(17.308) Поштенски Броеви во Шведска

Погледнете список на Поштенски Броеви во Шведска
Временска зонаСредноевропско време
Површина45.095 км²
Население9,8 милиони
Густина на население218,0 / km²
Поштенски Броеви100 05, 100 12, 100 26 (17.305 повеќе)
Телефонски Броеви10, 11, 120 (273 повеќе)
Бизниси во Шведска471.167
Градови1.483
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
100 05 - 197 93Стокхолм (округ)3.642
200 01 - 298 96Сконе (округ)2.307
293 00 - 294 95, 370 10 - 376 93Блекинге233
300 04 - 314 98, 432 00 - 432 99, 434 00 - 434 99Халанд444
330 10 - 335 94, 550 01 - 578 95Јеншепинг (округ)575
340 10 - 364 33Крунуберг (округ)285
380 30 - 398 09, 593 00 - 594 94Калмар (округ)474
400 10 - 560 42Вестра Јеталанд (округ)3.135
580 02 - 618 93Естерјетланд713
610 50 - 611 99, 630 03 - 649 91Седерманланд439
620 10 - 624 70Готланд (округ)191
650 01 - 688 92Värmlands län444
690 45 - 719 95Еребру (округ)508
720 01 - 739 92Вестманланд402
740 10 - 759 00Упсала (округ)580
770 10 - 796 99Даларна (округ)492
800 02 - 828 99Јевлеборг492
830 01 - 842 99Јемтланд (округ)277
850 02 - 896 93Вестернорланд (округ)573
900 01 - 937 96Вестерботен556
938 31 - 994 70Норботен553

Интерактивна мапа

(17.308) Поштенски Броеви во Шведска

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
100 05HölСтокхолм (округ)
100 12СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 26СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 28СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 29СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 31СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 40СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 41СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 44СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 52СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 54СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 55СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 61СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 64СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 73СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
100 74СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 01СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 10СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 20СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 21СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 22СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 23СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 24СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 25СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 26СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 27СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 28СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 29СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 30СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 31СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 32СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 33СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 34СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 35СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 36СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 37СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 38СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 39СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 52СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 53СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 54СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 55СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 56СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 58СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
101 59СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
102 04СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
102 14СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
102 15СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
102 16СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
102 17СтокхолмСтокхолм (округ)1.253.309
Страница 1Следно

Шведска

Шведска (шведски: Sverige) или официјално Кралство Шведска (шведски: Konungariket Sverige ) — држава во Северна Европа на Скандинавскиот Полуостров. Шведска граничи со Норвешка на запад, со Финска на североисток. На југ е поврзана со Данска со Ересундскиот мос..  ︎  Страницата со Википедија Шведска