(3.044) Поштенски Броеви во Јужноафриканска Република

Погледнете список на Поштенски Броеви во Јужноафриканска Република
Временска зонаВреме во Јужноафриканска Република
Површина12.137 км²
Население49,0 милиони
Густина на население4.037 / km²
Поштенски Броеви0000, 0001, 0002 (3.041 повеќе)
Телефонски Броеви10, 11, 12 (47 повеќе)
Бизниси во Јужноафриканска Република655.625
Градови563
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
0000 - 0221, 1400 - 2943Гаутенг684
0197 - 0507, 2520 - 2895, 8550 - 8655Северозападна покраина (ЈАР)282
0453 - 1220Лимпопо (покраина)333
1030 - 1377, 2200 - 2491Мпумаланга210
2900 - 4791Квазулу-Натал488
4752 - 6544Источен Кејп406
6460 - 8207Западен Кејп351
8205 - 8940Северен Кејп132
9300 - 9986Фри Стејт157

Интерактивна мапа

(3.044) Поштенски Броеви во Јужноафриканска Република

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
0000Гаутенг
0001ПреторијаГаутенг3.145113,2 км²
0002ПреторијаГаутенг103.07118,3 км²
0003ПреторијаГаутенг
0006ПреторијаГаутенг
0007ПреторијаГаутенг
0008ПреторијаГаутенг60.8247,7 км²
0009Bon AccordГаутенг
0010ПреторијаГаутенг
0011ПреторијаГаутенг
0012ПреторијаГаутенг
0014CenturionГаутенг
0017ПреторијаГаутенг
0018ПреторијаГаутенг
0019ПреторијаГаутенг7.17513,9 км²
0020ПреторијаГаутенг2902,747 км²
0021ПреторијаГаутенг
0022ПреторијаГаутенг30.9386 км²
0023Гаутенг
0025ПреторијаГаутенг
0026Гаутенг3.20420,2 км²
0027ПреторијаГаутенг
0028ПреторијаГаутенг
0029ПреторијаГаутенг
0030Гаутенг
0031ПреторијаГаутенг
0033ПреторијаГаутенг
0035ПреторијаГаутенг6.23416,5 км²
0036Гаутенг
0037Гаутенг25.15112,2 км²
0039ПреторијаГаутенг
0040ПреторијаГаутенг
0041ПреторијаГаутенг
0042ПреторијаГаутенг
0043ПреторијаГаутенг
0044ПреторијаГаутенг1.48228,4 км²
0045Гаутенг3.7443,771 км²
0046Гаутенг17.09977,4 км²
0047ПреторијаГаутенг1720,7 км²
0048ПреторијаГаутенг
0049ПреторијаГаутенг
0050ПреторијаГаутенг
0051CenturionГаутенг
0054ПреторијаГаутенг
0055ПреторијаГаутенг
0056ПреторијаГаутенг
0057CenturionГаутенг
0058ПреторијаГаутенг
0059Гаутенг
0060ПреторијаГаутенг3.06351,1 км²
Страница 1Следно

Јужноафриканска Република

Јужноафриканската Република, Јужна Африка или ЈАР е република сместена на јужниот крај на Африка. Се граничи со Намибија, Боцвана, Зимбабве, Мозамбик и Свазиленд. Лесото е независна енклава, целосно опкружена со територијата на Јужна Африка. Африка има најбро..  ︎  Страницата со Википедија Јужноафриканска Република