Јапонија
Јапонија 
Светски поштенски кодови

(120.267) Поштенски Броеви во Јапонија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Јапонија
Временска зонаВреме во Јапонија
Површина37.772,3 km²
Население127,3 милиони
Густина на население3.369 / km²
Поштенски Броеви001, 002, 003 (947 повеќе)
Поштенски Броеви120.267
Телефонски Броеви11, 120, 123 (579 повеќе)
Бизниси во Јапонија6.508.821
Градови624
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
001 - 007, 040 - 099Хокаидо67
010 - 019Акита (префектура)10
020 - 029Ивате (префектура)10
030 - 039Аомори (префектура)9
100 - 302, 330 - 369Tokyo Prefecture175
210 - 259Канагава (префектура)46
260 - 299Чиба (префектура)32
300 - 319Ибараки (префектура)20
320 - 329Точиги (префектура)11
330 - 369Сајтама (префектура)35
370 - 379Гунма (префектура)10
380 - 399Нагано (префектура)20
400 - 409Јаманаши (префектура)10
410 - 439Шизуока (префектура)28
440 - 507Ајчи (префектура)41
443 - 512Гифу (префектура)61
510 - 519Мие (префектура)12
520 - 529, 601 - 606Шига (префектура)14
530 - 618, 658 - 666Осака (префектура)78
600 - 630Кјото (префектура)30
630 - 639Нара (префектура)10
640 - 649Вакајама (префектура)12
650 - 679Хјого (префектура)30
680 - 683Тотори (префектура)5
684 - 699Шимане (префектура)12
700 - 719Окајама (префектура)20
720 - 739Хирошима (префектура)19
740 - 759Јамагучи (префектура)19
760 - 769Кагава (префектура)11
770 - 779Токушима (префектура)10
780 - 789Кочи (префектура)10
790 - 799Ехиме (префектура)10
800 - 839Префектура Фукуока39
840 - 849Сага (префектура)10
850 - 859Нагасаки (префектура)12
860 - 869Кумамото (префектура)11
870 - 879Оита (префектура)10
880 - 889Мијазаки (префектура)10
890 - 899Кагошима (префектура)10
900 - 907Окинава (префектура)8
910 - 919Фукуи (префектура)13
920 - 929Ишикава (префектура)10
930 - 939Тојама (префектура)11
940 - 959Ниигата (префектура)20
960 - 979Фукушима (префектура)18
980 - 989Мијаги (префектура)10
990 - 999Јамагата (префектура)10

(950) Поштенски Броеви во Јапонија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
001Хокаидо
002Хокаидо
003Хокаидо
004Хокаидо
005Хокаидо
006Хокаидо
007Хокаидо
010Акита (префектура)
011Акита (префектура)
012Акита (префектура)
013Акита (префектура)
014Акита (префектура)
015Акита (префектура)
016Акита (префектура)
017Акита (префектура)
018Акита (префектура)
019Акита (префектура)
020Ивате (префектура)
021Ивате (префектура)
022Ивате (префектура)
023MizusawaИвате (префектура)61.281
024KitakamiИвате (префектура)93.854
025Ивате (префектура)
026Ивате (префектура)
027TarōИвате (префектура)
028Ивате (префектура)
029Ивате (префектура)
030Аомори (префектура)
031Аомори (префектура)
033Аомори (префектура)
034Аомори (префектура)
035Аомори (префектура)
036Аомори (префектура)
037Аомори (префектура)
038Аомори (префектура)
039Аомори (префектура)
040Хокаидо
041Хокаидо
042Хокаидо
043Хокаидо
044Хокаидо
045IwanaiХокаидо15.584
046YoichiХокаидо22.788
047Хокаидо
048Хокаидо
049Хокаидо
050Хокаидо
051Хокаидо
052UsuchōХокаидо
053Хокаидо
Страница 1Следно

Јапонија

Јапонија (јапонски: 日本, нипон или нихон) е островска земја источно од азискиот континент на западниот раб од Тихиот Океан. Јапонија има население од 127.333.002 жители. Главен град на Јапонија е Токио.   ︎  Страницата со Википедија Јапонија