Временска зонаВреме во Јужноафриканска Република
Површина173,3 км²
Население540.849 (Повеќе детали)
Машко население257.948 (47,7 %)
Femaleенско население282.902 (52,3 %)
Средна возраст29,3
Поштенски Броеви6000, 6001, 6003 (36 повеќе)
Телефонски Број41

Интерактивна мапа

(39) Поштенски Броеви во Порт Елизабет, Источен Кејп

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
6000Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6001Порт ЕлизабетИсточен Кејп91.037181,5 км²
6003Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6006Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6008Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6011Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6012Порт ЕлизабетИсточен Кејп4.48316,7 км²
6013Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6014Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6015Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6016Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6017Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6018Порт ЕлизабетИсточен Кејп5.65378,9 км²
6019Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6020Порт ЕлизабетИсточен Кејп66.00415,2 км²
6023Порт ЕлизабетИсточен Кејп1.08428,5 км²
6025Порт ЕлизабетИсточен Кејп41.65643 км²
6045Порт ЕлизабетИсточен Кејп16.70613 км²
6055Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6056Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6057Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6059Порт ЕлизабетИсточен Кејп251.58453,1 км²
6060Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6061Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6065Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6070Порт ЕлизабетИсточен Кејп77.271123,3 км²
6100Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6200Порт ЕлизабетИсточен Кејп47.2695,2 км²
6201Порт ЕлизабетИсточен Кејп43.39112,6 км²
6202Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6205Порт ЕлизабетИсточен Кејп99.5529,4 км²
6209Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6210Порт ЕлизабетИсточен Кејп24.26812 км²
6211Порт ЕлизабетИсточен Кејп142.18631,4 км²
6212Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6213Порт ЕлизабетИсточен Кејп
6214Порт ЕлизабетИсточен Кејп4.23250,8 км²
6385Порт ЕлизабетИсточен Кејп9.589231,3 км²
6390Порт ЕлизабетИсточен Кејп11.13314,4 км²

Демографска информација Порт Елизабет, Источен Кејп

Население540.849
Густина на население3.121 / km²
Машко население257.948 (47,7 %)
Femaleенско население282.902 (52,3 %)
Средна возраст29,3
Средна возраст за мажи28
Средна возраст за жени30,4
Бизниси во Порт Елизабет, Источен Кејп16.536
Население (1975)244.491
Население (2000)454.717
Промена на населението од 1975 во 2015 +121,2 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +18,9 %

Порт Елизабет

Порт Елизабет (африканс: Port Elizabeth; коса: Ibhayi) е град во Јужноафриканската Република, лоциран во провинцијата Источен Кејп, на 33°58′Ј, 25°36′И . Градот се наоѓа на брегот Алгоа и е еден од главните пристаништа во ЈАР. Елизабет е местото каде се наоѓа..  ︎  Страницата со Википедија Порт Елизабет