61299,9 км²
262 61VišňováСредночешки крај64916,9 км²
262 62Dolní HbityСредночешки крај2711,924 км²
262 63Средночешки крај2.77271,6 км²
262 72VševilyСредночешки крај5.821105,1 км²
262 81TochoviceСредночешки крај6078,6 км²
262 84ZalužanyСредночешки крај72820,6 км²
262 85DraheniceСредночешки крај1475,4 км²
262 91Kosova HoraСредночешки крај5240,903 км²
262 93NalžoviceСредночешки крај4207,4 км²
263 01RybníkyСредночешки крај13.425173 км²
264 01Средночешки крај12.797217 км²
266 01Средночешки крај22.43380,6 км²
267 01PočaplyСредночешки крај8.28839,3 км²
267 03OtročiněvesСредночешки крај2.54430,1 км²
267 05Средночешки крај2.04029 км²
267 06HýskovСредночешки крај1.7706,6 км²
267 07ChyňavaСредночешки крај1.19117,2 км²
267 11VrážСредночешки крај1.2447,1 км²
267 12LoděniceСредночешки крај2.64612,5 км²
267 16Средночешки крај2922,799 км²
267 17MořinaСредночешки крај6496,2 км²
267 18LužceСредночешки крај4.65752,2 км²
267 21TmaňСредночешки крај9355,9 км²
267 22SuchomastyСредночешки крај3536 км²
267 23LochoviceСредночешки крај1.95225,7 км²
267 24Средночешки крај3.47456,9 км²
267 25OsovecСредночешки крај3262,471 км²
267 26VšeradiceСредночешки крај4557,3 км²
267 27NesvačilyСредночешки крај2.71745,6 км²
267 28SvinařeСредночешки крај4563,199 км²
267 29Zadní TřebaňСредночешки крај8193,568 км²
267 41KublovСредночешки крај6506,3 км²
267 42BroumyСредночешки крај87328,6 км²
267 43BzováСредночешки крај44111,2 км²
267 51StašovСредночешки крај7.35659,8 км²
267 53ŽebrákСредночешки крај2.3197,9 км²
267 54PraskolesyСредночешки крај9135,1 км²
267 61DrozdovСредночешки крај2.96832,7 км²
267 62KozojedyСредночешки крај4.53125 км²
267 63ZaječovСредночешки крај1.1174,481 км²
267 64OlešnáСредночешки крај41511 км²
268 01RpetyСредночешки крај9.78629,7 км²
269 01RakovníkСредночешки крај17.16846,8 км²
269 02RakovníkСредночешки крај
270 01RakovníkСредночешки крај1.82429 км²
270 02KolešoviceСредночешки крај71310,2 км²
270 04RakovníkСредночешки крај1.98160,4 км²
270 06KounovСредночешки крај65111,4 км²
270 07RakovníkСредночешки крај1.27323,9 км²
270 08RakovníkСредночешки крај5848,2 км²
270 09KrupáСредночешки крај4827,2 км²
270 21RakovníkСредночешки крај1.78445,2 км²
270 23MěstečkoСредночешки крај3.035104,1 км²
270 24SýkořiceСредночешки крај1.16840,8 км²
270 31RakovníkСредночешки крај2.05732,1 км²
270 32OráčovСредночешки крај97511,7 км²
270 33RakovníkСредночешки крај2.14177 км²
270 34RakovníkСредночешки крај1.33861 км²
270 35RakovníkСредночешки крај1.41142,8 км²
270 36RakovníkСредночешки крај1.35513,2 км²
270 41RakovníkСредночешки крај98454,1 км²
270 42SkryjeСредночешки крај15415,2 км²
270 51RakovníkСредночешки крај1.86730 км²
270 52LišanyСредночешки крај6578,9 км²
270 53KrušoviceСредночешки крај6376,4 км²
270 54TřebocСредночешки крај2.30668,5 км²
270 55PochvalovСредночешки крај2623,989 км²
270 61RakovníkСредночешки крај1.74313,4 км²
270 62RynholecСредночешки крај1.0946,1 км²
270 64Mšecké ŽehroviceСредночешки крај1.43828,4 км²
270 65SrbečСредночешки крај3025,5 км²
271 01TřticeСредночешки крај6.55371,2 км²
272 00KladnoСредночешки крај
272 01KročehlavyСредночешки крај44.19619 км²
272 03KladnoСредночешки крај7.6487,1 км²
272 04KladnoСредночешки крај7.7846,6 км²
273 01ŽilinaСредночешки крај3.23621,6 км²
273 02ŽilinaСредночешки крај2.58212,9 км²
273 03StochovСредночешки крај4.6334,421 км²
273 04KladnoСредночешки крај2.63818,6 км²
273 05SmečnoСредночешки крај3.57721 км²
273 06LibušínСредночешки крај3.93513,7 км²
273 07VinařiceСредночешки крај3.4965,1 км²
273 08PcheryСредночешки крај2.3518,4 км²
273 09KladnoСредночешки крај6.3004,207 км²
273 21KladnoСредночешки крај41612,5 км²
273 22KmetiněvesСредночешки крај83814,4 км²
273 23ČernucСредночешки крај53710,8 км²
273 24SazenáСредночешки крај4.58351,9 км²
273 25ZvoleněvesСредночешки крај1.15310,9 км²
273 26Kamenný MostСредночешки крај1.85020,1 км²
273 27OtvoviceСредночешки крај8666,3 км²
273 28KladnoСредночешки крај8909,9 км²
273 29KolečСредночешки крај5135,4 км²
273 41TřebusiceСредночешки крај3.40115,4 км²
273 42StehelčevesСредночешки крај1.48012,7 км²
273 43BuštěhradСредночешки крај3.6819,6 км²
273 45HřebečСредночешки крај1.9634,055 км²
273 51Malé KyšiceСредночешки крај11.80555,4 км²
273 53HostouňСредночешки крај1.24412,5 км²
273 54LidiceСредночешки крај7728,8 км²
273 61Velká DobráСредночешки крај2.0128,4 км²
273 62DružecСредночешки крај1.2197,7 км²
273 63BratroniceСредночешки крај1.10433,6 км²
273 64DoksyСредночешки крај1.4962,86 км²
273 71BeřoviceСредночешки крај3.49139,4 км²
273 72JarpiceСредночешки крај56814,9 км²
273 73VranýСредночешки крај68016,5 км²
273 74KladnoСредночешки крај2.04541,4 км²
273 75PlchovСредночешки крај77515,9 км²
273 76LískýСредночешки крај58614,1 км²
273 77KladnoСредночешки крај53811,4 км²
273 78ŘisutyСредночешки крај72613,4 км²
273 79LiboviceСредночешки крај1.80014,3 км²
274 01KladnoСредночешки крај16.67653,1 км²
276 01Средночешки крај20.83245 км²
277 01Dolní BeřkoviceСредночешки крај1.34612,6 км²
277 03Horní PočaplyСредночешки крај1.68912,5 км²
277 04Средночешки крај1.23615,7 км²
277 05SpomyšlСредночешки крај8238,3 км²
277 06Lužec nad VltavouСредночешки крај1.4239,8 км²
277 07VraňanyСредночешки крај8149,7 км²
277 08LedčiceСредночешки крај61411,1 км²
277 11LobkoviceСредночешки крај17.88924,3 км²
277 13Средночешки крај4.94824,3 км²
277 14KřenekСредночешки крај3.28634,6 км²
277 15Средночешки крај2.52312,8 км²
277 16Средночешки крај2.29412,7 км²
277 21Средночешки крај2.32068,8 км²
277 23Средночешки крај40121,9 км²
277 24MělníkСредночешки крај84028,5 км²
277 31Средночешки крај2.48626,9 км²
277 32LibliceСредночешки крај2.82137,6 км²
277 33Средночешки крај65015,7 км²
277 34NebuželyСредночешки крај84520,4 км²
277 35Средночешки крај2.31563,3 км²
277 36LobečСредночешки крај1353,565 км²
277 37Средночешки крај32313,4 км²
277 38Mělnické VtelnoСредночешки крај97325,8 км²
277 41Средночешки крај2.19716,3 км²
277 42Средночешки крај1.23114,9 км²
277 43ZálezliceСредночешки крај4686,4 км²
277 44VojkoviceСредночешки крај1.16611,3 км²
277 45Средночешки крај3.75441,5 км²
277 46VeltrusyСредночешки крај2.85811,8 км²
277 51NelahozevesСредночешки крај2.04210,1 км²
277 52Средночешки крај1.2379,8 км²
278 01Kralupy nad VltavouСредночешки крај20.72835,7 км²
280 00Средночешки крај
280 02Средночешки крај45.535220,8 км²
281 01VelimСредночешки крај1.94310,3 км²
281 02CerheniceСредночешки крај1.3505,9 км²
281 03ChotuticeСредночешки крај1.6599 км²
281 04PlaňanyСредночешки крај1.4245,7 км²
281 06ViticeСредночешки крај2806,5 км²
281 07SvojšiceСредночешки крај3412,946 км²
281 21Červené PečkyСредночешки крај1.0191,933 км²
281 23Starý KolínСредночешки крај1.7008,8 км²
281 25KonároviceСредночешки крај87511,1 км²
281 26Средночешки крај3.12841,8 км²
281 27KrakovanyСредночешки крај80210,8 км²
281 28RadovesniceСредночешки крај42111,6 км²
281 29Средночешки крај1.35010,7 км²
281 30OhařeСредночешки крај3486,1 км²
281 41RatbořСредночешки крај2460,543 км²
281 43BečváryСредночешки крај6367 км²
281 44Средночешки крај3.46065,3 км²
281 46Horní KrutyСредночешки крај2764,447 км²
281 51Velký OsekСредночешки крај2.18410,1 км²
281 61KouřimСредночешки крај1.8119,9 км²
281 62OleškaСредночешки крај3865,5 км²
281 63VýžerkyСредночешки крај11.863193 км²
281 66JevanyСредночешки крај82412,9 км²
281 67Stříbrná SkaliceСредночешки крај87815,4 км²
281 71RostoklatyСредночешки крај3263,864 км²
281 72Средночешки крај
282 01Средночешки крај13.856109,9 км²
284 01Средночешки крај21.678163,2 км²
284 03Средночешки крај2.1901,993 км²
284 04Средночешки крај4820,581 км²
285 01MiskoviceСредночешки крај3714,614 км²
285 02SuchdolСредночешки крај5513,639 км²
285 03Средночешки крај
285 04Средночешки крај6.062127,7 км²
285 06Средночешки крај5.15875,4 км²
285 07Rataje nad SázavouСредночешки крај3282,283 км²
285 09KácovСредночешки крај6988,4 км²
285 10ČestínСредночешки крај2484,038 км²
285 11NepoměřiceСредночешки крај1994,588 км²
285 21ZbraslaviceСредночешки крај9392,886 км²
285 22Средночешки крај6.913171,8 км²
285 23VlastějoviceСредночешки крај3445,5 км²
285 25Средночешки крај2852,325 км²
285 31OvčáryСредночешки крај8079,3 км²
285 32HlízovСредночешки крај6606,2 км²
285 33Средночешки крај1.21710,3 км²
285 41MalešovСредночешки крај7776,2 км²
285 42Červené JanoviceСредночешки крај5283,567 км²
285 43PaběniceСредночешки крај1855,8 км²
285 44TřebonínСредночешки крај
285 45KlukyСредночешки крај2232,732 км²
285 46Kutná HoraСредночешки крај2424,208 км²
285 47KřeseticeСредночешки крај5236,7 км²
285 61ŽlebyСредночешки крај5360,863 км²
285 62HostovliceСредночешки крај2285,8 км²
285 63TupadlyСредночешки крај1.18512,6 км²
285 64VlkanečСредночешки крај3244,818 км²
285 65Средночешки крај2501,005 км²
285 71VrdyСредночешки крај2.49010,1 км²
285 72Bílé PodolíСредночешки крај2565,3 км²
285 73HorušiceСредночешки крај2138,3 км²
285 74ZáboříСредночешки крај6974,376 км²
285 75ŽehušiceСредночешки крај6564,99 км²
285 76ChotusiceСредночешки крај8675,2 км²
286 01Средночешки крај18.043253,6 км²
288 02NymburkСредночешки крај19.52172 км²
289 01DymokuryСредночешки крај1.90154,3 км²
289 02NymburkСредночешки крај74028,8 км²
289 03NymburkСредночешки крај3.94854,2 км²
289 04PodmokyСредночешки крај1.07729,9 км²
289 05HradčanyСредночешки крај1.12528,7 км²
289 06Vlkov pod OškobrhemСредночешки крај72712,1 км²
289 07NymburkСредночешки крај2.31125,7 км²
289 08NymburkСредночешки крај93230,6 км²
289 11PečkyСредночешки крај7.43538,5 км²
289 12NymburkСредночешки крај6.14951,9 км²
289 13ZvěřínekСредночешки крај1.51610,8 км²
289 14PoříčanyСредночешки крај2.22014,7 км²
289 15ČerníkyСредночешки крај2.29825,2 км²
289 16Přerov nad LabemСредночешки крај1.41014,2 км²
289 17SemiceСредночешки крај1.0899,1 км²
289 21NymburkСредночешки крај2.15723,4 км²
289 22NymburkСредночешки крај11.28759,1 км²
289 23NymburkСредночешки крај5.2168,4 км²
289 24MiloviceСредночешки крај8.71719,6 км²
289 25ČilecСредночешки крај1.20918,4 км²
289 26Stará LysáСредночешки крај7269,7 км²
289 31NymburkСредночешки крај1.31017,8 км²
289 32Hrubý JeseníkСредночешки крај1.45423,5 км²
289 33KřinecСредночешки крај1.60433,5 км²
289 34NymburkСредночешки крај2.22548,9 км²
289 35NymburkСредночешки крај2598,2 км²
289 36McelyСредночешки крај38613,2 км²
289 37LoučeňСредночешки крај1.29018,7 км²
289 41OsečekСредночешки крај65814,7 км²
290 01KřečkovСредночешки крај18.09082,9 км²
293 01Средночешки крај47.45268,4 км²
293 06KosmonosyСредночешки крај7.7958 км²
293 07HrdlořezyСредночешки крај1.26110,3 км²
294 01Средночешки крај5.81837,8 км²
294 02Nová Ves u BakovaСредночешки крај2.23046,2 км²
294 03ObrubyСредночешки крај2394,357 км²
294 04Horní BousovСредночешки крај4.19062 км²
294 05Dlouhá LhotaСредночешки крај4585,9 км²
294 06ŽidněvesСредночешки крај2.51137,4 км²
294 11LoukovСредночешки крај1.87123,7 км²
294 12Средночешки крај53611,9 км²
294 13ЛиберецЛиберечки крај74827,5 км²
294 14Средночешки крај4654,855 км²
294 15Klášter Hradiště nad JizerouСредночешки крај9924,624 км²
294 21PlužnáСредночешки крај4.81762,2 км²
294 23PlužnáСредночешки крај1.01514,4 км²
294 24BřezoviceСредночешки крај2775,9 км²
294 25Средночешки крај1.62741,5 км²
294 26Средночешки крај1.18543,2 км²
294 27Mladá BoleslavСредночешки крај1765,4 км²
294 28ChotětovСредночешки крај7259,3 км²
294 29BeznoСредночешки крај1.30618,5 км²
294 30Средночешки крај88619,4 км²
294 31KrnskoСредночешки крај2.00322,1 км²
294 41Средночешки крај3.75431,6 км²
294 42Средночешки крај3.71834,8 км²
294 43Средночешки крај2.42036,4 км²
294 45ChudířСредночешки крај83018,9 км²
294 46CtiměřiceСредночешки крај1.67525,6 км²
294 47LedceСредночешки крај3618,6 км²
294 48DomousniceСредночешки крај2467,1 км²
294 71Benátky nad JizerouСредночешки крај8.49348,4 км²
294 73BrodceСредночешки крај1.82020,5 км²
294 74SkorkovСредночешки крај2.60353,3 км²
294 75SojoviceСредночешки крај6387,6 км²
294 76Sudovo HlavnoСредночешки крај1.03620 км²
294 77MečeřížСредночешки крај4947,3 км²
294 78Dolní SlivnoСредночешки крај30311,3 км²
294 79Средночешки крај1.46539,9 км²
295 01PtýrovСредночешки крај9.68192,7 км²
301 00П’лзењП’лзењски крај68.64941 км²
307 00П’лзењП’лзењски крај
310 00П’лзењски крај
312 00П’лзењски крај18.10119,7 км²
315 00П’лзењП’лзењски крај
316 00П’лзењП’лзењски крај9180,696 км²
317 00П’лзењП’лзењски крај
318 00П’лзењП’лзењски крај13.12812,8 км²
320 00П’лзењП’лзењски крај
321 00ÚtušiceП’лзењски крај6.52815,2 км²
322 00П’лзењски крај6.91613,9 км²
323 00П’лзењски крај19.21115,4 км²
326 00П’лзењП’лзењски крај39.46927,7 км²
330 01KyšiceП’лзењски крај7557 км²
330 02DýšinaП’лзењски крај2.16110,9 км²
330 03П’лзењски крај2.01510,2 км²
330 04HromniceП’лзењски крај
330 05DobříčП’лзењски крај1990,407 км²
330 07DruztováП’лзењски крај7135 км²
330 08П’лзењски крај3.2538,5 км²
330 11П’лзењски крај8.96293 км²
330 12П’лзењски крај4.33714,4 км²
330 13KrašoviceП’лзењски крај1.26413,9 км²
330 14LedceП’лзењски крај8119,3 км²
330 16VšerubyП’лзењски крај8416,5 км²
330 17ChotíkovП’лзењски крај1.34011,5 км²
330 21LíněП’лзењски крај2.4099,9 км²
330 22ZbůchП’лзењски крај2.3098,7 км²
330 23NýřanyП’лзењски крај9.37988,7 км²
330 24П’лзењски крај1.5738,4 км²
330 25П’лзењски крај7714,033 км²
330 26TlučnáП’лзењски крај3.3767,1 км²
330 27VejprniceП’лзењски крај4.67710,2 км²
330 32BdeněvesП’лзењски крај1.76310,7 км²
330 33П’лзењски крај3.66366,6 км²
330 34ÚliceП’лзењски крај
330 35П’лзењски крај1.47764,5 км²
330 36П’лзењски крај1.21161,5 км²
330 38KrsyП’лзењски крај88972,6 км²
330 40ÚterýП’лзењски крај2540,642 км²
330 41П’лзењски крај85570,5 км²
331 01PláněП’лзењски крај3.20690,4 км²
331 41LhotaП’лзењски крај7.590230,9 км²
331 44KožlanyП’лзењски крај9189,3 км²
331 51П’лзењски крај4.62860,3 км²
331 52TlučnáП’лзењски крај2.35046,8 км²
331 62П’лзењски крај1.756147,1 км²
331 63NečtinyП’лзењски крај
331 65П’лзењски крај1.60467,6 км²
332 01LhůtaП’лзењски крај1.35515,4 км²
332 02П’лзењски крај5.25218,6 км²
332 03ŠťáhlavyП’лзењски крај1.89311 км²
332 04П’лзењски крај5.26677,7 км²
332 05ChváleniceП’лзењски крај3963 км²
332 07StřížoviceП’лзењски крај4017 км²
332 09Štěnovický BorekП’лзењски крај4.17036,3 км²
332 11П’лзењски крај5907,1 км²
332 14П’лзењски крај2.17310,6 км²
333 01StodП’лзењски крај5.77992,3 км²
334 01PříchoviceП’лзењски крај13.419188,3 км²
334 41DobřanyП’лзењски крај7.59644 км²
334 42П’лзењски крај2.3328,7 км²
334 43DněsiceП’лзењски крај6073,671 км²
334 44Dolní LukaviceП’лзењски крај6037,3 км²
334 45ŘenčeП’лзењски крај
334 52Chalupy nad ZeměticeП’лзењски крај1.94738,4 км²
334 53RoupovП’лзењски крај2597 км²
334 54LužanyП’лзењски крај4623,565 км²
334 55HoršiceП’лзењски крај2622,271 км²
335 01П’лзењски крај6.687167,8 км²
335 03П’лзењски крај1.4502,052 км²
335 41VrčeňП’лзењски крај3756,9 км²
335 43П’лзењски крај972,98 км²
335 44KasejoviceП’лзењски крај1.59053,4 км²
335 46OselceП’лзењски крај2545,7 км²
335 47NekvasovyП’лзењски крај1216,2 км²
335 51MěcholupyП’лзењски крај20012,9 км²
335 54ŽinkovyП’лзењски крај41812 км²
335 55NeurazyП’лзењски крај1735,9 км²
335 61П’лзењски крај2.45153,9 км²
335 62BorovnoП’лзењски крај
335 63П’лзењски крај1.05067,4 км²
335 64ČížkovП’лзењски крај2095,5 км²
336 01BloviceП’лзењски крај7.55199,3 км²
337 01EjpoviceП’лзењски крај18.085140,2 км²
337 03RokycanyП’лзењски крај
338 01HoloubkovП’лзењски крај1.4664,309 км²
338 05MýtoП’лзењски крај1.4247,4 км²
338 06CheznoviceП’лзењски крај7997,8 км²
338 08ZvíkovecП’лзењски крај5.609186,9 км²
338 21RokycanyП’лзењски крај1.32817,7 км²
338 22VolduchyП’лзењски крај1.53918,4 км²
338 23RokycanyП’лзењски крај
338 24RokycanyП’лзењски крај4.34167,5 км²
338 26Újezd u Svatého KřížeП’лзењски крај
338 28RokycanyП’лзењски крај2.53447,2 км²
338 41KlabavaП’лзењски крај4801,742 км²
338 42RokycanyП’лзењски крај2.9176,6 км²
338 43RokycanyП’лзењски крај3.728292,7 км²
338 44DobřívП’лзењски крај9922,446 км²
338 45TěněП’лзењски крај2.77112,9 км²
339 01KlatovyП’лзењски крај30.405377 км²
340 04KlatovyП’лзењски крај1.74245,8 км²
340 12П’лзењски крај3.697109,1 км²
340 21KlatovyП’лзењски крај4.58287,3 км²
340 22NýrskoП’лзењски крај6.286180,4 км²
340 34KlatovyП’лзењски крај1.76656,3 км²
341 01KlatovyП’лзењски крај11.065247,5 км²
341 42KlatovyП’лзењски крај3.641137,3 км²
341 92П’лзењски крај1.860189,1 км²
342 01KlatovyП’лзењски крај18.737456 км²
344 01П’лзењски крај17.218200,3 км²
345 01MrákovП’лзењски крај7013,036 км²
345 02Kout na ŠumavěП’лзењски крај1.0839,2 км²
345 06П’лзењски крај7.652130,3 км²
345 07VšerubyП’лзењски крај60016,9 км²
345 09П’лзењски крај51315,8 км²
345 21MeclovП’лзењски крај5985,9 км²
345 22OtovП’лзењски крај2.25276 км²
345 25П’лзењски крај2.590170,3 км²
345 26Bělá nad RadbuzouП’лзењски крај1.22614,9 км²
345 32Nová KubiceП’лзењски крај96940,8 км²
345 33TrhanovП’лзењски крај1.37814,2 км²
345 34П’лзењски крај1.28813,8 км²
345 35П’лзењски крај1.01919,1 км²
345 43VšepadlyП’лзењски крај2.11765,7 км²
345 45BlížejovП’лзењски крај6783,681 км²
345 61П’лзењски крај5.30971,5 км²
345 62ČernoviceП’лзењски крај6.31671 км²
346 01П’лзењски крај7.466196,4 км²
347 01П’лзењски крај15.828223,8 км²
348 01П’лзењски крај2.03777,8 км²
348 02П’лзењски крај5.329176,3 км²
348 06TřemešnéП’лзењски крај3.143195 км²
348 13Chodová PlanáП’лзењски крај1.79955,3 км²
348 15PlanáП’лзењски крај7.117191,4 км²
349 01KšiceП’лзењски крај12.136302,1 км²
349 52П’лзењски крај1.47064,2 км²
349 53П’лзењски крај1.24778 км²
349 58ČernošínП’лзењски крај8742,266 км²
349 61П’лзењски крај1.16413,4 км²
349 72TrpístyП’лзењски крај
350 02LipováКарловарски крај35.635355 км²
351 01Карловарски крај4.9328,8 км²
351 24HraniceКарловарски крај1.6747,1 км²
351 31LibáКарловарски крај1374,434 км²
351 32HazlovКарловарски крај1.3355,5 км²
351 34Карловарски крај4.939161,9 км²
351 35PlesnáКарловарски крај1.4223,911 км²
351 37LubyКарловарски крај1.8523,313 км²
352 01LipnáКарловарски крај13.735131,4 км²
353 01Карловарски крај18.642244,2 км²
354 91Lázně KynžvartКарловарски крај1.41732,3 км²
354 93Карловарски крај9062,852 км²
356 01SokolovКарловарски крај30.134200,4 км²
356 04Dolní RychnovКарловарски крај1.6565,2 км²
357 01RotavaКарловарски крај1.9118,4 км²
357 03SvatavaКарловарски крај1.88111,7 км²
357 07HoryКарловарски крај1.67518,2 км²
357 08KrajkováКарловарски крај
357 09SokolovКарловарски крај6.12970,3 км²
357 31Horní SlavkovКарловарски крај6.88570,3 км²
357 33SokolovКарловарски крај2.84019,3 км²
357 34Nové SedloКарловарски крај2.37213 км²
357 35VintířovКарловарски крај15.42349,3 км²
357 51SokolovКарловарски крај6.91131,5 км²
357 55SokolovКарловарски крај1.3453,107 км²
358 01SokolovКарловарски крај9.225231 км²
360 01Карловарски крај23.294115,1 км²
360 02Карловарски крај
360 04DaloviceКарловарски крај4.3591,613 км²
360 05Карловарски крај5.9512,797 км²
360 06Карловарски крај5.0392,91 км²
360 07JenišovКарловарски крај2.2564,185 км²
360 09Карловарски крај
360 10Карловарски крај3.4192,675 км²
360 17Карловарски крај6.84111,2 км²
360 18Карловарски крај9081,189 км²
362 11JenišovКарловарски крај
362 21Карловарски крај6.70085,9 км²
362 22NejdekКарловарски крај2.1422,032 км²
362 25Nová RoleКарловарски крај5.47750,1 км²
362 32OtoviceКарловарски крај
362 33HroznětínКарловарски крај1.1529,5 км²
362 34MerklínКарловарски крај9362,332 км²
362 35Horní BlatnáКарловарски крај2.73158,5 км²
362 36Карловарски крај4703,112 км²
362 51JáchymovКарловарски крај1.87635,2 км²
362 62Карлови ВариКарловарски крај22437,7 км²
362 63DaloviceКарловарски крај2.2456,1 км²
362 72Карловарски крај1.745329,6 км²
362 73VojkoviceКарловарски крај4384,066 км²
363 01HájekКарловарски крај21.845168 км²
364 01Карловарски крај5.142177,9 км²
364 52VerušičkyКарловарски крај4.003180,5 км²
364 53Карловарски крај1.06461,8 км²
364 61Карловарски крај2.73098,8 км²
364 64SokolovКарловарски крај1.51650,7 км²
364 71Карловарски крај2.822117 км²
370 01Јужночешки крај37.27657 км²
370 04Ческе БудјејовицеЈужночешки крај15.4834,58 км²
370 05Ческе БудјејовицеЈужночешки крај14.53613,4 км²
370 06DoubraviceЈужночешки крај12.75141,9 км²
370 07Јужночешки крај9.04148,6 км²
370 08Ческе БудјејовицеЈужночешки крај5.6288,3 км²
370 10Јужночешки крај6.6086,6 км²
370 11Ческе БудјејовицеЈужночешки крај7.1796,5 км²
370 18Ческе БудјејовицеЈужночешки крај
373 01TemelínЈужночешки крај904,931 км²
373 02Ческе БудјејовицеЈужночешки крај2652,96 км²
373 03Јужночешки крај
373 04ChrášťanyЈужночешки крај3545,1 км²
373 11LedeniceЈужночешки крај1.67618,5 км²
373 12Јужночешки крај4.67080,9 км²
373 14Јужночешки крај1560,4 км²
373 15Јужночешки крај2280,841 км²
373 16Јужночешки крај2.7311,535 км²
373 21SlavčeЈужночешки крај1791,409 км²
373 22LočeniceЈужночешки крај4586,2 км²
373 23Svatý Jan nad MalšíЈужночешки крај4233,435 км²
373 24ŘímovЈужночешки крај7277,6 км²
373 31OlešniceЈужночешки крај4281,089 км²
373 32JíloviceЈужночешки крај5006,1 км²
373 33Јужночешки крај1.1831,254 км²
373 34Ческе БудјејовицеЈужночешки крај
373 35Јужночешки крај8095,7 км²
373 36Јужночешки крај872,16 км²
373 41Јужночешки крај8.906206,6 км²
373 43ChlumecЈужночешки крај1529,9 км²
373 44ZlivЈужночешки крај3.39313,7 км²
373 46PištínЈужночешки крај2973,528 км²
373 47SedlecЈужночешки крај2001,164 км²
373 48Јужночешки крај2.17275,6 км²
373 49MydlovaryЈужночешки крај2994,556 км²
373 50OlešníkЈужночешки крај5555,7 км²
373 51DřiteňЈужночешки крај5846,7 км²
373 61HrdějoviceЈужночешки крај1.6756,7 км²
373 62ChotýčanyЈужночешки крај2195,2 км²
373 63ŠevětínЈужночешки крај1.99623,9 км²
373 64DynínЈужночешки крај980,435 км²
373 65Јужночешки крај2.49077,5 км²
373 66ŽimuticeЈужночешки крај1332,612 км²
373 67Јужночешки крај1.7172,048 км²
373 71Јужночешки крај5.18328 км²
373 72LibnícЈужночешки крај4.24897,2 км²
373 73ŠtěpánoviceЈужночешки крај1.40737,1 км²
373 81Kamenný ÚjezdЈужночешки крај1.6353,11 км²
373 82Јужночешки крај3.74610,5 км²
373 84HabříЈужночешки крај3.44072,9 км²
374 01Јужночешки крај10.771363,7 км²
375 01Јужночешки крај11.335226,4 км²
377 01Јужночешки крај23.703215 км²
378 01LáseniceЈужночешки крај56610,2 км²
378 02Stráž nad NežárkouЈужночешки крај2.11480 км²
378 03MajdalenaЈужночешки крај31412,9 км²
378 04MajdalenaЈужночешки крај1.0351,71 км²
378 05Jindřichův HradecЈужночешки крај
378 06Јужночешки крај5.267147,5 км²
378 07RapšachЈужночешки крај55828,4 км²
378 08Dvory nad LužnicíЈужночешки крај30415,6 км²
378 09Nová Ves nad LužnicíЈужночешки крај35723,4 км²
378 10Јужночешки крај3.01212,2 км²
378 16FrahelžЈужночешки крај1.3960,968 км²
378 17Novosedly nad NežárkouЈужночешки крај4008,6 км²
378 18StříbřecЈужночешки крај2151,291 км²
378 21Hadravova RosičkaЈужночешки крај3.693140,5 км²
378 24Јужночешки крај1510,38 км²
378 25DeštnáЈужночешки крај73410,8 км²
378 26LodhéřovЈужночешки крај48510,6 км²
378 31Horní PěnaЈужночешки крај5417,2 км²
378 32ČíměřЈужночешки крај38013,7 км²
378 33Јужночешки крај3.548123,3 км²
378 41Jarošov nad NežárkouЈужночешки крај3220,713 км²
378 42Hadravova RosičkaЈужночешки крај4.212103,3 км²
378 43Horní RadouňЈужночешки крај1921,713 км²
378 46RosečЈужночешки крај
378 52BlažejovЈужночешки крај3342,481 км²
378 53StrmilovЈужночешки крај4.507191,1 км²
378 55PopelínЈужночешки крај3468,3 км²
378 56StudenáЈужночешки крај1.2381,107 км²
378 58Jindřichův HradecЈужночешки крај
378 61ČlunekЈужночешки крај25311,5 км²
378 62KunžakЈужночешки крај1.0234,569 км²
378 71Staré HobzíЈужночешки крај27310,1 км²
378 72PísečnéЈужночешки крај
378 73DešnáЈужночешки крај3678,6 км²
378 81ŽupanoviceЈужночешки крај3.727226,1 км²
378 82Јужночешки крај2700,94 км²
378 83Český RudolecЈужночешки крај3500,469 км²
378 91BudíškoviceЈужночешки крај4042,456 км²
378 92BudečЈужночешки крај2065,1 км²
379 01LužniceЈужночешки крај11.795309,2 км²
380 01Јужночешки крај10.871223 км²
381 01PřísečnáЈужночешки крај16.594216 км²
382 01Dolní TřebonínЈужночешки крај1.0165,6 км²
382 02Zlatá KorunaЈужночешки крај1080,376 км²
382 03BrlohЈужночешки крај4.491103,2 км²
382 06BrlohЈужночешки крај8056,4 км²
382 08ChvalšinyЈужночешки крај9979,1 км²
382 11Јужночешки крај3.5527,1 км²
382 16SvětlíkЈужночешки крај18726,6 км²
382 18Јужночешки крај38724,7 км²
382 21Јужночешки крај1.2325,3 км²
382 22Hořice na ŠumavěЈужночешки крај5649,6 км²
382 23Černá v PošumavíЈужночешки крај4494,314 км²
382 26Јужночешки крај2.945353 км²
382 29BoleticeЈужночешки крај70,121 км²
382 31MírkoviceЈужночешки крај
382 32MojnéЈужночешки крај6.40188,7 км²
382 41KapliceЈужночешки крај10.246356,1 км²
382 42KapliceЈужночешки крај4387 км²
382 72Јужночешки крај98536,6 км²
382 73Јужночешки крај2.695197,2 км²
382 76LoučoviceЈужночешки крај1.49140,6 км²
382 78Јужночешки крај74819,4 км²
382 79Přední VýtoňЈужночешки крај1.0924,761 км²
382 81BesedniceЈужночешки крај81713,4 км²
382 82Benešov nad ČernouЈужночешки крај1.16110,5 км²
382 83Јужночешки крај1642,643 км²
382 91MalontyЈужночешки крај69011,4 км²
382 92Rožmitál na ŠumavěЈужночешки крај1770,203 км²
382 93Horní DvořištěЈужночешки крај45213,7 км²
383 01ChrobolyЈужночешки крај15.533323,2 км²
384 01NebahovyЈужночешки крај1060,169 км²
384 02LheniceЈужночешки крај1.2687 км²
384 03KtišЈужночешки крај
384 04ChrobolyЈужночешки крај
384 11Јужночешки крај4.482114,4 км²
384 21DvoryЈужночешки крај1.0688,6 км²
384 22DubЈужночешки крај2.83261 км²
384 25DubЈужночешки крај2473,608 км²
384 26Strunkovice nad BlanicíЈужночешки крај7606,1 км²
384 27VitějoviceЈужночешки крај52812 км²
384 32LažištěЈужночешки крај2844,492 км²
384 33ZáblatíЈужночешки крај2714,593 км²
384 41ZbytinyЈужночешки крај23513,2 км²
384 42LenoraЈужночешки крај3640,785 км²
384 43StrážnýЈужночешки крај56749,7 км²
384 44StožecЈужночешки крај1160,961 км²
384 51StožecЈужночешки крај4.396291,2 км²
384 62Nová PecЈужночешки крај37356 км²
384 71Šumavské HošticeЈужночешки крај2973,284 км²
384 72ZdíkovЈужночешки крај1.0108,9 км²
384 73PrachaticeЈужночешки крај2.906104,7 км²
384 81PrachaticeЈужночешки крај2.79559,7 км²
384 86VacovЈужночешки крај7375,5 км²
384 91Horní VltaviceЈужночешки крај33859 км²
384 92Borová LadaЈужночешки крај
384 93KvildaЈужночешки крај16145,1 км²
385 01Јужночешки крај8.021197,1 км²
386 01Јужночешки крај30.238263,7 км²
387 01PřechoviceЈужночешки крај4.930100,8 км²
387 06MaleniceЈужночешки крај6586,4 км²
387 11KatoviceЈужночешки крај1.3529,4 км²
387 15Střelské HošticeЈужночешки крај76814 км²
387 16Јужночешки крај1.93072,1 км²
387 19Јужночешки крај1.65463,9 км²
387 20KraselovЈужночешки крај
387 31RadomyšlЈужночешки крај6070,883 км²
387 32SedliceЈужночешки крај1.14121 км²
387 33KadovЈужночешки крај580,183 км²
387 34ZáboříЈужночешки крај2986,7 км²
387 35Јужночешки крај1370,209 км²
387 36MečichovЈужночешки крај2508,5 км²
387 37TřebohosticeЈужночешки крај800,192 км²
387 42Јужночешки крај1.40151,4 км²
387 43BělčiceЈужночешки крај5568,9 км²
387 51ŠtěkeňЈужночешки крај6349,3 км²
387 52CehniceЈужночешки крај4156,5 км²
387 56ČepřoviceЈужночешки крај470,162 км²
387 71ČíčeniceЈужночешки крај2744,171 км²
387 72LibějoviceЈужночешки крај2493,853 км²
387 73BavorovЈужночешки крај2.03066,1 км²
387 75SkočiceЈужночешки крај1357,9 км²
388 01Јужночешки крај10.055181,8 км²
389 01Јужночешки крај9.413107,6 км²
390 01TáborЈужночешки крај4.8609,4 км²
390 02TáborЈужночешки крај15.91143,1 км²
390 03TáborЈужночешки крај8.19010,3 км²
390 05TáborЈужночешки крај2.1471,281 км²
391 01Sezimovo ÚstíЈужночешки крај2.3572,222 км²
391 02Sezimovo ÚstíЈужночешки крај5.0658,4 км²
391 11TáborЈужночешки крај3.51621,6 км²
391 16MyslkoviceЈужночешки крај3974,994 км²
391 17TáborЈужночешки крај66711,2 км²
391 18ChoustníkЈужночешки крај4045,4 км²
391 20RadenínЈужночешки крај1874,192 км²
391 21TurovecЈужночешки крај23811,4 км²
391 26TučapyЈужночешки крај5263,251 км²
391 27DírnáЈужночешки крај2763,789 км²
391 31TáborЈужночешки крај2.66256,3 км²
391 32TáborЈужночешки крај2102,139 км²
391 33JistebniceЈужночешки крај1.41660,8 км²
391 35TáborЈужночешки крај5079,7 км²
391 36TáborЈужночешки крај3233,358 км²
391 37ChotovinyЈужночешки крај2.13741 км²
391 42Ratibořské HoryЈужночешки крај2930,883 км²
391 43TáborЈужночешки крај5.513216,2 км²
391 52Smilovy HoryЈужночешки крај1390,242 км²
391 53VodiceЈужночешки крај190,121 км²
391 55TáborЈужночешки крај4.336125,4 км²
391 56TáborЈужночешки крај3.54015,4 км²
391 61OpařanyЈужночешки крај1.69049,3 км²
391 62StádlecЈужночешки крај3016,3 км²
391 65TáborЈужночешки крај6.553115,9 км²
391 71TáborЈужночешки крај1667 км²
391 72BechyněЈужночешки крај26811,7 км²
391 73HlavatceЈужночешки крај2275,4 км²
391 74ŽelečЈужночешки крај77812 км²
391 75TáborЈужночешки крај2.49566 км²
391 76SlapyЈужночешки крај5414,773 км²
391 81HamrЈужночешки крај8.538119,4 км²
392 01RoudnáЈужночешки крај12.439225,7 км²
393 01RovnáВисочински крај22.308362,4 км²
394 01RynárecВисочински крај5966,1 км²
394 02Dobrá VodaВисочински крај
394 03Височински крај1.2873,24 км²
394 04Nový RychnovВисочински крај75712,4 км²
394 05VyskytnáВисочински крај3940,397 км²
394 09KojčiceВисочински крај3256,1 км²
394 11CetorazВисочински крај31412,2 км²
394 12ObrataňВисочински крај4970,882 км²
394 13KámenВисочински крај1994,664 км²
394 14LeskoviceВисочински крај893,559 км²
394 15Nová CerekevВисочински крај4850,823 км²
394 21Височински крај4821,329 км²
394 22ChýstoviceВисочински крај6231,904 км²
394 24KřešínВисочински крај670,41 км²
394 26LukavecВисочински крај8159,7 км²
394 27Staré Vyklantice1130,301 км²
394 28Velká ChyškaВисочински крај3068,1 км²
394 43Mladé BříštěВисочински крај820,405 км²
394 44ŽelivВисочински крај80612,7 км²
394 45KřeloviceВисочински крај2410,951 км²
394 46Červená ŘečiceВисочински крај65610,3 км²
394 51KalištěВисочински крај2907 км²
394 52KejžliceВисочински крај35011,4 км²
394 56SenožatyВисочински крај5771,449 км²
394 59KoberoviceВисочински крај250,101 км²
394 61BožejovВисочински крај5680,965 км²
394 62Libkova VodaВисочински крај2397,4 км²
394 63ČastrovВисочински крај3080,777 км²
394 64PočátkyВисочински крај2.45015 км²
394 68StojčínВисочински крај3.24480,1 км²
394 70Височински крај5.022118,3 км²
394 91BohdalínВисочински крај1777,8 км²
394 92Височински крај2899,7 км²
394 93Височински крај556,8 км²
394 94Височински крај1.3791,388 км²
394 95KřečВисочински крај22510,6 км²
394 96TěmiceВисочински крај24218,5 км²
395 01Salačova LhotaВисочински крај9.017328,3 км²
396 01Височински крај15.495208,9 км²
397 01PodolíЈужночешки крај35.595310,4 км²
397 02PísekЈужночешки крај
398 01MiroticeЈужночешки крај7673,627 км²
398 04ProbulovЈужночешки крај3.956170,3 км²
398 06MiroviceЈужночешки крај9701,993 км²
398 07OrlíkЈужночешки крај2598,8 км²
398 11PísekЈужночешки крај5.867137,1 км²
398 15Talínské KukleЈужночешки крај540,186 км²
398 16Albrechtice nad VltavouЈужночешки крај5508,5 км²
398 17PísekЈужночешки крај1464,131 км²
398 18Dolní ZáhoříЈужночешки крај3360,442 км²
398 19KlukyЈужночешки крај3480,798 км²
398 21PísekЈужночешки крај2800,695 км²
398 22RažiceЈужночешки крај3034,798 км²
398 31ČížováЈужночешки крај33910,8 км²
398 32PísekЈужночешки крај2947,5 км²
398 33Dolní OstrovecЈужночешки крај35815,5 км²
398 34KučeřЈужночешки крај18411 км²
398 35OslovЈужночешки крај24010,1 км²
398 42VeselíčkoЈужночешки крај220,145 км²
398 43PísekЈужночешки крај3.278108,8 км²
398 47SlabčiceЈужночешки крај800,51 км²
398 48JetěticeЈужночешки крај
398 51SepekovЈужночешки крај8263,227 км²
398 52NadějkovЈужночешки крај1750,397 км²
398 53ChyškyЈужночешки крај3960,595 км²
398 54PísekЈужночешки крај
398 55KovářovЈужночешки крај3330,6 км²
398 58Kostelec nad VltavouЈужночешки крај1606,4 км²
398 59HrejkoviceЈужночешки крај1130,222 км²
399 01TáborЈужночешки крај13.741304,3 км²
400 01Устечки крај34.89520,2 км²
400 02Устечки крај2.16848,9 км²
400 03Устечки крај7.7555,3 км²
400 04TrmiceУстечки крај11.122140,3 км²
400 07Устечки крај10.7435,2 км²
400 10Устечки крај5.8578,6 км²
400 11Устечки крај9.2454,665 км²
401 00Устечки крај
403 01Dolní ZálezlyУстечки крај6023,224 км²
403 02Sebuzín93211,1 км²
403 13HabrovanyУстечки крај3080,746 км²
403 17ChabařoviceУстечки крај3.09418,5 км²
403 21Brná nad Labem1.2701,631 км²
403 22Устечки крај3.0464,34 км²
403 23Устечки крај8330,845 км²
403 27ProboštovУстечки крај2220,175 км²
403 31Устечки крај9.5477,8 км²
403 32PovrlyУстечки крај2.0014,425 км²
403 34Velké ChvojnoУстечки крај1980,234 км²
403 35LibouchecУстечки крај1.59616 км²
403 36TisáУстечки крај1.00912,2 км²
403 37PetroviceУстечки крај1.06246,7 км²
403 38TelniceУстечки крај83816,4 км²
403 39Устечки крај3.7279,9 км²
403 40Устечки крај6.46218,2 км²
405 01DěčínУстечки крај
405 02Устечки крај51.264334,3 км²
405 05DěčínУстечки крај2.04146,2 км²
407 01JílovéУстечки крај2.87711,9 км²
407 02JílovéУстечки крај
407 03Устечки крај8517,5 км²
407 11Устечки крај3.7722,584 км²
407 13LudvíkoviceУстечки крај1.11411,2 км²
407 14BynovecУстечки крај43812,4 км²
407 15Устечки крај23611,9 км²
407 16Устечки крај2271,527 км²
407 17HřenskoУстечки крај17418,1 км²
407 21Устечки крај5.07512,9 км²
407 22Устечки крај3.6943,81 км²
407 23Malý Šachov4054,57 км²
407 24ValkeřiceУстечки крај27213,9 км²
407 25Устечки крај5230,862 км²
407 29DěčínУстечки крај50314,3 км²
407 41Устечки крај4578,6 км²
407 42Устечки крај7258,6 км²
407 44Dolní Chřibská1.34416,2 км²
407 45Устечки крај53926,7 км²
407 46Krásná LípaУстечки крај3.06010,9 км²
407 47VarnsdorfУстечки крај17.184117,4 км²
407 51Nová Chřibská65412,2 км²
407 52VarnsdorfУстечки крај2279,2 км²
407 53Устечки крај4.32013,3 км²
407 55Dolní PodlužíУстечки крај1.21915,1 км²
407 56Jiřetín pod JedlovouУстечки крај49511,2 км²
407 57Устечки крај7297,4 км²
407 60Устечки крај20511,6 км²
407 61Nové Křečany1.03218,1 км²
407 77Устечки крај4.1375,4 км²
407 78Устечки крај1.92213,8 км²
407 79Устечки крај1.93425,6 км²
407 80Устечки крај9103,679 км²
407 81LipováУстечки крај67713 км²
407 82Устечки крај43111,8 км²
407 84LobendavaУстечки крај1819,6 км²
408 01RumburkУстечки крај10.79630,5 км²
410 02LovosiceУстечки крај14.517125 км²
411 01PíšťanyУстечки крај9715 км²
411 03LibochovanyУстечки крај4914,487 км²
411 08Устечки крај10.29895,3 км²
411 11SulejoviceУстечки крај9403,536 км²
411 12ČížkoviceУстечки крај8364,445 км²
411 13Устечки крај1.5835,4 км²
411 14VlastislavУстечки крај1465,6 км²
411 15Устечки крај3.36078,6 км²
411 16KlapýУстечки крај4729,1 км²
411 17LibochoviceУстечки крај3.2419,4 км²
411 18Устечки крај1.18313,2 км²
411 19Устечки крај2.20356 км²
411 20Устечки крај3362,067 км²
411 21VrbičanyУстечки крај3662,581 км²
411 31VelemínУстечки крај7593,807 км²
411 32MilešovУстечки крај20312,3 км²
411 33Litochovice5707,7 км²
411 41Устечки крај1.45111,8 км²
411 42PloskoviceУстечки крај2963,109 км²
411 45Устечки крај4.653150,3 км²
411 46LiběšiceУстечки крај8884,6 км²
411 47PolepyУстечки крај1.1079,9 км²
411 48Устечки крај1.2085,7 км²
411 55TerezínУстечки крај1.5963,31 км²
411 56Bohušovice nad OhříУстечки крај1.4824,003 км²
411 62Устечки крај1322,138 км²
411 64VrbiceУстечки крај1594,498 км²
411 71ChodounyУстечки крај3136 км²
411 72HošťkaУстечки крај1.27612 км²
411 73Устечки крај2061,883 км²
411 74SnědoviceУстечки крај1841,675 км²
411 81Устечки крај1.07212,9 км²
411 82DoksanyУстечки крај4003,069 км²
411 83HrobceУстечки крај7616,1 км²
411 84Устечки крај1.0908,1 км²
411 85Horní BeřkoviceУстечки крај1.3164,761 км²
411 86BechlínУстечки крај63213,3 км²
411 87KrabčiceУстечки крај7536,9 км²
412 01Устечки крај32.037145,2 км²
413 01DobřínУстечки крај22.867170,3 км²
415 01TepliceУстечки крај46.902109,2 км²
415 03Устечки крај5.1481,347 км²
415 10Sobědruhy3.0282,383 км²
417 01DubíУстечки крај2.6798,7 км²
417 02Устечки крај1.5461,253 км²
417 03TepliceУстечки крај3.7047,8 км²
417 04HrobУстечки крај1.98311,3 км²
417 05Háj u DuchcovaУстечки крај4.60142,6 км²
417 12Устечки крај2.8923,742 км²
417 13ModlanyУстечки крај1700,274 км²
417 22Háj u DuchcovaУстечки крај1.0737,5 км²
417 23Устечки крај2.94224,3 км²
417 24Устечки крај9147,7 км²
417 25LahoštУстечки крај5563,08 км²
417 31NovosedliceУстечки крај2.1431,476 км²
417 32
417 41KrupkaУстечки крај3.24537 км²
417 42KrupkaУстечки крај9.8359,6 км²
417 43Устечки крај
417 52HostomiceУстечки крај1.1152,925 км²
417 53SvětecУстечки крај4179 км²
417 54Kostomlaty pod MilešovkouУстечки крај88510,8 км²
417 57Устечки крај2090,31 км²
417 61BystřanyУстечки крај1.3202,501 км²
417 62Устечки крај950,205 км²
417 63Устечки крај830,266 км²
417 65TepliceУстечки крај2470,941 км²
417 71Устечки крај1.1609,2 км²
417 72Устечки крај7075 км²
417 81MoldavaУстечки крај21032,4 км²
418 01Устечки крај14.88732,8 км²
418 04BílinaУстечки крај1.93764,8 км²
419 01DuchcovУстечки крај8.62818,6 км²
430 01ChomutovУстечки крај32.681164,6 км²
430 03ChomutovУстечки крај12.2508,5 км²
430 04ChomutovУстечки крај5.8882,626 км²
431 01SpořiceУстечки крај1.1596,8 км²
431 02ChomutovУстечки крај1498,1 км²
431 11Устечки крај21.28566,3 км²
431 14StrupčiceУстечки крај74519,4 км²
431 15VrskmaňУстечки крај320,129 км²
431 21ChomutovУстечки крај23720 км²
431 32KalekУстечки крај25148,9 км²
431 41ÚdliceУстечки крај9758,7 км²
431 43ChomutovУстечки крај3145,9 км²
431 44DroužkoviceУстечки крај89810,4 км²
431 45ChomutovУстечки крај81815,5 км²
431 51ChomutovУстечки крај14.61796,4 км²
431 53PětipsyУстечки крај1682,64 км²
431 54VilémovУстечки крај3726,5 км²
431 55SedlecКарловарски крај4680,446 км²
431 56MašťovУстечки крај46120,1 км²
431 57ChbanyУстечки крај871,014 км²
431 58ChomutovУстечки крај50911,8 км²
431 59Vysoká PecУстечки крај5920,882 км²
431 63ChomutovУстечки крај5632,474 км²
431 82Hora Svatého ŠebestiánaУстечки крај29425,8 км²
431 83VýsluníУстечки крај38930,4 км²
431 84MěděnecУстечки крај12512,7 км²
431 86KovářskáУстечки крај1.00921 км²
431 91MěděnecУстечки крај3.860100 км²
432 01RokleУстечки крај19.304124,5 км²
434 01KorozlukyУстечки крај68.780208,9 км²
435 01HavraňУстечки крај1400,464 км²
435 02MostУстечки крај4940,352 км²
435 11MostУстечки крај3.75516,3 км²
435 13MezibořiУстечки крај4.58914,2 км²
435 21ObrniceУстечки крај7850,753 км²
435 22MostУстечки крај1.1194,764 км²
435 24MostУстечки крај3145 км²
435 26BečovУстечки крај97211,2 км²
435 32Mariánské RadčiceУстечки крај46312,1 км²
435 33LitvínovУстечки крај7132,694 км²
435 42Janov2.0422,918 км²
435 43MostУстечки крај2.19039,4 км²
435 45MostУстечки крај60526,3 км²
435 46MostУстечки крај67918,2 км²
435 47BrandovУстечки крај47112,2 км²
436 01LitvínovУстечки крај21.41889,3 км²
436 03LitvínovУстечки крај1.0451,069 км²
438 01LounyУстечки крај25.538355,8 км²
439 01ČernčiceУстечки крај1.4513,023 км²
439 02CítolibyУстечки крај9736,3 км²
439 03LounyУстечки крај1700,288 км²
439 04HříškovУстечки крај32111,5 км²
439 05Panenský TýnecУстечки крај4476,3 км²
439 06Vrbno nad LesyУстечки крај1944,523 км²
439 07PerucУстечки крај81812,5 км²
439 08LounyУстечки крај1104,113 км²
439 09SlavětínУстечки крај4126,7 км²
439 14SmolniceУстечки крај4147,3 км²
439 15LounyУстечки крај2429,7 км²
439 21KošticeУстечки крај2970,778 км²
439 22ChožovУстечки крај1753,019 км²
439 23LenešiceУстечки крај1.39114,2 км²
439 24RanáУстечки крај23712 км²
439 26LibčevesУстечки крај5994,341 км²
439 31MěcholupyУстечки крај4514,297 км²
439 42PostoloprtyУстечки крај2.8647,4 км²
439 49StaňkoviceУстечки крај6799,3 км²
439 63LiběšiceУстечки крај1270,233 км²
439 65HřiviceУстечки крај4255,1 км²
439 67Horní RočovСредночешки крај4637,8 км²
439 68DomoušíceУстечки крај48910,4 км²
439 69TuchořiceУстечки крај50910,6 км²
439 71NepomyšlУстечки крај21912,3 км²
439 72Krásný DvůrУстечки крај3432,681 км²
439 75LibočanyУстечки крај6115,5 км²
439 81KryryУстечки крај1.73914,5 км²
439 82VroutekУстечки крај1.23018,4 км²
439 83LubenecУстечки крај7591,019 км²
439 84Устечки крај47218,9 км²
439 85LounyУстечки крај5857 км²
439 86LounyУстечки крај42717,9 км²
439 87Očihovec35511,2 км²
439 88BlšanyУстечки крај4786 км²
440 01ToužetínУстечки крај30.705378,9 км²
441 01ChomutovУстечки крај9.014201,8 км²
460 01MachnínЛиберечки крај33.05051,9 км²
460 02Либеречки крај
460 03ЛиберецЛиберечки крај
460 05ЛиберецЛиберечки крај2.9311,226 км²
460 06ЛиберецЛиберечки крај12.6813,859 км²
460 07ЛиберецЛиберечки крај12.5022,668 км²
460 08ЛиберецЛиберечки крај4.8956 км²
460 09ЛиберецЛиберечки крај
460 10ЛиберецЛиберечки крај6.6005,9 км²
460 11ЛиберецЛиберечки крај
460 14ЛиберецЛиберечки крај5.52010 км²
460 15ЛиберецЛиберечки крај4.53516,2 км²
460 80ЛиберецЛиберечки крај
463 03Stráž nad Nisou1.9293,518 км²
463 11Vratislavice nad NisouЛиберечки крај8.2249,6 км²
463 12ЛиберецЛиберечки крај15.71731,6 км²
463 31Chrastava10.048108,9 км²
463 34ЛиберецЛиберечки крај8.20657,5 км²
463 42Hodkovice nad MohelkouЛиберечки крај4.08041,8 км²
463 43ЛиберецЛиберечки крај4.65257,2 км²
463 44Zásada1.26321 км²
463 45ЛиберецЛиберечки крај2.23629,4 км²
463 46Příšovice1.7048,6 км²
463 48ЛиберецЛиберечки крај86529,8 км²
463 51Světlá pod Ještědem
463 52ЛиберецЛиберечки крај1.24835,9 км²
463 53ЛиберецЛиберечки крај1.95762,5 км²
463 62ЛиберецЛиберечки крај3.87972,8 км²
463 65Jindřichovice pod SmrkemЛиберечки крај4.17648,8 км²
463 73ЛиберецЛиберечки крај1.71634,2 км²
464 01RaspenavaЛиберечки крај14.627192,9 км²
466 01Jablonec nad NisouЛиберечки крај20.7148 км²
466 02Jablonec nad NisouЛиберечки крај4.7524,394 км²
466 04Jablonec nad NisouЛиберечки крај5.7312,592 км²
466 05RýnoviceЛиберечки крај7.2245,8 км²
466 06Jablonec nad NisouЛиберечки крај1.9174,64 км²
468 01Maršovice3.4745 км²
468 02Jablonec nad NisouЛиберечки крај3.26520,4 км²
468 03Rádlo7929,3 км²
468 04Jablonec nad NisouЛиберечки крај1.6635,7 км²
468 11Janov nad NisouЛиберечки крај1.44514,2 км²
468 12BedřichovЛиберечки крај35624,3 км²
468 21ČernáЛиберечки крај1.8699,8 км²
468 22Jablonec nad NisouЛиберечки крај9.76359,7 км²
468 23Radčice
468 24Držkov6396 км²
468 25Zásada7937,2 км²
468 26Jablonec nad NisouЛиберечки крај1555,2 км²
468 27Jablonec nad NisouЛиберечки крај6013,894 км²
468 33Jablonec nad NisouЛиберечки крај1.0387,4 км²
468 41TanvaldЛиберечки крај5.52111,8 км²
468 43Jablonec nad NisouЛиберечки крај1.49829,1 км²
468 44Jablonec nad NisouЛиберечки крај1.02527,9 км²
468 45Jablonec nad NisouЛиберечки крај2.8258,1 км²
468 46Jablonec nad NisouЛиберечки крај9705,2 км²
468 47Jablonec nad NisouЛиберечки крај52815,3 км²
468 48Jablonec nad NisouЛиберечки крај4187,6 км²
468 49KořenovЛиберечки крај2474,431 км²
468 50Jablonec nad NisouЛиберечки крај33943,4 км²
468 51SmržovkaЛиберечки крај3.51914,6 км²
468 61DesnáЛиберечки крај3.19212,3 км²
468 71Lučany nad NisouЛиберечки крај1.5866,2 км²
470 01Либеречки крај32.90286,8 км²
470 02Holany3.038112,1 км²
470 06Либеречки крај1.8920,605 км²
471 01Zahrádky5753,917 км²
471 02Stvolínky51418,4 км²
471 03Либеречки крај4330,388 км²
471 04Blíževedly63514,3 км²
471 05Česká LípaЛиберечки крај1050,582 км²
471 06Либеречки крај8315,1 км²
471 07Žandov1.5127,4 км²
471 08Česká LípaЛиберечки крај3189,1 км²
471 11Либеречки крај96213,3 км²
471 12Volfartice69113,1 км²
471 13Либеречки крај8024,191 км²
471 14Kamenický Šenov3.84810,6 км²
471 15Либеречки крај45813,7 км²
471 16Polevsko3944,548 км²
471 17Либеречки крај1.55711,4 км²
471 18Либеречки крај5064,74 км²
471 21Либеречки крај8522,482 км²
471 23Zákupy1.7182,671 км²
471 24Mimoň9.028202,9 км²
471 25Jablonné v Podještědí3.86967,8 км²
471 26Dubnice65515,5 км²
471 27Либеречки крај4.68421,6 км²
471 28Либеречки крај57018,1 км²
471 29Либеречки крај1.33326,9 км²
471 41Либеречки крај8911,006 км²
471 51Svor62617,9 км²
471 52Либеречки крај6675,7 км²
471 53Svojkov2303,353 км²
471 54Cvikov3.73111 км²
471 55KunraticeЛиберечки крај63712,6 км²
471 56Либеречки крај22124 км²
471 57Либеречки крај30525,5 км²
471 58Либеречки крај40115,1 км²
471 61Либеречки крај49014,6 км²
471 62Либеречки крај3235,6 км²
471 63Либеречки крај6032,865 км²
471 67Либеречки крај82012,9 км²
472 01Либеречки крај7.128242 км²
473 01Chotovice12.37243,1 км²
500 02Краловохрадечки крај14.7209,8 км²
500 03Краловохрадечки крај28.49340 км²
500 04Краловохрадечки крај7.8019,3 км²
500 05Храдец КраловеКраловохрадечки крај
500 06Краловохрадечки крај2.6801,42 км²
500 08Vysoká nad Labem3.5734,859 км²
500 09Краловохрадечки крај9.85225,7 км²
500 11Краловохрадечки крај4.0312,99 км²
500 12Краловохрадечки крај2.6801,043 км²
503 01Краловохрадечки крај6.6529,2 км²
503 02Lochenice3.31512,1 км²
503 03Máslojedy6.74774 км²
503 04Černožice1.2414,128 км²
503 05Краловохрадечки крај1293,46 км²
503 06Hořiněves3735,2 км²
503 11Краловохрадечки крај4.2086,9 км²
503 12Краловохрадечки крај3.21033,3 км²
503 13Dohalice4202,553 км²
503 14Stračov2705,2 км²
503 15Třesovice6.696115,6 км²
503 16Dolní Přím2621,865 км²
503 21Stěžery1.3848,9 км²
503 22Libčany7713,326 км²
503 23Boharyně2342,987 км²
503 24Kratonohy5318,4 км²
503 25Dobřenice5167,4 км²
503 26Osice2701,813 км²
503 27Краловохрадечки крај4.40958,5 км²
503 31Vysoká nad Labem1.64015,3 км²
503 32Краловохрадечки крај2.6094,079 км²
503 33PraskačkaКраловохрадечки крај5272,039 км²
503 41Lochenice5.7353,552 км²
503 43ČernilovКраловохрадечки крај1.91218,4 км²
503 44Libřice3045,1 км²
503 46Краловохрадечки крај7.82360,7 км²
503 51Chudeřice9.217115,5 км²
503 52Skřivany1.1266,6 км²
503 53Vinary2.36140,8 км²
503 54OhnišťanyКраловохрадечки крај2858,8 км²
503 55PetroviceКраловохрадечки крај2457,8 км²
503 56Краловохрадечки крај75412,7 км²
503 57Starý Bydžov3508,1 км²
503 61Lovčice70110,8 км²
503 62Lužec nad Cidlinou48411,5 км²
503 63Nepolisy7038,8 км²
503 64Měník2370,51 км²
503 65Kosičky3368,1 км²
503 66Káranice2342,902 км²
504 01Barchov9.49071,3 км²
506 01Jinolice23.456210,6 км²
507 02Žeretice2235,5 км²
507 03Sekeřice1.75440,7 км²
507 04Třtěnice3285,8 км²
507 05Konecchlumí3225,6 км²
507 06Lužany58512,9 км²
507 07Úlibice2624,717 км²
507 11ValdiceКраловохрадечки крај3.1120,971 км²
507 12Radim2100,404 км²
507 13Soběraz2.21437 км²
507 15Libuň7154,651 км²
507 21Краловохрадечки крај1655,2 км²
507 22Střevač2256,7 км²
507 23Краловохрадечки крај3.28878,7 км²
507 24DěteniceКраловохрадечки крај4341,471 км²
507 31Jičíněves1790,362 км²
507 32KopidlnoКраловохрадечки крај2.88259,7 км²
507 33Vršce2677 км²
507 34Žlunice2308,1 км²
507 42Markvartice1911,169 км²
507 43SobotkaКраловохрадечки крај2.95739,7 км²
507 44Libošovice3804,082 км²
507 45Mladějov510,572 км²
507 52OstroměřКраловохрадечки крај6910,788 км²
507 53Краловохрадечки крај65610 км²
507 54Краловохрадечки крај1310,378 км²
507 58MlázoviceКраловохрадечки крај5357,4 км²
507 59Šárovcova Lhota1764,209 км²
507 71ChroustovКраловохрадечки крај1.72634,4 км²
507 73Краловохрадечки крај6456,2 км²
507 77CerekviceКраловохрадечки крај2180,354 км²
507 81Краловохрадечки крај3.90141,1 км²
507 82PeckaКраловохрадечки крај1.29727,8 км²
507 91SemilyЛиберечки крај1.82520,7 км²
507 92Úbislavice650,485 км²
508 01OstroměřКраловохрадечки крај14.183142,5 км²
509 01Краловохрадечки крај10.08157,9 км²
511 01Modřišice20.09399,7 км²
512 01Slaná54210,6 км²
512 02KošťálovЛиберечки крај1.2914,903 км²
512 03Libštát88110 км²
512 04Mřičná57216,5 км²
512 05SemilyЛиберечки крај
512 06Benešov u Semil1.0206 км²
512 11Vysoké nad JizerouЛиберечки крај1.0729,1 км²
512 12Jesenný4826,6 км²
512 13BozkovЛиберечки крај5616,8 км²
512 31Roztoky u Jilemnice8423,746 км²
512 32SemilyЛиберечки крај5763,611 км²
512 33SemilyЛиберечки крај1.5849,2 км²
512 34Horka u Staré PakyЛиберечки крај2871,27 км²
512 35SemilyЛиберечки крај55110,2 км²
512 36SemilyЛиберечки крај1.55112,8 км²
512 37Benecko4913,783 км²
512 38VítkoviceМоравско-шлезиски крај46832,1 км²
512 41Víchová nad Jizerou8167,6 км²
512 42PonikláЛиберечки крај1.06411,6 км²
512 43SemilyЛиберечки крај1.80326,1 км²
512 44SemilyЛиберечки крај1.56915,6 км²
512 45SemilyЛиберечки крај1.12019,4 км²
512 46SemilyЛиберечки крај1.59537,9 км²
512 47SemilyЛиберечки крај15912,8 км²
512 51Либеречки крај6.44851,1 км²
512 52Veselá540,521 км²
512 53Tatobity3782,683 км²
512 61Přepeře8503,56 км²
512 63JivinaЛиберечки крај3.37056,6 км²
512 64VyskeřЛиберечки крај2960,867 км²
512 65Všeň1870,313 км²
512 71Nová Ves nad Popelkou64612,4 км²
513 01SemilyЛиберечки крај11.04382,6 км²
514 01JilemniceЛиберечки крај8.672102,3 км²
516 01Краловохрадечки крај13.151154,1 км²
516 03Lukavice69011,2 км²
517 01Solnice2.00812,2 км²
517 02Kvasiny1.4996,2 км²
517 03Краловохрадечки крај1.28024,3 км²
517 04ČerníkoviceКраловохрадечки крај56411,5 км²
517 11Javornice8314,093 км²
517 12Liberk1462,887 км²
517 21Краловохрадечки крај7.995105,8 км²
517 22Albrechtice nad Orlicí8904,868 км²
517 23Žďár nad Orlicí2290,579 км²
517 24Borohrádek2.09711,1 км²
517 25Краловохрадечки крај8648,9 км²
517 31Bolehošť49710,3 км²
517 32Přepychy72211,4 км²
517 33Trnov2000,429 км²
517 34Voděrady2310,32 км²
517 35Lično4564,121 км²
517 36Краловохрадечки крај3605,5 км²
517 41Краловохрадечки крај9.50094,9 км²
517 42Краловохрадечки крај1.6698,6 км²
517 43PotštejnКраловохрадечки крај1.54515,1 км²
517 45Chleny1834,049 км²
517 50Častolovice1.6155,6 км²
517 54Vamberk4.24715,3 км²
517 55Rybná nad Zdobnicí4199,7 км²
517 56Slatina nad Zdobnicí84116,3 км²
517 57Pěčín48914,6 км²
517 61Краловохрадечки крај2.28290,7 км²
517 63Rychnov nad KněžnouКраловохрадечки крај
517 64Краловохрадечки крај29030,1 км²
517 71Rohenice3.27254,4 км²
517 72Jílovice3393,597 км²
517 73Краловохрадечки крај3.04814,3 км²
517 83Olešnice v Orlických horáchКраловохрадечки крај43214,5 км²
517 84Ohnišov48110,2 км²
517 91Sedloňov80451 км²
517 92Kounov480,209 км²
517 93Dobré5721,896 км²
518 01Краловохрадечки крај11.389152 км²
518 03Podbřezí2800,495 км²
530 02ПардубицеПардубички крај38.920105,8 км²
530 03ПардубицеПардубички крај16.69211,9 км²
530 06ПардубицеПардубички крај11.20614,6 км²
530 09ПардубицеПардубички крај10.2865,6 км²
530 12ПардубицеПардубички крај3.6874,992 км²
530 20Týniště nad Orlicí
533 01ПардубицеПардубички крај1.3661,037 км²
533 03ПардубицеПардубички крај1.9418,4 км²
533 04ChotečПардубички крај5.50143,8 км²
533 05ПардубицеПардубички крај5865,8 км²
533 11Пардубички крај5326,1 км²
533 12Пардубички крај2.93314,2 км²
533 13Řečany nad LabemПардубички крај1.1613,696 км²
533 14KladrubПардубички крај4319,9 км²
533 15HlavečníkПардубички крај3026,2 км²
533 16VápnoПардубички крај1.61444,8 км²
533 21Vysoké ChvojnoПардубички крај41518 км²
533 22BýšťПардубички крај1.39310,9 км²
533 31ПардубицеПардубички крај
533 32ČepíПардубички крај4122,399 км²
533 33ПардубицеПардубички крај1.3932,452 км²
533 41ПардубицеПардубички крај6.38373,6 км²
533 42ŽivaniceПардубички крај6131,725 км²
533 43Rohovládova BěláПардубички крај5724,29 км²
533 44Staré ŽdániceПардубички крај6885,5 км²
533 45LibišanyПардубички крај5.63752 км²
533 51RosiceПардубички крај4.1811,931 км²
533 52ПардубицеПардубички крај6.82128,8 км²
533 53ПардубицеПардубички крај9.2657,5 км²
533 54RybitvíПардубички крај1.3875,1 км²
533 61CholticeПардубички крај9106,2 км²
533 62SvojšiceПардубички крај2381,918 км²
533 63TurkoviceПардубички крај2080,916 км²
533 64LipolticeПардубички крај3672,752 км²
533 71Dolní RoveňПардубички крај1.80725,1 км²
533 72MoravanyПардубички крај1.2785,6 км²
533 73UherskoПардубички крај2733,5 км²
533 74Horní JeleníПардубички крај1.5527,9 км²
533 75Dolní ŘediceПардубички крај1.88521,9 км²
534 01ПардубицеПардубички крај11.262142,6 км²
535 01ПардубицеПардубички крај15.841162,3 км²
537 01TřibřichyПардубички крај22.23053,5 км²
537 03ChrudimПардубички крај8110,303 км²
537 05ChrudimПардубички крај1.8881,1 км²
538 01BylanyПардубички крај4303,325 км²
538 02ChrudimПардубички крај2914,836 км²
538 03ChrudimПардубички крај8.34685 км²
538 04Пардубички крај1.3755,3 км²
538 05ChrudimПардубички крај2352,967 км²
538 07BezděkovПардубички крај1.93753,8 км²
538 21ChrudimПардубички крај6.69666,8 км²
538 23LicibořiceПардубички крај2002,396 км²
538 24SvídniceПардубички крај2971,485 км²
538 25ChrudimПардубички крај2.91875,1 км²
538 26BojanovПардубички крај3281,776 км²
538 31ChrudimПардубички крај1.0173,224 км²
538 32ÚhřeticeПардубички крај4854,744 км²
538 33TrojoviceПардубички крај1712,497 км²
538 34ChrudimПардубички крај1.09411,3 км²
538 35ZaječiceПардубички крај1.04910,7 км²
538 36ŽumberkПардубички крај2834,868 км²
538 41ChrudimПардубички крај1072,72 км²
538 42Ronov nad DoubravouПардубички крај1.5269,1 км²
538 43ChrudimПардубички крај4.18656,8 км²
538 45BěstvinaПардубички крај2173,289 км²
538 51ChrudimПардубички крај4.66245,4 км²
538 52HrouboviceПардубички крај
538 54ChrudimПардубички крај3.34951,6 км²
538 61KočíПардубички крај5957,1 км²
538 62DvakačoviceПардубички крај3.77242,3 км²
538 63ChroustoviceПардубички крај1.99938,2 км²
538 64ChrudimПардубички крај2021,927 км²
538 65ŘepníkyПардубички крај3217,5 км²
539 01ChrudimПардубички крај14.038130,7 км²
539 41KameničkyПардубички крај7415,1 км²
539 42SvratouchПардубички крај89012,7 км²
539 43KrounaПардубички крај1.22021,7 км²
539 44ChrudimПардубички крај3.36374,7 км²
539 45ChrudimПардубички крај2202,279 км²
539 52Trhová KameniceПардубички крај7769,2 км²
539 53Horní BradloПардубички крај2291,121 км²
539 55MiřeticeПардубички крај7534,409 км²
539 56Vrbatův KostelecПардубички крај1002,285 км²
539 57VčelákovПардубички крај2723,075 км²
539 61VortováПардубички крај24610,4 км²
539 62ChrudimПардубички крај1645,6 км²
539 71Dolní HoletínПардубички крај74710,6 км²
539 72RanáПардубички крај2714,952 км²
539 73ChrudimПардубички крај6.17059 км²
539 74ChrudimПардубички крај3673,486 км²
539 76ProsetínПардубички крај5412,547 км²
541 01Zlatá Olešnice24.618154,7 км²
541 02TrutnovКраловохрадечки крај3.3941,959 км²
541 03TrutnovКраловохрадечки крај3.6771,457 км²
542 01ŽacléřКраловохрадечки крај2.60315,9 км²
542 03KrálovecКраловохрадечки крај1689,9 км²
542 04Bernartice92714,2 км²
542 11Chvaleč73614 км²
542 12Radvanice87610,4 км²
542 13Jívka52931 км²
542 21Pec pod SněžkouКраловохрадечки крај65672,9 км²
542 22Pec pod SněžkouКраловохрадечки крај
542 23Краловохрадечки крај2.30924,1 км²
542 24Svoboda nad ÚpouКраловохрадечки крај1.9047,6 км²
542 25Краловохрадечки крај73713,9 км²
542 26Краловохрадечки крај1.03228,7 км²
542 27TrutnovКраловохрадечки крај5,9 км²
542 32Suchovršice7.41737,3 км²
542 33Rtyně v Podkrkonoší3.12613,7 км²
542 34Краловохрадечки крај1.4258,4 км²
542 35Velké Svatoňovice1.16213,5 км²
542 36Libňatov3485,7 км²
542 37Batňovice
542 38Havlovice
542 41Vlčice57,5 км²
542 42PilníkovКраловохрадечки крај1.31417 км²
542 43Horní Staré BukyКраловохрадечки крај425,7 км²
543 01VrchlabíКраловохрадечки крај8.38112,5 км²
543 02Краловохрадечки крај
543 03Краловохрадечки крај
543 41Краловохрадечки крај2.87133,3 км²
543 42Dolní Dvůr27815,7 км²
543 44Černý DůlКраловохрадечки крај57620,4 км²
543 51Špindlerův MlýnКраловохрадечки крај1.97977,3 км²
543 52Strážné18717,8 км²
543 61Краловохрадечки крај5632,82 км²
543 62Dolní Branná9078 км²
543 71Klášterská Lhota6.51773,6 км²
543 72RudníkКраловохрадечки крај2.24144,7 км²
543 73Prosečné5818,2 км²
543 74Dolní KalnáКраловохрадечки крај6217,4 км²
543 75Dolní Olešnice3865,6 км²
543 76Chotěvice
543 77Краловохрадечки крај
544 01Краловохрадечки крај19.043159,1 км²
544 04Краловохрадечки крај2860,444 км²
544 42Choustníkovo Hradiště62112,5 км²
544 43Краловохрадечки крај2302,338 км²
544 44Краловохрадечки крај
544 51DoubraviceКраловохрадечки крај3663,905 км²
544 52Bílé Poličany1455,6 км²
544 54Velký Vřešťov2268,6 км²
544 55DubenecКраловохрадечки крај70512 км²
544 56Hřibojedy831,56 км²
544 61Dolní NemojovКраловохрадечки крај4361,374 км²
544 62TrutnovКраловохрадечки крај5482,336 км²
544 64Kocbeře54410,9 км²
544 66Hajnice78818,4 км²
544 72Краловохрадечки крај1.2928,8 км²
544 74Horní Brusnice3299,6 км²
544 75Borovnička1.41021,9 км²
544 77Borovnice30610 км²
547 01NáchodКраловохрадечки крај21.52650,8 км²
549 01Slavětín nad Metuji11.17066 км²
549 06Краловохрадечки крај1.02213,7 км²
549 07Nahořany2070,636 км²
549 08Краловохрадечки крај9509,9 км²
549 11Dolní Radechová9384,166 км²
549 12Vysokov4475,7 км²
549 21Česká Čermná4529 км²
549 22Nový Hrádek7607,8 км²
549 23MezilesíКраловохрадечки крај2312,248 км²
549 31Краловохрадечки крај5.95363 км²
549 32Velké Poříčí2.6047,6 км²
549 34Краловохрадечки крај4632,458 км²
549 36Stárkov4785,5 км²
549 37Žďárky5894,244 км²
549 41Краловохрадечки крај8.85837,2 км²
549 46Краловохрадечки крај4563,312 км²
549 47Slatina nad Úpou28810 км²
549 48Краловохрадечки крај3751,42 км²
549 52Краловохрадечки крај2867,7 км²
549 54Краловохрадечки крај5.08044,4 км²
549 55PetroviceКраловохрадечки крај6338,1 км²
549 56Česká Metuje3084,775 км²
549 57Dolní AdršpachКраловохрадечки крај1.86067,9 км²
549 62Suchý Důl2160,647 км²
549 63Machov8291,698 км²
549 64Bezděkov nad Metují4373,645 км²
549 71Šonov32220,8 км²
549 72Otovice49410,5 км²
549 73Martínkovice44214,4 км²
549 74BožanovКраловохрадечки крај34319,1 км²
549 81Meziměstí1.5831,977 км²
549 82VernéřoviceКраловохрадечки крај2909,5 км²
549 83Краловохрадечки крај1.35735,8 км²
549 84Heřmánkovice54819,3 км²
550 01Křinice8.30852,6 км²
551 01Краловохрадечки крај11.15160,3 км²
551 02JosefovКраловохрадечки крај3.0363,042 км²
552 01Dolany226,1 км²
552 02Velký Třebešov
552 03Malá SkaliceКраловохрадечки крај6.80146,5 км²
552 04Краловохрадечки крај89517,3 км²
552 05Краловохрадечки крај1.43535,8 км²
552 11VelichovkyКраловохрадечки крај7178,3 км²
552 12Краловохрадечки крај4115,5 км²
552 21Rasošky6185,4 км²
552 22JasennáКраловохрадечки крај69312,8 км²
552 24Velká Jesenice60610,4 км²
552 25Краловохрадечки крај55611,5 км²
560 02Пардубички крај17.09578,7 км²
561 01HnátniceПардубички крај84711,7 км²
561 02Horní DobroučПардубички крај2.52030,7 км²
561 12Пардубички крај1.3424,616 км²
561 13Ústí nad OrlicíПардубички крај1814,343 км²
561 14České LibchavyПардубички крај6919 км²
561 15SopotniceПардубички крај87912,8 км²
561 16Dolní LibchavyПардубички крај1.67422,2 км²
561 17Dlouhá TřebováПардубички крај1.03310,4 км²
561 18Пардубички крај8326 км²
561 22Пардубички крај63818,5 км²
561 23LukováПардубички крај1.27627,4 км²
561 24TřeboviceПардубички крај80011,4 км²
561 25RudolticeПардубички крај2.06215,9 км²
561 31TateniceПардубички крај78226,4 км²
561 32CotkytleПардубички крај2331,614 км²
561 33Horní HeřmaniceПардубички крај3824,862 км²
561 34VýprachticeПардубички крај78311,4 км²
561 41ŘetůvkaПардубички крај99312,6 км²
561 51LetohradПардубички крај7.40134,8 км²
561 52VerměřoviceПардубички крај7296 км²
561 53Пардубички крај9362,327 км²
561 54BystřecПардубички крај1.20317,6 км²
561 55OrličkyПардубички крај2988,8 км²
561 56Horní ČermnáПардубички крај91016,1 км²
561 61Červená VodaПардубички крај2.13512,1 км²
561 62Bílá Voda1559,6 км²
561 63NekořПардубички крај9089,9 км²
561 64Пардубички крај4.57353,5 км²
561 65Jamné nad OrlicíПардубички крај81810,6 км²
561 66TěchonínПардубички крај3463,181 км²
561 67MladkovПардубички крај2970,441 км²
561 68LichkovПардубички крај4839,1 км²
561 69Dolní MoravaПардубички крај5.137115,1 км²
561 70PísečnáПардубички крај5298,7 км²
561 81KunvaldПардубички крај74413,7 км²
561 82Klášterec nad OrlicíПардубички крај7857,5 км²
561 84LíšniceПардубички крај81911,5 км²
561 85Česká RybnáПардубички крај4188,1 км²
561 86ZáchlumíПардубички крај7267,1 км²
562 01Пардубички крај10.70874,5 км²
562 03Пардубички крај2.5642,006 км²
562 04Ústí nad OrlicíПардубички крај1.1320,724 км²
562 06Ústí nad OrlicíПардубички крај1.7980,802 км²
563 01Пардубички крај15.107147,3 км²
564 01Пардубички крај8.99698,4 км²
565 01Пардубички крај11.52081,5 км²
565 42VraclavПардубички крај4090,885 км²
565 43ZámrskПардубички крај3170,723 км²
565 44SrubyПардубички крај6517,1 км²
565 52České HeřmaniceПардубички крај2300,597 км²
565 53Horní SloupniceПардубички крај1.68227,9 км²
565 55HrušováПардубички крај3285,9 км²
566 01Пардубички крај16.729137,7 км²
568 02Kamenná HorkaПардубички крај19.398148,4 км²
569 01Hradec nad SvitavouПардубички крај1.66224,8 км²
569 02SvitavyПардубички крај1.83413,1 км²
569 03SvitavyПардубички крај3384,052 км²
569 04ŠtudlovПардубички крај1.99732,5 км²
569 05SvitavyПардубички крај53911,1 км²
569 06VítějevesПардубички крај4038,5 км²
569 07RadiměřПардубички крај1.00928,6 км²
569 11KoclířovПардубички крај69517,5 км²
569 12OpatovПардубички крај1.22630,2 км²
569 14VendolíПардубички крај96720,5 км²
569 21SvitavyПардубички крај1.57633 км²
569 22KřenovПардубички крај37310,3 км²
569 23BřezinaПардубички крај3308,9 км²
569 24KunčinaПардубички крај1.31622,5 км²
569 32SvitavyПардубички крај8749,6 км²
569 33TřebařovПардубички крај81415,7 км²
569 34SvitavyПардубички крај56024,1 км²
569 35SvitavyПардубички крај4158,9 км²
569 41Městečko TrnávkaПардубички крај7781,81 км²
569 42ChorniceПардубички крај81814,3 км²
569 43SvitavyПардубички крај5.171101,3 км²
569 44JaroměřiceПардубички крај87216 км²
569 46Vranová LhotaПардубички крај
569 51SvitavyПардубички крај4508,5 км²
569 53Cerekvice nad LoučnouПардубички крај8116,1 км²
569 55JanovПардубички крај7888,5 км²
569 56ČistáПардубички крај92225,2 км²
569 57TrstěniceПардубички крај53422,3 км²
569 61Dolní ÚjezdПардубички крај1.91518,6 км²
569 62SebraniceПардубички крај1.04111,7 км²
569 63LubnáПардубички крај98220,1 км²
569 65BudislavПардубички крај3777,4 км²
569 66Nová Ves u JarošovaПардубички крај1874,972 км²
569 67OsíkПардубички крај97212,6 км²
569 71SvitavyПардубички крај1.24225 км²
569 72RohoznáПардубички крај63411,9 км²
569 73SvojanovПардубички крај2415,5 км²
569 74TrpínПардубички крај4128,9 км²
569 82ChrudimПардубички крај1.97050,9 км²
569 83ChrudimПардубички крај
569 91JedlováПардубички крај97623,1 км²
569 92SvitavyПардубички крај2.15738,2 км²
569 93KorouhevПардубички крај55116,8 км²
569 94TelecíПардубички крај37912,6 км²
570 01Vidlatá SečПардубички крај14.639143,9 км²
571 01SvojanovПардубички крај11.593148,8 км²
572 01SvitavyПардубички крај11.406101,5 км²
580 01Височински крај28.496194,7 км²
582 21Dolní PohleďВисочински крај75010 км²
582 22Височински крај5.33384 км²
582 23Havlíčkova BorováВисочински крај89020,1 км²
582 24OudoleňВисочински крај3576,4 км²
582 31OkrouhliceВисочински крај5211,961 км²
582 32Височински крај60211,1 км²
582 33Dolní MěstoВисочински крај7545,9 км²
582 34Krásná HoraВисочински крај1495,7 км²
582 35LučiceВисочински крај6468,1 км²
582 41SkuhrovВисочински крај2615,1 км²
582 42Височински крај2272,159 км²
582 43TisВисочински крај2989,8 км²
582 44SazavkaВисочински крај31411 км²
582 45Uhelná PříbramВисочински крај36514,3 км²
582 51ŠlapanovВисочински крај68511,2 км²
582 52VěžniceВисочински крај42414 км²
582 53Височински крај2.70270 км²
582 54ÚsobíВисочински крај4806,5 км²
582 55Височински крај1.42035,3 км²
582 56VěžВисочински крај4973,454 км²
582 57Височински крај8016,3 км²
582 61Česká BěláВисочински крај93311,9 км²
582 62Височински крај6025,9 км²
582 63Височински крај3.66427,5 км²
582 64Височински крај29913,9 км²
582 65SlavíkovВисочински крај1644,152 км²
582 66KřížováВисочински крај1.29526,2 км²
582 71Dolní KrupáВисочински крај4356,8 км²
582 72RozsochatecВисочински крај5088,3 км²
582 73ChotěbořВисочински крај57311,3 км²
582 74JeřišnoВисочински крај2393,693 км²
582 76MalečВисочински крај3431,206 км²
582 77Височински крај5283,906 км²
582 81HabryВисочински крај80511,9 км²
582 82RybníčekВисочински крај4.273122,2 км²
582 83VilémovВисочински крај83010,9 км²
582 86Височински крај4288,9 км²
582 87ČíhošťВисочински крај1614,437 км²
582 91KochánovВисочински крај9.525114,2 км²
582 92Kamenná LhotaВисочински крај2436 км²
582 93KožlíВисочински крај5829,3 км²
582 94HněvkoviceВисочински крај5175,2 км²
583 01Височински крај11.975164,5 км²
584 01Височински крај7.870146,2 км²
586 01ЈихлаваВисочински крај50.539117,8 км²
586 02ЈихлаваВисочински крај
586 03Malý BeranovВисочински крај8181,178 км²
586 05ЈихлаваВисочински крај
588 01SmrčnáВисочински крај38012,2 км²
588 05ЈихлаваВисочински крај1.77351,4 км²
588 11StřítežВисочински крај7657,3 км²
588 12DobronínВисочински крај1.74412 км²
588 13KamennáВисочински крај6.72985,4 км²
588 21ЈихлаваВисочински крај2.17728,9 км²
588 22ЈихлаваВисочински крај4.13663,5 км²
588 23KameniceВисочински крај1.34712,2 км²
588 24ЈихлаваВисочински крај2659,4 км²
588 25JersínВисочински крај1865,7 км²
588 26ZhořВисочински крај5085,7 км²
588 27MeziříčkoВисочински крај1.39947,2 км²
588 31ЈихлаваВисочински крај7555,9 км²
588 32ЈихлаваВисочински крај2.96955,6 км²
588 33OtínВисочински крај2.10060,5 км²
588 34Dlouhá BrtniceВисочински крај40511,8 км²
588 35VílanecВисочински крај26611,1 км²
588 41Vyskytná nad JihlavouВисочински крај2.07736,4 км²
588 42Větrný JeníkovВисочински крај1.27238,1 км²
588 44RohoznáВисочински крај37111 км²
588 45Dolní CerekevВисочински крај1.09211,7 км²
588 51ŠvábovВисочински крај3.53491,2 км²
588 52Horní DubenkyВисочински крај66610,1 км²
588 54MrákotínВисочински крај7357,5 км²
588 56KrahulčíВисочински крај9.042198,5 км²
588 61ЈихлаваВисочински крај9439,1 км²
588 62ЈихлаваВисочински крај1.01732 км²
588 64KrasoniceВисочински крај19012 км²
588 65Nová ŘíšeВисочински крај8507,9 км²
588 66ЈихлаваВисочински крај1708,1 км²
588 67Stará ŘíšeВисочински крај62013,8 км²
589 01JezdoviceВисочински крај7.27779,7 км²
591 01RousměrovВисочински крај24.308134 км²
591 02PolničkaВисочински крај4.07365,8 км²
592 01Височински крај1.28523,5 км²
592 02SvratkaВисочински крај1.94247,8 км²
592 03Височински крај1.33547,2 км²
592 04Tři StudněВисочински крај44016,6 км²
592 11Velká LoseniceВисочински крај2.62948 км²
592 12Височински крај2.31159,5 км²
592 13BohdalovВисочински крај1.02611,4 км²
592 14KyjovВисочински крај2.35144,4 км²
592 21KarlovВисочински крај1023,121 км²
592 31Височински крај11.67886,8 км²
592 32JámyВисочински крај56112,9 км²
592 33Radešínská SvratkaВисочински крај1.08615,6 км²
592 41DalečínВисочински крај4249,3 км²
592 42Височински крај2.05149,5 км²
592 44VěcovВисочински крај3179 км²
592 45Височински крај2711,942 км²
592 51BukovВисочински крај1.68837,5 км²
592 52RožnáВисочински крај3894,235 км²
592 53Височински крај1.54339,9 км²
592 54MoravecВисочински крај5895,1 км²
592 55Horní BobrováВисочински крај2.00754,4 км²
592 56ZvoleВисочински крај37110,8 км²
592 57KundraticeВисочински крај67515,3 км²
592 61Pernštejnské JestřabíВисочински крај1.69038,2 км²
592 62UjčovВисочински крај2.41644,4 км²
592 63Височински крај6936,8 км²
592 64ProsetínВисочински крај2638,7 км²
592 65Височински крај1.44743,7 км²
592 66VírВисочински крај8675,3 км²
593 01PernštejnЈужноморавски крај9.905136,8 км²
594 01Височински крај15.952143,3 км²
594 41UhřínovВисочински крај2703,494 км²
594 42Височински крај3.42157 км²
594 44Височински крај2.28255,4 км²
594 45Ostrov nad OslavouВисочински крај8918,2 км²
594 51MilešínВисочински крај4.22792,7 км²
594 52Височински крај3085,2 км²
594 53VlkovВисочински крај1.90246,5 км²
594 54KřovíВисочински крај5817,1 км²
594 55StřemchovíЈужноморавски крај2.72840,4 км²
594 56ŽďárecЈужноморавски крај3844,521 км²
594 57VidonínВисочински крај1623,232 км²
594 58HeřmanovВисочински крај
594 61Височински крај81316,8 км²
595 01Moravecké JanoviceВисочински крај5.31950,2 км²
602 00БрноЈужноморавски крај50.1509,8 км²
603 00БрноЈужноморавски крај12.4612,711 км²
612 00БрноЈужноморавски крај24.7868,4 км²
613 00БрноЈужноморавски крај10.5621,823 км²
614 00БрноЈужноморавски крај21.01210,2 км²
615 00БрноЈужноморавски крај15.3763,349 км²
616 00БрноЈужноморавски крај16.3714,202 км²
617 00БрноЈужноморавски крај9.9642,996 км²
618 00БрноЈужноморавски крај15.1345,7 км²
619 00БрноЈужноморавски крај24.22410,4 км²
620 00БрноЈужноморавски крај14.46317 км²
621 00БрноЈужноморавски крај24.19021,8 км²
623 00БрноЈужноморавски крај5.9584,362 км²
624 00БрноЈужноморавски крај6.8897,7 км²
625 00БрноЈужноморавски крај17.4416,5 км²
627 00SlatinaЈужноморавски крај23.9108,5 км²
628 00БрноЈужноморавски крај26.91217,6 км²
634 00БрноЈужноморавски крај3.9191,367 км²
635 00БрноЈужноморавски крај14.24641,4 км²
636 00БрноЈужноморавски крај5.5851,693 км²
637 00БрноЈужноморавски крај4.5022,649 км²
638 00БрноЈужноморавски крај7.8802,276 км²
639 00БрноЈужноморавски крај13.5773,676 км²
641 00БрноЈужноморавски крај4.01015,3 км²
642 00БрноЈужноморавски крај4.2694,581 км²
643 00БрноЈужноморавски крај7.3668,5 км²
644 00БрноЈужноморавски крај3.5066,4 км²
647 00БрноЈужноморавски крај
664 01KaniceЈужноморавски крај7.61641,9 км²
664 02Јужноморавски крај1.31614,4 км²
664 03PodolíЈужноморавски крај1.5806,4 км²
664 04Mokrá HorákovЈужноморавски крај3.61231,8 км²
664 05VelaticeЈужноморавски крај1.99411,1 км²
664 06KovaloviceЈужноморавски крај1.9519,3 км²
664 07SiviceЈужноморавски крај3.25622,7 км²
664 08BlažoviceЈужноморавски крај1.1316,2 км²
664 11Јужноморавски крај3.5866 км²
664 12KetkoviceЈужноморавски крај4.01115,6 км²
664 17TetčiceЈужноморавски крај1.11915,5 км²
664 23ČebínЈужноморавски крај1.6527,3 км²
664 24DrásovЈужноморавски крај1.68410,8 км²
664 31LelekoviceЈужноморавски крај3.2219,2 км²
664 32Јужноморавски крај61612,2 км²
664 34JinačoviceЈужноморавски крај15.54039 км²
664 41PopůvkyЈужноморавски крај4.94921,3 км²
664 42ModřiceЈужноморавски крај5.54910,2 км²
664 43ŽelešiceЈужноморавски крај1.90912 км²
664 44OřechovЈужноморавски крај2.48219,4 км²
664 46SilůvkyЈужноморавски крај2.58717,3 км²
664 47Јужноморавски крај2.84115,5 км²
664 48NebovidyЈужноморавски крај3.50411,2 км²
664 49OstopoviceЈужноморавски крај1.4723,534 км²
664 51ŠlapaniceЈужноморавски крај9.60325,7 км²
664 52SokolniceЈужноморавски крај2.68211,3 км²
664 53Јужноморавски крај4.20022,8 км²
664 54NesvačilkaЈужноморавски крај1.55818,9 км²
664 55MoutniceЈужноморавски крај1.1617,3 км²
664 56BlučinaЈужноморавски крај2.26116,7 км²
664 57MěnínЈужноморавски крај1.95322,3 км²
664 58PraceЈужноморавски крај8974,811 км²
664 59TelniceЈужноморавски крај1.4196 км²
664 61Јужноморавски крај8.23530,5 км²
664 62LedceЈужноморавски крај3.64013,3 км²
664 63ŽabčiceЈужноморавски крај3.08719 км²
664 64MělčanyЈужноморавски крај6.11047,1 км²
664 65MalešoviceЈужноморавски крај5428,9 км²
664 66NěmčičkyЈужноморавски крај1.04315,3 км²
664 67BratčiceЈужноморавски крај2.75919,7 км²
664 71Braniškov