(282) Поштенски Броеви во Северозападна покраина (ЈАР)

Погледнете список на Поштенски Броеви во Северозападна покраина (ЈАР)
Временска зонаВреме во Јужноафриканска Република
Површина104.882 км²
Население3,7 милиони (Повеќе детали)
Машко население1.881.651 (50,7 %)
Femaleенско население1.831.754 (49,3 %)
Средна возраст25,8
Поштенски Броеви0189, 0192, 0193 (279 повеќе)
Телефонски Броеви12, 14, 18
Градови36
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
0286 - 0350Rustenburg29
2520 - 2539Potchefstroom8
2550 - 2562Stilfontein3
2570 - 2577Klerksdorp7
2736 - 2739Mahikeng11
8605 - 8609Taung6

Интерактивна мапа

(282) Поштенски Броеви во Северозападна покраина (ЈАР)

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
0189Северозападна покраина (ЈАР)9.754116,6 км²
0192Северозападна покраина (ЈАР)8.39013,8 км²
0193Северозападна покраина (ЈАР)38.56135,5 км²
0197Северозападна покраина (ЈАР)34.77643 км²
0198Северозападна покраина (ЈАР)40.66159,3 км²
0199Северозападна покраина (ЈАР)14.9844,744 км²
0203Северозападна покраина (ЈАР)3.46182,6 км²
0207Северозападна покраина (ЈАР)9.7426,7 км²
0210Северозападна покраина (ЈАР)2.01547,7 км²
0213Северозападна покраина (ЈАР)4.1132,832 км²
0215Северозападна покраина (ЈАР)20.51748,1 км²
0216HartbeespoortСеверозападна покраина (ЈАР)8.04517,8 км²
0217Северозападна покраина (ЈАР)59739,2 км²
0219Северозападна покраина (ЈАР)1.3087,4 км²
0220Северозападна покраина (ЈАР)3.397120,7 км²
0232Северозападна покраина (ЈАР)
0240Северозападна покраина (ЈАР)2.25225,6 км²
0250BritsСеверозападна покраина (ЈАР)16.91330,8 км²
0251Северозападна покраина (ЈАР)51.419193,6 км²
0252Северозападна покраина (ЈАР)
0255Северозападна покраина (ЈАР)
0257Северозападна покраина (ЈАР)11.99061,8 км²
0258Северозападна покраина (ЈАР)8.25780,6 км²
0260HartbeespoortСеверозападна покраина (ЈАР)2.9163,875 км²
0261HartbeespoortСеверозападна покраина (ЈАР)10.88690 км²
0263Северозападна покраина (ЈАР)39.58052,2 км²
0264Северозападна покраина (ЈАР)3.16332,3 км²
0266Северозападна покраина (ЈАР)23.893110,2 км²
0267Северозападна покраина (ЈАР)5.644319,6 км²
0268Северозападна покраина (ЈАР)1.294125,8 км²
0269Северозападна покраина (ЈАР)38.195102,5 км²
0270Северозападна покраина (ЈАР)9.44817,6 км²
0271RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)1.9153,593 км²
0273Северозападна покраина (ЈАР)4.379203,3 км²
0274Северозападна покраина (ЈАР)39.55093,6 км²
0275Северозападна покраина (ЈАР)3.82128,8 км²
0276Северозападна покраина (ЈАР)11.74073,3 км²
0277Северозападна покраина (ЈАР)729123,3 км²
0284Северозападна покраина (ЈАР)65.666341,1 км²
0285Северозападна покраина (ЈАР)2.41310 км²
0286RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)4.48338 км²
0287RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)2.014113,3 км²
0292RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)7.50946,5 км²
0299RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)211.79592,9 км²
0300RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)14.7531,362 км²
0301RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)3.662291,1 км²
0302RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)
0304RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)21.63871,4 км²
0305RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)
0308RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)2.4480,249 км²
0309RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)92.385156 км²
0310RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)18.86620,2 км²
0311RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)1.6221,635 км²
0312RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)20.34363,2 км²
0313Северозападна покраина (ЈАР)14.060366,1 км²
0314Северозападна покраина (ЈАР)26.732210,3 км²
0316Северозападна покраина (ЈАР)2.823202,1 км²
0317RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)29.690212,7 км²
0318Северозападна покраина (ЈАР)10.79981,8 км²
0320RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)11.31210,9 км²
0321Северозападна покраина (ЈАР)14.526138,3 км²
0322RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)6.7054,038 км²
0324RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)6.26966,5 км²
0325Северозападна покраина (ЈАР)5.4506,3 км²
0328RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)6.629168,6 км²
0330RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)94810,1 км²
0331Северозападна покраина (ЈАР)4.402261,8 км²
0333RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)1.75473,3 км²
0334Северозападна покраина (ЈАР)4.313587,9 км²
0335RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)28.36125 км²
0336RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)64620,4 км²
0337RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)4.19317,9 км²
0338RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)1.57919,9 км²
0341Северозападна покраина (ЈАР)1.35946,1 км²
0347DerbyСеверозападна покраина (ЈАР)14.624825,2 км²
0348KosterСеверозападна покраина (ЈАР)20.8108,6 км²
0350RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)12.266197,5 км²
0351Северозападна покраина (ЈАР)30.792236,3 км²
0354Северозападна покраина (ЈАР)15.437165,6 км²
0355Северозападна покраина (ЈАР)12.83547,5 км²
0358Северозападна покраина (ЈАР)8.828205,5 км²
0359Северозападна покраина (ЈАР)29.154107,3 км²
0361PhokengСеверозападна покраина (ЈАР)
0365RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)1.02614,7 км²
0366Северозападна покраина (ЈАР)4.849100,6 км²
0371Северозападна покраина (ЈАР)11.005283,3 км²
0372Северозападна покраина (ЈАР)602199,1 км²
0373Северозападна покраина (ЈАР)1.01551,7 км²
0374LesetlhengСеверозападна покраина (ЈАР)3.44577,5 км²
0377Северозападна покраина (ЈАР)2.87536,6 км²
0379Северозападна покраина (ЈАР)4.192216 км²
0388Северозападна покраина (ЈАР)7.43093,1 км²
0393RustenburgСеверозападна покраина (ЈАР)1.5446,5 км²
0394Северозападна покраина (ЈАР)92468,1 км²
0396Северозападна покраина (ЈАР)58591,9 км²
0397Северозападна покраина (ЈАР)716121 км²
0398Северозападна покраина (ЈАР)2.411194,3 км²
0399Северозападна покраина (ЈАР)1.23687,3 км²
0404Северозападна покраина (ЈАР)
0405Северозападна покраина (ЈАР)2.26371,4 км²
0410Северозападна покраина (ЈАР)5.69669,1 км²
0412Северозападна покраина (ЈАР)693160 км²
0415Северозападна покраина (ЈАР)50670,7 км²
0418Северозападна покраина (ЈАР)1.51441,8 км²
0419Северозападна покраина (ЈАР)7.39260,1 км²
0421Северозападна покраина (ЈАР)10.77440,5 км²
0422Северозападна покраина (ЈАР)16.17693 км²
0429Nuwe EersterusСеверозападна покраина (ЈАР)41.08431,9 км²
0434HammanskraalСеверозападна покраина (ЈАР)14.2159 км²
0435Северозападна покраина (ЈАР)3.202136,6 км²
0438Северозападна покраина (ЈАР)1.62447,2 км²
0439Северозападна покраина (ЈАР)3.11659,4 км²
0440Северозападна покраина (ЈАР)7.94417,7 км²
0441Северозападна покраина (ЈАР)14.13827,9 км²
0445Северозападна покраина (ЈАР)63653,2 км²
0447Северозападна покраина (ЈАР)3.142103,9 км²
0489Северозападна покраина (ЈАР)14.02790,8 км²
0498Северозападна покраина (ЈАР)2.29961,1 км²
0499Северозападна покраина (ЈАР)14761,7 км²
0502Северозападна покраина (ЈАР)9474,339 км²
0503Северозападна покраина (ЈАР)43732,4 км²
0504Северозападна покраина (ЈАР)3.14530,5 км²
0505Северозападна покраина (ЈАР)4.61680,1 км²
0506Северозападна покраина (ЈАР)1.003154,5 км²
0507Северозападна покраина (ЈАР)2.32137,1 км²
2477LichtenburgСеверозападна покраина (ЈАР)
2495Северозападна покраина (ЈАР)3.770604,4 км²
2515FochvilleСеверозападна покраина (ЈАР)38.376376,4 км²
2520PotchefstroomСеверозападна покраина (ЈАР)
2521Северозападна покраина (ЈАР)4.740613,7 км²
2522PotchefstroomСеверозападна покраина (ЈАР)
2523PotchefstroomСеверозападна покраина (ЈАР)
2525PotchefstroomСеверозападна покраина (ЈАР)
2526PotchefstroomСеверозападна покраина (ЈАР)
2527Северозападна покраина (ЈАР)2.83756,4 км²
2529Северозападна покраина (ЈАР)1.011177 км²
2530PotchefstroomСеверозападна покраина (ЈАР)1.103249,9 км²
2531PotchefstroomСеверозападна покраина (ЈАР)62.39063,4 км²
2538Северозападна покраина (ЈАР)2.36955 км²
2539PotchefstroomСеверозападна покраина (ЈАР)94.90755,7 км²
2550StilfonteinСеверозападна покраина (ЈАР)
2551StilfonteinСеверозападна покраина (ЈАР)63.393111,6 км²
2562StilfonteinСеверозападна покраина (ЈАР)
2570KlerksdorpСеверозападна покраина (ЈАР)
2571KlerksdorpСеверозападна покраина (ЈАР)59.77784,6 км²
2572KlerksdorpСеверозападна покраина (ЈАР)
2574KlerksdorpСеверозападна покраина (ЈАР)115.97633 км²
2575Северозападна покраина (ЈАР)
2576KlerksdorpСеверозападна покраина (ЈАР)
2577KlerksdorpСеверозападна покраина (ЈАР)20.70716,2 км²
2578Северозападна покраина (ЈАР)2.005834,5 км²
2600HartbeesfonteinСеверозападна покраина (ЈАР)23.657618,8 км²
2610OttosdalСеверозападна покраина (ЈАР)28.1521.363,9 км²
2620Северозападна покраина (ЈАР)1.16916 км²
2621Северозападна покраина (ЈАР)11.97781,4 км²
2624Северозападна покраина (ЈАР)1.99521,4 км²
2630Северозападна покраина (ЈАР)26.1391.358,9 км²
2632Северозападна покраина (ЈАР)3.636852,3 км²
2640LeeudoringstadСеверозападна покраина (ЈАР)15.975997,9 км²
2650MakwassieСеверозападна покраина (ЈАР)29.8841.141,2 км²
2660BloemhofСеверозападна покраина (ЈАР)
2661Северозападна покраина (ЈАР)2.567738,7 км²
2662Северозападна покраина (ЈАР)32.1441.906,5 км²
2680ChristianaСеверозападна покраина (ЈАР)10.2551.550,5 км²
2710VentersdorpСеверозападна покраина (ЈАР)23.56725,4 км²
2714Северозападна покраина (ЈАР)9.266869,2 км²
2716Северозападна покраина (ЈАР)11.133279,7 км²
2717Северозападна покраина (ЈАР)12.684336,5 км²
2725ColignyСеверозападна покраина (ЈАР)20.709321,2 км²
2732Северозападна покраина (ЈАР)27.014462,8 км²
2735Северозападна покраина (ЈАР)7.2831.210,4 км²
2736MahikengСеверозападна покраина (ЈАР)3.58616,4 км²
2737Северозападна покраина (ЈАР)17.226322,9 км²
2738MahikengСеверозападна покраина (ЈАР)1.826141,5 км²
2739MahikengСеверозападна покраина (ЈАР)11.0455,6 км²
2740LichtenburgСеверозападна покраина (ЈАР)48.65182 км²
2741Северозападна покраина (ЈАР)23.683225,1 км²
2742Северозападна покраина (ЈАР)9.434979,8 км²
2743Северозападна покраина (ЈАР)1.6003,307 км²
2744Северозападна покраина (ЈАР)24.715150,8 км²
2745MahikengСеверозападна покраина (ЈАР)6.73910 км²
2746MahikengСеверозападна покраина (ЈАР)27.73337,4 км²
2747Северозападна покраина (ЈАР)11.323665,4 км²
2749Северозападна покраина (ЈАР)4.541544 км²
2750Северозападна покраина (ЈАР)2.502901,5 км²
2751Северозападна покраина (ЈАР)2.66731,5 км²
2752MahikengСеверозападна покраина (ЈАР)4.18123,9 км²
2755Северозападна покраина (ЈАР)1.208385,5 км²
2757Северозападна покраина (ЈАР)8.965235,7 км²
2759Северозападна покраина (ЈАР)7.419793,1 км²
2760SannieshofСеверозападна покраина (ЈАР)15.974790,1 км²
2762Северозападна покраина (ЈАР)6.622219,4 км²
2763MahikengСеверозападна покраина (ЈАР)7.107160,1 км²
2766Северозападна покраина (ЈАР)6.142156,6 км²
2767Северозападна покраина (ЈАР)10.892229,8 км²
2768MahikengСеверозападна покраина (ЈАР)11.32187 км²
2769MahikengСеверозападна покраина (ЈАР)56.782156,4 км²
2770DelareyvilleСеверозападна покраина (ЈАР)15.238573,5 км²
2771Северозападна покраина (ЈАР)3.768301,1 км²
2772Северозападна покраина (ЈАР)21.49351,5 км²
2773Северозападна покраина (ЈАР)16.82923 км²
2774Северозападна покраина (ЈАР)7.84289,2 км²
2775Северозападна покраина (ЈАР)11.0761.320,4 км²
2777MahikengСеверозападна покраина (ЈАР)47.38323,8 км²
2778Северозападна покраина (ЈАР)14.886472,9 км²
2779Северозападна покраина (ЈАР)8.304177,5 км²
2780Schweizer-RenekeСеверозападна покраина (ЈАР)2.90014 км²
2781Северозападна покраина (ЈАР)3.823207,8 км²
2782Северозападна покраина (ЈАР)12.121128 км²
2784Северозападна покраина (ЈАР)15.2364,313 км²
2786Северозападна покраина (ЈАР)7.8301.037,3 км²
2790Северозападна покраина (ЈАР)42.10620,2 км²
2791Северозападна покраина (ЈАР)3.91887,1 км²
2792Северозападна покраина (ЈАР)44.4461.251,3 км²
2835SwartruggensСеверозападна покраина (ЈАР)11.70714,6 км²
2838Северозападна покраина (ЈАР)1.379514,7 км²
2839Северозападна покраина (ЈАР)13.51292,3 км²
2840Северозападна покраина (ЈАР)5.490351,5 км²
2841Северозападна покраина (ЈАР)7.659477,4 км²
2843Северозападна покраина (ЈАР)1.023136,9 км²
2844Северозападна покраина (ЈАР)1.48167,9 км²
2849Северозападна покраина (ЈАР)3.042515,5 км²
2850Северозападна покраина (ЈАР)9.570878,4 км²
2851Северозападна покраина (ЈАР)4.693562,3 км²
2852Северозападна покраина (ЈАР)5.248488,2 км²
2854Северозападна покраина (ЈАР)12.006496,6 км²
2857Северозападна покраина (ЈАР)3.633440,3 км²
2858Северозападна покраина (ЈАР)2.338139,4 км²
2865ZeerustСеверозападна покраина (ЈАР)15.50821,8 км²
2866OttoshoopСеверозападна покраина (ЈАР)
2867Северозападна покраина (ЈАР)2.027486,1 км²
2868Северозападна покраина (ЈАР)32.414648,8 км²
2869Северозападна покраина (ЈАР)13.970396,3 км²
2870KlerksdorpСеверозападна покраина (ЈАР)
2872Северозападна покраина (ЈАР)7.119249,4 км²
2873Северозападна покраина (ЈАР)1.864174,2 км²
2874Северозападна покраина (ЈАР)2.497860,1 км²
2884Северозападна покраина (ЈАР)2.641468,7 км²
2886Северозападна покраина (ЈАР)3.363640,3 км²
2888Северозападна покраина (ЈАР)16.651439,8 км²
2891Северозападна покраина (ЈАР)21.981478,9 км²
2895Северозападна покраина (ЈАР)2846,4 км²
8484Северозападна покраина (ЈАР)4.335390,6 км²
8550Jan KempdorpСеверозападна покраина (ЈАР)2.9107,2 км²
8553Jan KempdorpСеверозападна покраина (ЈАР)23.977173,6 км²
8561Северозападна покраина (ЈАР)7.83740,2 км²
8566PampierstadСеверозападна покраина (ЈАР)24.009173,4 км²
8576Северозападна покраина (ЈАР)4.226160,2 км²
8577Северозападна покраина (ЈАР)10.64580,6 км²
8580Северозападна покраина (ЈАР)6.51859,3 км²
8581Северозападна покраина (ЈАР)1.158270,9 км²
8583Северозападна покраина (ЈАР)3.642667,4 км²
8584TaungСеверозападна покраина (ЈАР)20.00293 км²
8585Северозападна покраина (ЈАР)9.282190,5 км²
8592Северозападна покраина (ЈАР)4.101538,6 км²
8595ReiviloСеверозападна покраина (ЈАР)5.114932 км²
8596Северозападна покраина (ЈАР)6.172370,6 км²
8597TaungСеверозападна покраина (ЈАР)3.476220,3 км²
8599Северозападна покраина (ЈАР)3.3526,4 км²
8600VryburgСеверозападна покраина (ЈАР)
8601VryburgСеверозападна покраина (ЈАР)48.72478,9 км²
8604Северозападна покраина (ЈАР)4.910619,3 км²
8605TaungСеверозападна покраина (ЈАР)5.601137,1 км²
8606TaungСеверозападна покраина (ЈАР)10.071149,7 км²
8607TaungСеверозападна покраина (ЈАР)10.68669,3 км²
8608Северозападна покраина (ЈАР)5.31050,4 км²
8609TaungСеверозападна покраина (ЈАР)9.304105,5 км²
8610Северозападна покраина (ЈАР)925639,3 км²
8613Северозападна покраина (ЈАР)26.3832.343,9 км²
8614Северозападна покраина (ЈАР)14.01233,4 км²
8615Северозападна покраина (ЈАР)3930,5 км²
8616Северозападна покраина (ЈАР)22.5241.692,9 км²
8618Северозападна покраина (ЈАР)4.2652.398,8 км²
8619Северозападна покраина (ЈАР)13.7923.269,9 км²
8621Piet PlessisСеверозападна покраина (ЈАР)3.1431.703,4 км²
8623Северозападна покраина (ЈАР)3.9461.058,1 км²
8625PomfretСеверозападна покраина (ЈАР)2.287691,1 км²
8628Северозападна покраина (ЈАР)2.3814.394,2 км²
8629VryburgСеверозападна покраина (ЈАР)
8631Северозападна покраина (ЈАР)18.149177,6 км²
8650Северозападна покраина (ЈАР)7.447998,6 км²
8655Северозападна покраина (ЈАР)7.634402,5 км²

Демографска информација Северозападна покраина (ЈАР)

Население3,7 милиони
Густина на население35,4 / km²
Машко население1.881.651 (50,7 %)
Femaleенско население1.831.754 (49,3 %)
Средна возраст25,8
Средна возраст за мажи25,6
Средна возраст за жени26,1
Бизниси во Северозападна покраина (ЈАР)20.146
Население (1975)1.586.187
Население (2000)2.972.490
Промена на населението од 1975 во 2015 +134,1 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +24,9 %

Северозападна покраина (ЈАР)

Северозападната покраина е покраина во Јужноафриканската Република. Нејзин главен град е Мафекинг. Покраината е создадена по крајот на апартхејдот во 1994 и вклучува делови од поранешните покраини Трансвал и Кејп, како и од поранешниот бантустан Бофутацвана.  ︎  Страницата со Википедија Северозападна покраина (ЈАР)