(1) Поштенски Броеви во Bon Accord

Временска зонаВреме во Јужноафриканска Република
Површина19 км²
Население3.086 (Повеќе детали)
Машко население1.761 (57,1 %)
Femaleенско население1.325 (42,9 %)
Средна возраст31,9
Поштенски Број0009

Интерактивна мапа

(1) Поштенски Броеви во Bon Accord, Гаутенг

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
0009Bon AccordГаутенг

Демографска информација Bon Accord, Гаутенг

Население3.086
Густина на население162,4 / km²
Машко население1.761 (57,1 %)
Femaleенско население1.325 (42,9 %)
Средна возраст31,9
Средна возраст за мажи31,9
Средна возраст за жени32
Бизниси во Bon Accord, Гаутенг5
Население (1975)724
Население (2000)1.990
Промена на населението од 1975 во 2015 +326,2 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +55,1 %

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
AtteridgevilleГаутенгЈужна Африка000601250089
MabopaneГаутенгЈужна Африка97.417019002040196
Nuwe EersterusСеверозападна покраина (ЈАР)Јужна Африка0429
SoshanguveГаутенгЈужна Африка0152016401680190