(333) Поштенски Броеви во Лимпопо (покраина)

Погледнете список на Поштенски Броеви во Лимпопо (покраина)
Временска зонаВреме во Јужноафриканска Република
Површина125.754 км²
Население5,5 милиони (Повеќе детали)
Машко население2.586.123 (46,7 %)
Femaleенско население2.952.858 (53,3 %)
Средна возраст22,3
Поштенски Броеви0319, 0360, 0362 (330 повеќе)
Телефонски Броеви14, 15
Градови26
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
0380 - 0387Thabazimbi6
0480 - 0482Warmbaths6
0555 - 0557Lephalale2
0649 - 0657Mokopane8
0790 - 0794Blouberg11
0904 - 0907Musina4
1389 - 1391Phalaborwa5

Интерактивна мапа

(333) Поштенски Броеви во Лимпопо (покраина)

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
0319Лимпопо (покраина)1.4071.287,8 км²
0360Лимпопо (покраина)14.892317,7 км²
0362ThabazimbiЛимпопо (покраина)22.506622,7 км²
0370Лимпопо (покраина)14.380328,3 км²
0380ThabazimbiЛимпопо (покраина)2.09518,5 км²
0383Лимпопо (покраина)2.4328,4 км²
0387ThabazimbiЛимпопо (покраина)7.8767,5 км²
0430Лимпопо (покраина)3.141521,5 км²
0436WarmbathsЛимпопо (покраина)1.416534,2 км²
0443Лимпопо (покраина)16.99051,6 км²
0453Лимпопо (покраина)15.097584 км²
0459Лимпопо (покраина)89.447520,1 км²
0467Лимпопо (покраина)1338,7 км²
0470Лимпопо (покраина)14.269563,7 км²
0473Лимпопо (покраина)
0474Лимпопо (покраина)30.81129,9 км²
0480WarmbathsЛимпопо (покраина)46.34940,2 км²
0481WarmbathsЛимпопо (покраина)2.974131,6 км²
0482WarmbathsЛимпопо (покраина)56480 км²
0484Лимпопо (покраина)45.992238,3 км²
0485Лимпопо (покраина)26.195156,6 км²
0486Лимпопо (покраина)1.568404,3 км²
0487ThabazimbiЛимпопо (покраина)22.225522 км²
0488ThabazimbiЛимпопо (покраина)1.730661,7 км²
0490Лимпопо (покраина)8.461362,8 км²
0495Лимпопо (покраина)46.232296 км²
0500ThabazimbiЛимпопо (покраина)2.779652 км²
0508WarmbathsЛимпопо (покраина)2.066150,6 км²
0510ModimolleЛимпопо (покраина)9.44458,7 км²
0512Лимпопо (покраина)3.962802,3 км²
0514WarmbathsЛимпопо (покраина)1.573242,8 км²
0517ModimolleЛимпопо (покраина)2822,47 км²
0530VaalwaterЛимпопо (покраина)18.166836,5 км²
0537Лимпопо (покраина)2.1701.134,2 км²
0555LephalaleЛимпопо (покраина)18.92843,1 км²
0556Лимпопо (покраина)20.928292,2 км²
0557LephalaleЛимпопо (покраина)30.7641.081 км²
0560Лимпопо (покраина)25.80824,9 км²
0562Лимпопо (покраина)4.1181.180,4 км²
0580Лимпопо (покраина)
0600MokopaneЛимпопо (покраина)19.14569,6 км²
0601MokopaneЛимпопо (покраина)13.52812,8 км²
0603MogalakwenaЛимпопо (покраина)9.130282 км²
0605Лимпопо (покраина)2.886746 км²
0606Лимпопо (покраина)14.287595,7 км²
0608Лимпопо (покраина)26.6891.021,4 км²
0609Лимпопо (покраина)14.510700,5 км²
0610Лимпопо (покраина)32.576263,7 км²
0611MogalakwenaЛимпопо (покраина)21.054333,9 км²
0612Лимпопо (покраина)7.216338,7 км²
0613Лимпопо (покраина)7.302247,2 км²
0615Лимпопо (покраина)3.552129,1 км²
0616Лимпопо (покраина)7.947480,6 км²
0617MahwelerengЛимпопо (покраина)14.1693,858 км²
0618Лимпопо (покраина)1.640108,1 км²
0620Лимпопо (покраина)398633,4 км²
0621Лимпопо (покраина)10.843664,9 км²
0626MokopaneЛимпопо (покраина)8.39913,2 км²
0631Лимпопо (покраина)23.324880,6 км²
0632Лимпопо (покраина)698286,7 км²
0633Лимпопо (покраина)11.184282,8 км²
0634Лимпопо (покраина)17.152125,4 км²
0637Лимпопо (покраина)5.684147,5 км²
0639Лимпопо (покраина)4.715113,5 км²
0640Лимпопо (покраина)4.109120,3 км²
0642Лимпопо (покраина)9.222180,4 км²
0643Лимпопо (покраина)4.705130,4 км²
0646MokopaneЛимпопо (покраина)7.3297,7 км²
0647Лимпопо (покраина)3.477232,6 км²
0648Лимпопо (покраина)5.085168,1 км²
0649MokopaneЛимпопо (покраина)8.6482,544 км²
0650MokopaneЛимпопо (покраина)16.82011,8 км²
0651Лимпопо (покраина)24.68722 км²
0656MokopaneЛимпопо (покраина)1.9121,374 км²
0657MokopaneЛимпопо (покраина)6.01944,6 км²
0658Лимпопо (покраина)3.80155 км²
0659Лимпопо (покраина)16.530103,6 км²
0660Лимпопо (покраина)10.073106,2 км²
0690Лимпопо (покраина)628478,2 км²
0697SunningdaleЛимпопо (покраина)33.421350,7 км²
0699ПолокванеЛимпопо (покраина)147.510124,2 км²
0700ПолокванеЛимпопо (покраина)
0701ПолокванеЛимпопо (покраина)2.815422,7 км²
0702BloubergЛимпопо (покраина)8.915208,4 км²
0704ПолокванеЛимпопо (покраина)
0705ПолокванеЛимпопо (покраина)14.984187,1 км²
0706ПолокванеЛимпопо (покраина)3.31356 км²
0709ПолокванеЛимпопо (покраина)23.43567,7 км²
0710Лимпопо (покраина)13.588148 км²
0712BloubergЛимпопо (покраина)24.942315,4 км²
0713ПолокванеЛимпопо (покраина)
0714Лимпопо (покраина)5.462176,3 км²
0715Лимпопо (покраина)4.924476,3 км²
0716Лимпопо (покраина)3.555219,4 км²
0717Лимпопо (покраина)25831,5 км²
0718Лимпопо (покраина)13.132688,2 км²
0719Лимпопо (покраина)24.257330,6 км²
0721ПолокванеЛимпопо (покраина)16.112144,1 км²
0722ПолокванеЛимпопо (покраина)9.15170 км²
0725TzaneenЛимпопо (покраина)2.03289 км²
0726ПолокванеЛимпопо (покраина)91.621133,2 км²
0727ПолокванеЛимпопо (покраина)
0728ПолокванеЛимпопо (покраина)11.463125,9 км²
0729Лимпопо (покраина)8.404170,5 км²
0730HaenertsburgЛимпопо (покраина)
0731Лимпопо (покраина)3.243322,7 км²
0733Лимпопо (покраина)37.773509 км²
0734Лимпопо (покраина)3.66191,7 км²
0735ПолокванеЛимпопо (покраина)2.16140,6 км²
0736Лимпопо (покраина)19.282203,2 км²
0737Лимпопо (покраина)24.983227,7 км²
0739Лимпопо (покраина)49.342537,5 км²
0740ПолокванеЛимпопо (покраина)2.740145,7 км²
0741ПолокванеЛимпопо (покраина)3.5583,36 км²
0742Лимпопо (покраина)87.22434,4 км²
0743Лимпопо (покраина)432239,3 км²
0744ПолокванеЛимпопо (покраина)6.188137 км²
0745Лимпопо (покраина)10.56088,3 км²
0746Лимпопо (покраина)11.982139,3 км²
0747Лимпопо (покраина)4.650114,5 км²
0748Лимпопо (покраина)3.1863,674 км²
0749Лимпопо (покраина)9792,524 км²
0751ПолокванеЛимпопо (покраина)36.024119,4 км²
0752ПолокванеЛимпопо (покраина)9.21461,9 км²
0753ПолокванеЛимпопо (покраина)5.21663,6 км²
0755Лимпопо (покраина)20.841303,4 км²
0756ПолокванеЛимпопо (покраина)13.127122,8 км²
0757Лимпопо (покраина)9.981166,7 км²
0758Лимпопо (покраина)2.563140,1 км²
0761Лимпопо (покраина)7.77588,4 км²
0762Лимпопо (покраина)7.536183,1 км²
0763Лимпопо (покраина)21.157105 км²
0764ПолокванеЛимпопо (покраина)52.06782,7 км²
0766Лимпопо (покраина)9.144357,9 км²
0767ПолокванеЛимпопо (покраина)1.44452,6 км²
0770ПолокванеЛимпопо (покраина)16.902248,2 км²
0773Лимпопо (покраина)1.2842,899 км²
0777Лимпопо (покраина)24.641240,5 км²
0778Лимпопо (покраина)5.31864,2 км²
0779Лимпопо (покраина)4.28574,3 км²
0784ПолокванеЛимпопо (покраина)8771,56 км²
0785Лимпопо (покраина)6.255103,9 км²
0786Лимпопо (покраина)4.37632,1 км²
0787ПолокванеЛимпопо (покраина)
0788Лимпопо (покраина)13.609130,6 км²
0789Лимпопо (покраина)3.10845,9 км²
0790BloubergЛимпопо (покраина)23.674188 км²
0791BloubergЛимпопо (покраина)3.951200,1 км²
0792BloubergЛимпопо (покраина)6.234311,1 км²
0793BloubergЛимпопо (покраина)4.687117,4 км²
0794BloubergЛимпопо (покраина)6.859125,3 км²
0795SeshegoЛимпопо (покраина)3.7150,763 км²
0796ПолокванеЛимпопо (покраина)3.98732,5 км²
0799Лимпопо (покраина)13.92898,8 км²
0800Лимпопо (покраина)3.778670,3 км²
0801Лимпопо (покраина)27.80543,1 км²
0802Лимпопо (покраина)18.204139,8 км²
0803Лимпопо (покраина)29.237161 км²
0804TzaneenЛимпопо (покраина)25.69872,7 км²
0805Лимпопо (покраина)14.970106,4 км²
0807BloubergЛимпопо (покраина)36.448430,7 км²
0808Лимпопо (покраина)3.462122 км²
0809ПолокванеЛимпопо (покраина)13.95640,5 км²
0810Лимпопо (покраина)2.40130,1 км²
0811DwarsrivierЛимпопо (покраина)21.427151,3 км²
0812Лимпопо (покраина)
0813Лимпопо (покраина)37.715297,1 км²
0814Лимпопо (покраина)6.663236,5 км²
0815Лимпопо (покраина)9.196481,7 км²
0817Лимпопо (покраина)32.874309,4 км²
0818Лимпопо (покраина)4.78345,9 км²
0821ПолокванеЛимпопо (покраина)19.955100,8 км²
0822ПолокванеЛимпопо (покраина)8.356117,7 км²
0823Лимпопо (покраина)13.337207,7 км²
0825Лимпопо (покраина)
0826GiyaniЛимпопо (покраина)53.793379,9 км²
0827Лимпопо (покраина)
0828BloubergЛимпопо (покраина)6.100333,4 км²
0830Лимпопо (покраина)8.695286 км²
0831Лимпопо (покраина)48.472345,5 км²
0833Лимпопо (покраина)28.178219,5 км²
0835DuiwelskloofЛимпопо (покраина)5.910200,7 км²
0836Лимпопо (покраина)7.437127,6 км²
0837Лимпопо (покраина)33.747164,2 км²
0838DuiwelskloofЛимпопо (покраина)33.628158,3 км²
0839Лимпопо (покраина)7.28381,9 км²
0840GiyaniЛимпопо (покраина)6.922169,5 км²
0841Лимпопо (покраина)25.344225,9 км²
0843Лимпопо (покраина)17.020524,8 км²
0844Лимпопо (покраина)13.852324,3 км²
0846Лимпопо (покраина)12.15495,1 км²
0847Лимпопо (покраина)3.03143,1 км²
0849BloubergЛимпопо (покраина)3.519151,3 км²
0850TzaneenЛимпопо (покраина)15.58443,4 км²
0852Лимпопо (покраина)18.394145,1 км²
0854Лимпопо (покраина)4.486293,3 км²
0857Лимпопо (покраина)36.61745,2 км²
0860Лимпопо (покраина)54.18498,9 км²
0861Лимпопо (покраина)11.64382 км²
0862Лимпопо (покраина)12.05599,1 км²
0864Лимпопо (покраина)2.47181,6 км²
0868Лимпопо (покраина)33.31482,7 км²
0869GiyaniЛимпопо (покраина)27.53096,2 км²
0870Лимпопо (покраина)1.8903.653,3 км²
0872Лимпопо (покраина)1.07626,8 км²
0873Лимпопо (покраина)2.299283,2 км²
0875Лимпопо (покраина)10.454187,1 км²
0877TzaneenЛимпопо (покраина)51.44738,1 км²
0878NkowakowaЛимпопо (покраина)5.75513,4 км²
0881ПолокванеЛимпопо (покраина)15.502123,6 км²
0883Лимпопо (покраина)37.618398,4 км²
0885LetsiteleЛимпопо (покраина)10.519233,8 км²
0886Лимпопо (покраина)16.900198,1 км²
0889Лимпопо (покраина)6.19186,2 км²
0890Лимпопо (покраина)30.863302,1 км²
0891Лимпопо (покраина)118247,4 км²
0893Лимпопо (покраина)38.532564,7 км²
0895GravelotteЛимпопо (покраина)6.3931.221 км²
0896Лимпопо (покраина)10.303237,5 км²
0897Лимпопо (покраина)27.995129,4 км²
0899Лимпопо (покраина)40.358252,9 км²
0900MusinaЛимпопо (покраина)52.596179 км²
0901Лимпопо (покраина)
0902Лимпопо (покраина)
0903Лимпопо (покраина)32.66862,1 км²
0904MusinaЛимпопо (покраина)6.310942,5 км²
0905Лимпопо (покраина)
0907MusinaЛимпопо (покраина)11.115970,8 км²
0909Лимпопо (покраина)4.2321.654,6 км²
0910Лимпопо (покраина)14.119306,1 км²
0912Лимпопо (покраина)4.19084,5 км²
0915Лимпопо (покраина)26.298282,9 км²
0916Лимпопо (покраина)2.781345,8 км²
0917Лимпопо (покраина)19.68186,4 км²
0918Лимпопо (покраина)2.72980,1 км²
0919Лимпопо (покраина)3.98829,8 км²
0920Louis TrichardtЛимпопо (покраина)24.82636,4 км²
0922Louis TrichardtЛимпопо (покраина)2.450343,5 км²
0923Лимпопо (покраина)1.792810,3 км²
0924BloubergЛимпопо (покраина)2.8851.147,8 км²
0925MusinaЛимпопо (покраина)802,365 км²
0926Лимпопо (покраина)
0928Лимпопо (покраина)5.26049,9 км²
0929Лимпопо (покраина)2251,413 км²
0930Лимпопо (покраина)
0931ПолокванеЛимпопо (покраина)2.01755,6 км²
0934Лимпопо (покраина)43.050506,6 км²
0935Лимпопо (покраина)26.292312,6 км²
0936Лимпопо (покраина)26.049329,9 км²
0941Лимпопо (покраина)38.876250,5 км²
0942Лимпопо (покраина)
0943Лимпопо (покраина)
0944Лимпопо (покраина)
0945Лимпопо (покраина)70.616119,2 км²
0946Лимпопо (покраина)4.775214,4 км²
0947Лимпопо (покраина)28.431133 км²
0948Лимпопо (покраина)2.5297,6 км²
0949Лимпопо (покраина)18.163184,8 км²
0950Лимпопо (покраина)67.65063,1 км²
0951Лимпопо (покраина)20.653192,9 км²
0952Лимпопо (покраина)45.969298,9 км²
0953Лимпопо (покраина)13.53581,3 км²
0955Лимпопо (покраина)5.97422,3 км²
0956Лимпопо (покраина)26.770129,6 км²
0957Лимпопо (покраина)20.20654,5 км²
0958Лимпопо (покраина)27.328626 км²
0959Лимпопо (покраина)11.933707,5 км²
0960Лимпопо (покраина)73.341190 км²
0963Лимпопо (покраина)14.683300,1 км²
0964ПолокванеЛимпопо (покраина)9.92147,6 км²
0969Лимпопо (покраина)37.289398,4 км²
0970ThohoyandouЛимпопо (покраина)74.298184,5 км²
0971Лимпопо (покраина)1.89513,1 км²
0972Лимпопо (покраина)22.56724,9 км²
0973Лимпопо (покраина)3.6561.878,8 км²
0974Лимпопо (покраина)1.48732,8 км²
0975Лимпопо (покраина)18.104224,5 км²
0976ПолокванеЛимпопо (покраина)994100,7 км²
0977Лимпопо (покраина)4.56761,1 км²
0978Лимпопо (покраина)32.405182,7 км²
0979Лимпопо (покраина)69816,8 км²
0980Лимпопо (покраина)51.464356,8 км²
0982Лимпопо (покраина)33.562105,9 км²
0984Лимпопо (покраина)41.625399,9 км²
0985Лимпопо (покраина)7.762160,8 км²
0987Лимпопо (покраина)5.65477,3 км²
0989Лимпопо (покраина)8.805643,2 км²
0990Лимпопо (покраина)7.644158,4 км²
0991Лимпопо (покраина)13.7901.278,7 км²
0992Лимпопо (покраина)3.942110,6 км²
0993Лимпопо (покраина)61.889452,5 км²
0994Лимпопо (покраина)14.34232,4 км²
0997Лимпопо (покраина)21.814158,3 км²
0998Лимпопо (покраина)15.37089,3 км²
0999Лимпопо (покраина)21.855203,8 км²
1003Лимпопо (покраина)2.29565,1 км²
1007Лимпопо (покраина)23.477210 км²
1046Лимпопо (покраина)8.321163,8 км²
1047Лимпопо (покраина)19.953404,1 км²
1059Лимпопо (покраина)55.211244 км²
1061Лимпопо (покраина)45.642207,9 км²
1063Лимпопо (покраина)26.735253,1 км²
1064Лимпопо (покраина)24.302278,4 км²
1065Лимпопо (покраина)3.490370,6 км²
1066Лимпопо (покраина)5.364519,2 км²
1067ByldriftЛимпопо (покраина)13.788190,1 км²
1075Лимпопо (покраина)41610,1 км²
1078Лимпопо (покраина)13.580270,6 км²
1085Лимпопо (покраина)63.477252,4 км²
1122Лимпопо (покраина)2.585583,5 км²
1124Лимпопо (покраина)73.032509,4 км²
1126Лимпопо (покраина)1.812104,7 км²
1127Лимпопо (покраина)58.018500,9 км²
1129Лимпопо (покраина)103.022494,8 км²
1132Лимпопо (покраина)25.814645,4 км²
1133Лимпопо (покраина)18.153523,4 км²
1154Лимпопо (покраина)7.35354,9 км²
1160Лимпопо (покраина)38.145787 км²
1220Лимпопо (покраина)12.449206,8 км²
1360ThulamahashiЛимпопо (покраина)7.2276,8 км²
1361Лимпопо (покраина)14.899228,1 км²
1365ThulamahashiЛимпопо (покраина)
1378Лимпопо (покраина)49.543256,9 км²
1380Лимпопо (покраина)1.42615,3 км²
1382Лимпопо (покраина)3.809750 км²
1389PhalaborwaЛимпопо (покраина)13.717195,7 км²
1390PhalaborwaЛимпопо (покраина)
1391PhalaborwaЛимпопо (покраина)39.650410,6 км²
1392Лимпопо (покраина)42.1655.011,5 км²
1394Лимпопо (покраина)8.674325 км²
1395Лимпопо (покраина)1.203129,6 км²
1396PhalaborwaЛимпопо (покраина)12.929179,3 км²
1397PhalaborwaЛимпопо (покраина)11.04925,7 км²

Демографска информација Лимпопо (покраина)

Население5,5 милиони
Густина на население44,0 / km²
Машко население2.586.123 (46,7 %)
Femaleенско население2.952.858 (53,3 %)
Средна возраст22,3
Средна возраст за мажи20,3
Средна возраст за жени24,1
Бизниси во Лимпопо (покраина)15.612
Население (1975)3.277.835
Население (2000)5.060.991
Промена на населението од 1975 во 2015 +69 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +9,4 %

Лимпопо (покраина)

Лимпопо е најсеверната покраина во ЈАР. Главен град е Полокване (поранешен Питерсбург). Покраината е формирана од северниот регион Трансвал во 1994 и првобитно именувана како Северен Трансвал. Следната година Лимпопо е преименуван во Северна покраина, име коеш..  ︎  Страницата со Википедија Лимпопо (покраина)