(1.920) Поштенски Броеви во Шри Ланка

Погледнете список на Поштенски Броеви во Шри Ланка
Временска зонаВреме во Шри Ланка
Површина6.510 км²
Население21,5 милиони
Густина на население3.304 / km²
Поштенски Броеви00000, 00094, 00100 (1.917 повеќе)
Телефонски Броеви11, 21, 23 (32 повеќе)
Бизниси во Шри Ланка141.761
Градови335
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
00000 - 12560Western Province249
20000 - 22287Central Province336
30000 - 32500Eastern Province130
50012 - 51408North Central Province152
60000 - 61534North Western Province199
70000 - 71724Province of Sabaragamuwa181
80000 - 82638Southern Province196
90000 - 96167Province of Uva132

(1.920) Поштенски Броеви во Шри Ланка

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
00000КоломбоWestern Province648.034
00094
00100FortWestern Province
00200Slave IslandWestern Province
00300KollupitiyaWestern Province
00400BambalapitiyaWestern Province
00500Havelock TownWestern Province
00600WellawattaWestern Province
00700КоломбоWestern Province648.034
00800BorellaWestern Province
00900КоломбоWestern Province648.034
01000КоломбоWestern Province648.034
01100КоломбоWestern Province648.034
01200КоломбоWestern Province648.034
01300KotahenaWestern Province
01400КоломбоWestern Province648.034
01500MutwalWestern Province
10100Шри Џајаварденапура КотеWestern Province115.826
10107Шри Џајаварденапура КотеWestern Province115.826
10115MalambeWestern Province
10116TalawatugodaWestern Province
10118Hokandara NorthWestern Province
10120Battaramulla SouthWestern Province75.633
10150
10200HomagamaWestern Province34.664
10202КоломбоWestern Province648.034
10204
10206HomagamaWestern Province34.664
10208КоломбоWestern Province648.034
10230PannipitiyaWestern Province
10232КоломбоWestern Province648.034
10250NugegodaWestern Province
10280MaharagamaWestern Province66.576
10290Boralesgamuwa SouthWestern Province
10300PiliyandalaWestern Province
10302КоломбоWestern Province648.034
10304КоломбоWestern Province648.034
10306КоломбоWestern Province648.034
10320
10350DehiwalaWestern Province
10370Mount LaviniaWestern Province219.827
10390
10400MoratuwaWestern Province185.031
10500
10502КоломбоWestern Province648.034
10504
10508КоломбоWestern Province648.034
10511КоломбоWestern Province648.034
10513КоломбоWestern Province648.034
10522КоломбоWestern Province648.034
Страница 1Следно

Шри Ланка

Шри Ланка (синхалски: ශ්‍රී ලංකා, тамилски: இலங்கை), полн назив Демократска Социјалистичка Република Шри Ланка (син. ශ්‍රී ලංකා ප්‍රජාතාන්ත්‍රික සමාජවාදී ජනරජය, там. இலங்கை ஜனநாயக சோசலிசக் குடியரசு) — островска држава со целосен назив Демократска Социјалистичк..  ︎  Страницата со Википедија Шри Ланка