Временска зонаВреме во Јужноафриканска Република
Површина1,014 км²
Население2.293 (Повеќе детали)
Машко население1.064 (46,4 %)
Femaleенско население1.229 (53,6 %)
Средна возраст35,5
Поштенски Броеви0014, 0051, 0057 (5 повеќе)

Интерактивна мапа

(8) Поштенски Броеви во Centurion, Гаутенг

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
0014CenturionГаутенг
0051CenturionГаутенг
0057CenturionГаутенг
0140CenturionГаутенг
0146CenturionГаутенг
0157CenturionГаутенг223.634175,9 км²
0171CenturionГаутенг
0172CenturionГаутенг

Демографска информација Centurion, Гаутенг

Население2.293
Густина на население2.260 / km²
Машко население1.064 (46,4 %)
Femaleенско население1.229 (53,6 %)
Средна возраст35,5
Средна возраст за мажи34,5
Средна возраст за жени36,4
Бизниси во Centurion, Гаутенг11.050
Население (1975)688
Население (2000)1.531
Промена на населението од 1975 во 2015 +233,3 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +49,8 %

Centurion

Centurion (previously known as Verwoerdburg) is an area with 236,580 (2011 Census) inhabitants in Gauteng Province of South Africa, located between Pretoria and Midrand (Johannesburg). Formerly an independent municipality, with its own town council, ..  ︎  Страницата со Википедија Centurion