Временска зонаВреме во Јужноафриканска Република
Површина9,4 км²
Население17.062 (Повеќе детали)
Машко население8.242 (48,3 %)
Femaleенско население8.820 (51,7 %)
Средна возраст35,4
Поштенски Броеви1459, 1460, 1465 (5 повеќе)

Интерактивна мапа

(8) Поштенски Броеви во Boksburg, Гаутенг

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
1459BoksburgГаутенг268.648159,2 км²
1460BoksburgГаутенг
1465BoksburgГаутенг
1469BoksburgГаутенг
1470BoksburgГаутенг
1477BoksburgГаутенг
1478BoksburgГаутенг
1508BoksburgГаутенг

Демографска информација Boksburg, Гаутенг

Население17.062
Густина на население1.823 / km²
Машко население8.242 (48,3 %)
Femaleенско население8.820 (51,7 %)
Средна возраст35,4
Средна возраст за мажи34,5
Средна возраст за жени36,2
Бизниси во Boksburg, Гаутенг5.799
Население (1975)5.156
Население (2000)12.344
Промена на населението од 1975 во 2015 +230,9 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +38,2 %

Boksburg

Boksburg is a city on the East Rand of Gauteng province of South Africa. Gold was discovered in Boksburg in 1887. It was named after the State Secretary of the South African Republic, W. Eduard Bok. The Main Reef Road linked Boksburg to all the other..  ︎  Страницата со Википедија Boksburg