Временска зонаВреме во Јужноафриканска Република
Површина38,5 км²
Население141.200 (Повеќе детали)
Машко население67.992 (48,2 %)
Femaleенско население73.208 (51,8 %)
Средна возраст30,7
Поштенски Броеви1712, 1813, 1816 (56 повеќе)
Телефонски Броеви10, 11

Интерактивна мапа

(59) Поштенски Броеви во Јоханесбург, Гаутенг

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
1712RandburgГаутенг
1813ЈоханесбургГаутенг43.4447,2 км²
1816ЈоханесбургГаутенг2.76727,2 км²
1817ЈоханесбургГаутенг14.1459,3 км²
1824ЈоханесбургГаутенг12.04823,9 км²
1828ЈоханесбургГаутенг16.8581,774 км²
1829ЈоханесбургГаутенг39.27411,7 км²
1831ЈоханесбургГаутенг3.5714,257 км²
1872ЈоханесбургГаутенг5.65316 км²
1875ЈоханесбургГаутенг107.79113,5 км²
2000ЈоханесбургГаутенг15.1446,2 км²
2001ЈоханесбургГаутенг136.81240,2 км²
2006ЈоханесбургГаутенг
2011ЈоханесбургГаутенг7.5122,021 км²
2013ЈоханесбургГаутенг5.62014,2 км²
2018ЈоханесбургГаутенг
2019ЈоханесбургГаутенг
2025ЈоханесбургГаутенг
2026ЈоханесбургГаутенг
2028ЈоханесбургГаутенг
2029RandburgГаутенг
2033ЈоханесбургГаутенг
2035Гаутенг
2037ЈоханесбургГаутенг
2038ЈоханесбургГаутенг
2042ЈоханесбургГаутенг
2043ЈоханесбургГаутенг
2048ЈоханесбургГаутенг
2050ЈоханесбургГаутенг
2058ЈоханесбургГаутенг2.4146,3 км²
2076ЈоханесбургГаутенг
2090ЈоханесбургГаутенг282.70344,6 км²
2091ЈоханесбургГаутенг100.25046,8 км²
2092ЈоханесбургГаутенг100.49525 км²
2093ЈоханесбургГаутенг42.8097,2 км²
2094ЈоханесбургГаутенг103.39216,7 км²
2096ЈоханесбургГаутенг
2101ЈоханесбургГаутенг
2102ЈоханесбургГаутенг
2104RandburgГаутенг
2106ЈоханесбургГаутенг
2107ЈоханесбургГаутенг
2108ЈоханесбургГаутенг
2109ЈоханесбургГаутенг
2112ЈоханесбургГаутенг3.8611,986 км²
2113ЈоханесбургГаутенг
2129ЈоханесбургГаутенг
2137ЈоханесбургГаутенг
2139ЈоханесбургГаутенг
2141ЈоханесбургГаутенг
2143ЈоханесбургГаутенг
2159ЈоханесбургГаутенг
2180ЈоханесбургГаутенг
2187ЈоханесбургГаутенг
2192ЈоханесбургГаутенг54.53423,7 км²
2195RandburgГаутенг58.19630,3 км²
2196ЈоханесбургГаутенг85.16844 км²
2198ЈоханесбургГаутенг124.42517,4 км²
2516ЈоханесбургГаутенг16.47224,4 км²

Демографска информација Јоханесбург, Гаутенг

Население141.200
Густина на население3.664 / km²
Машко население67.992 (48,2 %)
Femaleенско население73.208 (51,8 %)
Средна возраст30,7
Средна возраст за мажи29,7
Средна возраст за жени31,6
Бизниси во Јоханесбург, Гаутенг63.695
Население (1975)30.736
Население (2000)90.228
Промена на населението од 1975 во 2015 +359,4 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +56,5 %

Јоханесбург

Јоханесбург е најнаселениот град во Јужноафриканската Република и третиот најнаселен град во Африка, по Каиро и Лагос. Жителите му дале прекари на градот, како "Jo'burg", "Jozi" и "eGoli". Јоханесбург е провинциски главен град на провинцијата Гаутенг, најбогат..  ︎  Страницата со Википедија Јоханесбург