(3.044) Поштенски Броеви во Јужноафриканска Република

Погледнете список на Поштенски Броеви во Јужноафриканска Република
Временска зонаВреме во Јужноафриканска Република
Површина12.137 км²
Население49,0 милиони
Густина на население4.037 / km²
Поштенски Броеви9986, 9982, 9978 (3.041 повеќе)
Телефонски Броеви10, 11, 12 (47 повеќе)
Бизниси во Јужноафриканска Република655.625
Градови563
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
0000 - 0221, 1400 - 2943Гаутенг684
0197 - 0507, 2520 - 2895, 8550 - 8655Северозападна покраина (ЈАР)282
0453 - 1220Лимпопо (покраина)333
1030 - 1377, 2200 - 2491Мпумаланга210
2900 - 4791Квазулу-Натал488
4752 - 6544Источен Кејп406
6460 - 8207Западен Кејп351
8205 - 8940Северен Кејп132
9300 - 9986Фри Стејт157

Интерактивна мапа

(3.044) Поштенски Броеви во Јужноафриканска Република

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
9986KoffiefonteinФри Стејт12.6382.006,7 км²
9982LuckhoffФри Стејт2.6891.177,1 км²
9978Фри Стејт5.5872.714,3 км²
9974Фри Стејт5.3062.476,8 км²
9970Северен Кејп3.4532.642 км²
9966SmithfieldФри Стејт6.7163.655,8 км²
9958RouxvilleФри Стејт7.6891.105,4 км²
9951Фри Стејт1.498743,6 км²
9950ZastronФри Стејт16.0641.143,8 км²
9945Фри Стејт2.7541.362,4 км²
9944WepenerФри Стејт9.9961.281,5 км²
9940Фри Стејт9.7541.808,6 км²
9932PetrusburgФри Стејт9.2532.135,4 км²
9922Фри Стејт3.9251.994,2 км²
9917Фри Стејт3.7291.060,3 км²
9913TrompsburgФри Стејт5.6721.447,1 км²
9908EdenburgФри Стејт8.5562.950,2 км²
9904ReddersburgФри Стејт4.3762,825 км²
9890WardenФри Стејт14.9502.119,6 км²
9885HarrismithФри Стејт40.9381.548,7 км²
9880HarrismithФри Стејт5.94720,6 км²
9875Фри Стејт22.942260,8 км²
9874PhuthaditjhabaФри Стејт30.481179,7 км²
9873Фри Стејт2.202602 км²
9872PhuthaditjhabaФри Стејт14.0957 км²
9870PhuthaditjhabaФри Стејт115.20779,2 км²
9869PhuthaditjhabaФри Стејт22.49511,2 км²
9868Фри Стејт27.90278,2 км²
9866PhuthaditjhabaФри Стејт5.687195,7 км²
9860KestellФри Стејт10.011825,6 км²
9850CorneliaФри Стејт4.762766,8 км²
9840VilliersФри Стејт18.1531.031,2 км²
9835VredeФри Стејт20.6353.561,9 км²
9830FrankfortФри Стејт27.1461.341,1 км²
9820TweelingФри Стејт8.4591.860,2 км²
9810ReitzФри Стејт3.98910,1 км²
9800Paul RouxФри Стејт7656,9 км²
9798VenterstadИсточен Кејп1.6582.513,3 км²
9797Северен Кејп3.5114.546,4 км²
9795Северен Кејп16.084150,1 км²
9792Фри Стејт4.245607,4 км²
9789Фри Стејт2.337171,7 км²
9788Фри Стејт72741,2 км²
9787RhodesИсточен Кејп6741,442 км²
9786Barkly EastИсточен Кејп12.1081.468,8 км²
9785Фри Стејт4.950113,5 км²
9783Thaba NchuФри Стејт53.253595,2 км²
9782Фри Стејт2.728353,4 км²
9781BotshabeloФри Стејт186.57383,1 км²
9780Thaba NchuФри Стејт633411,5 км²
Страница 1Следно

Јужноафриканска Република

Јужноафриканската Република, Јужна Африка или ЈАР е република сместена на јужниот крај на Африка. Се граничи со Намибија, Боцвана, Зимбабве, Мозамбик и Свазиленд. Лесото е независна енклава, целосно опкружена со територијата на Јужна Африка. Африка има најбро..  ︎  Страницата со Википедија Јужноафриканска Република